icon

Máte skúsenosti s chirurgickou extrakciou zubov múdrosti?

19. júl 2026

Ahojte, čaká ma chirurgická extrakcia všetkých štyroch osmičiek a jednej sedmičky, ktorá je zlomená. Môžete sa podeliť o svoje skúsenosti?
Ako prebiehal zákrok? Ako dlho vám zuby vyberali? Robili vám všetko naraz, alebo len jednu stranu? Mám z toho trochu obavy.
Dve osmičky mám už prerezané, ale sú zlomené. Ďalšie dve sú síce v poriadku, ale odporučili mi ich vytrhnúť.
Ako ste fungovali po zákroku, najmä ak ste mali doma malé dieťa? Bolesť a opuch boli zvládnuteľné?
Ďakujem za každú skúsenosť. 😊

anonym_0d2ca2
19. júl 2026

Trhal mi po dve osmičky. S dolnými na oboch stranách bojoval. Povedal že korene mám až do Afriky. Paradoxne hojenie bolo super. Čakala som že to bude boj, ale v pohode.

domi4545
19. júl 2026

Celkom som sa bála, urobili mi dve horné naraz a bolo to naozaj bezbolestné a rýchle. Ale mne rástli normálne nemuseli nič vysekávať. Injekcia a už to bolo. Potom druhá strana. Ozaj v pohode.

anonym_279b0f
19. júl 2026

@anonym_autor na chirurgii vacsinlou aj zasivaju, vtedy je hojenie ovela rychlejsie, mne na pohotovosti zalomili koren a vobec sa s tym ntrapili, mala som doma 2m babatko

domix147
19. júl 2026

@anonym_autor rataj s tým že vytrhnutie to len začne..hojí sa to aj dva mesiace kým sa to úplne zaceli ťa diera...ja mám od 1.7. vytrhnutu u stomatorchirurga ešte mi to aj sil ale nemám to vôbec ale že vôbec ok...a jesť ani neviem kedy na tej strane začnem ale tak skoro to nebude lebo to mám stále otvorené...proste nie je to pevné aby som na to mohla hrýzť...takže ak si dáš takto naraz tak neviem ako budeš jesť....

kacena4
19. júl 2026

ak myslis pod narkozou absolvovala som to s 2 detmi (teda uz pubertiakmi) trahali 4 zuby vsetky naraz v 1 narkoze. v nemocnici boli cca 4 dni ak boli bez komplikacii. prve dni v nemocke boli tazsie ale potom doma uz sa dalo lepsie, tyzden lezali nic nerobili mali este slabsie bolesti sem tam tabletka, urcite nebudes moct kvoli komplikaciam dvihat deti ani nic tazke predklanat sa tiez nie to ich bolelo. jedlo normalka asi 2 tyzdne viac tekutejsia strava nic "ostre" co by ich oskrelo na rane, po cca tyzdni vyberali stichy a vtedy bolo trosku lepsie. syn marodoval asi mesiac, dcera 3 tyzdne

buffinko
19. júl 2026

@anonym_autor dcere nedavno vyberali vsetky osmicky, nemala ich prerezane. najprv jednu stranu hornu a dolnu stolicku a o 10dni druhu. bolesti mierne 2-3dni, doma bola zakazdym 5dni, potom normalne skola. stehy tyzden na kazdej strane. bola som prekvapena, ako to vyborne prebehlo, mna v jej veku potrapil vyber ovela dlhsie. dostala aj preventivne 3dnove ATB, aby sa predislo zapalu. drzim palce.

d_ivana
20. júl 2026

@anonym_autor Trhali mi 4 naraz. Po zákroku predpísali ATB, vďaka nim sa mi rany krásne zahojili. Na bolesť som si prvé dva dni dávala Ibalgin, potom analgetiká neboli potrebné. Opuch som často ľadovala, tak sa od tretieho dňa začal sťahovať. Týždeň po extrakcii som už bola fit a začala som jesť normálnu stravu. Ale ja som aj veľa oddychovala, neviem, či si budeš môcť oddýchnuť, keď budeš s dieťatkom. Držím palce!

autor
20. júl 2026
@kacena4

ak myslis pod narkozou absolvovala som to s 2 detmi (teda uz pubertiakmi) trahali 4 zuby vsetky naraz v 1 narkoze. v nemocnici boli cca 4 dni ak boli bez komplikacii. prve dni v nemocke boli tazsie ale potom doma uz sa dalo lepsie, tyzden lezali nic nerobili mali este slabsie bolesti sem tam tabletka, urcite nebudes moct kvoli komplikaciam dvihat deti ani nic tazke predklanat sa tiez nie to ich bolelo. jedlo normalka asi 2 tyzdne viac tekutejsia strava nic "ostre" co by ich oskrelo na rane, po cca tyzdni vyberali stichy a vtedy bolo trosku lepsie. syn marodoval asi mesiac, dcera 3 tyzdne

@d_ivana manzel bude mat dovolenku, tak budem moct oddychovat.

@kacena4 Lokalna anesteza. Asi najprv budu tahat jednu stranu a potom druhu.

Dakujem🙏