icon

Mal niekto zápal koreňa zuba s hnisom? Dá sa liečiť?

27. mar 2026

Ahojte!

Chcel by som opísať svoj problém, možno mal niekto niečo podobné.

Asi pred pár mesiacmi som mal problém s iným zubom – bol to zápal nervu. Veľmi to bolelo, aj keď som naň nehrýzol, a pri zahryznutí bola bolesť ešte silnejšia.
Keď zub čistil, veľmi to bolelo a injekcia veľmi nepomohla, cítil som zákrok.
Nakoniec mi vyčistili kanáliky a odstránili nerv a potom to prešlo.
Čo je ešte zaujímavé: aj vtedy som občas cítil niečo ako hnis, zvláštnu chuť/zápach, ale zubár nepovedal, že ide o hnis.

Teraz mám problém so zubom vedľa, ale je to úplne iné:
– V utorok ma začal bolieť tento druhý zub
– Dnes som bol u zubára, vyčistil ho a nechal otvorený
– Spýtal sa, či ho vytrhnúť alebo liečiť – povedal som, že ak sa dá, radšej liečiť
– Teraz čistenie vôbec nebolelo, injekcia zabrala dobre
– Nebolí stále
– Skôr to cítim len občas
– Keď zatlačím zuby k sebe, trochu to bolí
– Ale keď naň zahryznem, nebolí
– Ďasno ma predtým bolelo, ale už nebolí odkedy zub otvoril
– Aj teraz som cítil chuť/zápach ako pri hnisu
– Tu už ale zubár povedal, že tam naozaj je hnis a ide o zápal koreňa
Moje otázky:
– Mal to niekto takto, že to nebolelo stále, a aj tak išlo o zápal koreňa + hnis?
– Dá sa taký zub zachrániť, alebo ho zvyčajne vytrhnú?
– Je normálne, že zub nechajú otvorený?
– Čo sa stane, ak nevytečie všetok hnis?
Úprimne sa veľmi bojím trhania zuba, lebo v detstve som mal zlú skúsenosť 😔
Ďakujem, ak sa podelíte o svoje skúsenosti!

Strana
z2
loliki
27. mar 2026

Však choď a uvidíš. 😀

17alexis
27. mar 2026

@anonym_autor ja mám zápal, ale až za koreňom. Bolí ma to, keď som chorá, inak ok a vedľa toho mám odlomený kúsok nástroja. 😀 Idem si to dať poriešiť na zubnú chirurgiu.

autor
27. mar 2026
@17alexis

@anonym_autor ja mám zápal, ale až za koreňom. Bolí ma to, keď som chorá, inak ok a vedľa toho mám odlomený kúsok nástroja. 😀 Idem si to dať poriešiť na zubnú chirurgiu.

@17alexis robíš si srandu?

17alexis
27. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor rada by som...

anonym_5cdd99
28. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor No co bol si na pohotovosti? Vytrhli ti ho? Inak ja lutujem tvojho zubara. Povie ti, aby si prisiel v pondelok. Ale ty ides v sobotu na pohotovost, aby ti vymenili vlozku. Lebo naco cakat do pondelka 😀.

autor
28. mar 2026
@anonym_5cdd99

@anonym_autor No co bol si na pohotovosti? Vytrhli ti ho? Inak ja lutujem tvojho zubara. Povie ti, aby si prisiel v pondelok. Ale ty ides v sobotu na pohotovost, aby ti vymenili vlozku. Lebo naco cakat do pondelka 😀.

@anonym_5cdd99 nebol. Ale spomínam si co vravel ze musi vytiect hnis potom plomba. Lebo ked da plombu moze to byť horšie mozem opuchnut.
Lenže co ked mi nevytecie všetok hnisu?

anonym_5cdd99
28. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_5cdd99 nebol. Ale spomínam si co vravel ze musi vytiect hnis potom plomba. Lebo ked da plombu moze to byť horšie mozem opuchnut.
Lenže co ked mi nevytecie všetok hnisu?

@anonym_autor Nechaj to na lekara, on vie co robi. V pondelok tam chod.

anonym_c9427c
28. mar 2026

Prepac ale ty mas 5 rokov? To co tu hystercis kvoli zubu? Dospely chlap to sa neda citat. Doveruj lekarom, same len bojim sa a trhanie a otazky na ktore ti za 5 sekund odpovie google

patrike
28. mar 2026
@anonym_autor

@loliki prečo by mi hneď trhali zub? Lebo pohotovosť? Prvý prípad co som mal zapal na koreni tam bol nerv zapálený isiel som dali vložku.
Nemusím súhlasiť s trhanim zuba.. a po druhe ked mam otvorene stačí ked na pohotovosti mi dajú liečivú vložku.

Jedna sa o to aby som nemusel vymeskat v práci

@anonym_autor Takych ako ty lekari miluju. Nezneuzivaj pohotovost.

anonym_e2532c
3. apr 2026
@viestta

rok som chodila k zubarovi ako na klavir, ale ten zub mam doteraz a to je cez 10 rokov

@viestta aj ja mam rovnaku skusenost. Opakovane navstevy u zubara, zub sa zachoval, ale je na nom aj korunka. Klop klop - je OK.

Strana
z2