Mal niekto zápal koreňa zuba s hnisom? Dá sa liečiť?
Ahojte!
Chcel by som opísať svoj problém, možno mal niekto niečo podobné.
Asi pred pár mesiacmi som mal problém s iným zubom – bol to zápal nervu. Veľmi to bolelo, aj keď som naň nehrýzol, a pri zahryznutí bola bolesť ešte silnejšia.
Keď zub čistil, veľmi to bolelo a injekcia veľmi nepomohla, cítil som zákrok.
Nakoniec mi vyčistili kanáliky a odstránili nerv a potom to prešlo.
Čo je ešte zaujímavé: aj vtedy som občas cítil niečo ako hnis, zvláštnu chuť/zápach, ale zubár nepovedal, že ide o hnis.
Teraz mám problém so zubom vedľa, ale je to úplne iné:
– V utorok ma začal bolieť tento druhý zub
– Dnes som bol u zubára, vyčistil ho a nechal otvorený
– Spýtal sa, či ho vytrhnúť alebo liečiť – povedal som, že ak sa dá, radšej liečiť
– Teraz čistenie vôbec nebolelo, injekcia zabrala dobre
– Nebolí stále
– Skôr to cítim len občas
– Keď zatlačím zuby k sebe, trochu to bolí
– Ale keď naň zahryznem, nebolí
– Ďasno ma predtým bolelo, ale už nebolí odkedy zub otvoril
– Aj teraz som cítil chuť/zápach ako pri hnisu
– Tu už ale zubár povedal, že tam naozaj je hnis a ide o zápal koreňa
Moje otázky:
– Mal to niekto takto, že to nebolelo stále, a aj tak išlo o zápal koreňa + hnis?
– Dá sa taký zub zachrániť, alebo ho zvyčajne vytrhnú?
– Je normálne, že zub nechajú otvorený?
– Čo sa stane, ak nevytečie všetok hnis?
Úprimne sa veľmi bojím trhania zuba, lebo v detstve som mal zlú skúsenosť 😔
Ďakujem, ak sa podelíte o svoje skúsenosti!
@anonym_autor ja mám zápal, ale až za koreňom. Bolí ma to, keď som chorá, inak ok a vedľa toho mám odlomený kúsok nástroja. 😀 Idem si to dať poriešiť na zubnú chirurgiu.
@anonym_autor ja mám zápal, ale až za koreňom. Bolí ma to, keď som chorá, inak ok a vedľa toho mám odlomený kúsok nástroja. 😀 Idem si to dať poriešiť na zubnú chirurgiu.
@17alexis robíš si srandu?
@17alexis robíš si srandu?
@anonym_autor No co bol si na pohotovosti? Vytrhli ti ho? Inak ja lutujem tvojho zubara. Povie ti, aby si prisiel v pondelok. Ale ty ides v sobotu na pohotovost, aby ti vymenili vlozku. Lebo naco cakat do pondelka 😀.
@anonym_autor No co bol si na pohotovosti? Vytrhli ti ho? Inak ja lutujem tvojho zubara. Povie ti, aby si prisiel v pondelok. Ale ty ides v sobotu na pohotovost, aby ti vymenili vlozku. Lebo naco cakat do pondelka 😀.
@anonym_5cdd99 nebol. Ale spomínam si co vravel ze musi vytiect hnis potom plomba. Lebo ked da plombu moze to byť horšie mozem opuchnut.
Lenže co ked mi nevytecie všetok hnisu?
@anonym_5cdd99 nebol. Ale spomínam si co vravel ze musi vytiect hnis potom plomba. Lebo ked da plombu moze to byť horšie mozem opuchnut.
Lenže co ked mi nevytecie všetok hnisu?
@anonym_autor Nechaj to na lekara, on vie co robi. V pondelok tam chod.
Prepac ale ty mas 5 rokov? To co tu hystercis kvoli zubu? Dospely chlap to sa neda citat. Doveruj lekarom, same len bojim sa a trhanie a otazky na ktore ti za 5 sekund odpovie google
@loliki prečo by mi hneď trhali zub? Lebo pohotovosť? Prvý prípad co som mal zapal na koreni tam bol nerv zapálený isiel som dali vložku.
Nemusím súhlasiť s trhanim zuba.. a po druhe ked mam otvorene stačí ked na pohotovosti mi dajú liečivú vložku.
Jedna sa o to aby som nemusel vymeskat v práci
@anonym_autor Takych ako ty lekari miluju. Nezneuzivaj pohotovost.
rok som chodila k zubarovi ako na klavir, ale ten zub mam doteraz a to je cez 10 rokov
@viestta aj ja mam rovnaku skusenost. Opakovane navstevy u zubara, zub sa zachoval, ale je na nom aj korunka. Klop klop - je OK.

Však choď a uvidíš. 😀