Mám nárok na preplatenie zuba pri zmeškanej preventívke?
Ahojte, u zubára som v roku 2025 nemala preventivku. Zubára mám ďaleko od domu a proste som sa nato vykašľala. V decembri ma ošetril zlomil sa mi zub ale preventivku nerobil čo chápem.
Tento mesiac už rok 2026 mi spravil preventivku a lieči mi zub. Moja otázka za rok 2026 aj keď mám preventivku na tento rok nemam asi nárok na preplatenie bločkov však ?
Ďakujem za normálne slusne odpovede ❤️
Preplatenie blokov? Však sa prepláca len dentálna hygiena.
@anonym_autor ked si tam bola mala si trvat na prevntivke, smutne že to aj mudr odflakol
ja ked idem ako bolestiva, už ked ma tam má a mám narok hned spavi prevenitku nech máme obaja pokoj
@anonym_autor ked si tam bola mala si trvat na prevntivke, smutne že to aj mudr odflakol
ja ked idem ako bolestiva, už ked ma tam má a mám narok hned spavi prevenitku nech máme obaja pokoj
@sara07 ja som sa mu aj potom ozvala že či by sa nedalo ale tak chápem, moja chýba keď som nezodpovedná a nebola som v minulom roku na preventívnke
Preplatenie blokov? Však sa prepláca len dentálna hygiena.
@domka222 nie aj úkony
Aj keby si mala preventívnu,tak na preplatenie blokov/okrem dentálnej/,nemáš nárok.
Tento rok by si mala platiť aj bežné výkony bez spoluúčasti poisťovne. Teda trochu drahšie ako keď máš preventívnu.
A ked bola preventivka u sukromneho, co nema zmluvu s poistovnou, tak potom je to ako?
A ked bola preventivka u sukromneho, co nema zmluvu s poistovnou, tak potom je to ako?
@anonym_d887aa vtedy ti vie ten sukromnik dat potvrdenie o preventivke ktore nahras do poistovne
Žiaľ nie, ani ošetrenie, ani dentalku. Mne sa tak podarilo presvihnut synovu preventivku. Chodí sa strojček každú chvíľu, plus hygienu a nejak mi pomedzi to ušla preventívna. Moja chyba
Žiaľ nie, ani ošetrenie, ani dentalku. Mne sa tak podarilo presvihnut synovu preventivku. Chodí sa strojček každú chvíľu, plus hygienu a nejak mi pomedzi to ušla preventívna. Moja chyba
@tilly toto ma zaujalo, kolko ma syn rokov? lebo s dcerou chodim 2x rocne na preventivku (14rocna) a posledne sa na nas vykaslala zubarka a teraz som na vazkach :D co bude...
@tilly toto ma zaujalo, kolko ma syn rokov? lebo s dcerou chodim 2x rocne na preventivku (14rocna) a posledne sa na nas vykaslala zubarka a teraz som na vazkach :D co bude...
@simca06022011 16. Hovorili, že musí mať v tom roku preventivku. Čiže teraz v rámci roka 2025. Nemusí mať dve.
V ktorej zdravotnej poisťovni je benefit, že ti preplatia ošetrenie mimo dentálnej hygieny? Lebo ani Union, ani Dôvera to nemá, majú iba 2x30 eur na dentálku. Všeobecná má 1x 40 € ročne na dentálnu hygienu.
@anonym_autor ktorá poisťovňa prepláca bločky z ošetrenia?
Ak myslíš tými bločkami zubný benefit, tak nárok by si nemala aj keby si prevenciu spravenu mala. Dospeli ľudia majú nárok len na hygienu, deti majú aj na ošetrenie zubov .
@anonym_autor tak ja by som bola nasrata že v tom decembri neurobil preventivku. To z akého dôvodu?
@anonym_autor tak ja by som bola nasrata že v tom decembri neurobil preventivku. To z akého dôvodu?
@agnes28 tiež tomu nerozumiem.aj by som ho zmenila za také správanie.Ja mám zubarku a v decembri mi volala, že nemám preveenciu tak mi ju zapísala, ale na prevenciu som išla v januari
@anonym_autor v ktorej si poisťovní?
@sara07 ja som sa mu aj potom ozvala že či by sa nedalo ale tak chápem, moja chýba keď som nezodpovedná a nebola som v minulom roku na preventívnke
@anonym_autor zubar za tvoje osetrenie nedostane od ZP nic, cely ukon, teda vsetky ukony v tomto roku si budes platit sama a nemas ani narok na ziadne benefity, nielen na tie na zuby

Nemas