Môže zubár účtovať poplatok za zrušenie kvôli chorobe?
Ráno som sa zobudila s horúčkou, tak som hneď volala, že na obed neprídem. Teraz odo mňa ambulancia pýta 30 € za neskoré zrušenie termínu. O takom poplatku som predtým nevedela, vraj ho majú uvedený v cenníku na recepcii. Môžu ho odo mňa žiadať aj vtedy, keď som neprišla pre chorobu?
Pozri si cenník, je tam poplatok za zrušenie termínu? Môžu žiadať bez ohľadu na dôvod, najmä ak zrušíš v ten deň, ťažko už tvoj termín obsadia
Zubar si nema ako overit, ci mas horucku, alebo si dala prednost nakupom s kamoskami, takze ak to ma v schvalenom cenniku, ma pravo
@anonym_autor keď si v práci a práve nemáš zákazníkov alebo zákazku, povieš že budeš tam zadarmo a nechceš za ten čas nerobenia výplatu?
@anonym_autor úplne normálna vec. Ak nezahlásiš dopredu aspoň 2 dní, že neprídeš, tak účtujú doplatok, lebo vypadne im príjem.
@anonym_autor no podľa mma za chorobu nikto nemôže. Pretože práve to nechcu z aby chodili ľudia s herpesom alebo nejakým respiračným infektom však je to riziko aj pre personál. Mne sa pár krát stalo že som mala herpes alebo má začalo bolieť hrdlo aj den vyšetrenia zavolala som opýtala som sa a oni mi hneď povedali že nemám chodiť..
@anonym_autor takto to robi aj mnoho kadernikov ci kozmeticiek. Vies ako, oni by tu hodinu nemali zaplatenu a si zober ze sa najde viac takychto ludi ktori nepridu a oni za den nic nezarobia. Takze ja ich chapem. Normalne to zaplat, 30eur nie je nic katastrofalne.
Ano, vacsina ambulancii ma lehotu nahlasit 24h vopred, niekde uz 48h, potom sa plati. A vlastne netyka sa to ani ambulancii ale aj inych sluzieb ako kozmeticka, kadernicka, manikerka...
Normálny postup. Za tak krátky čas nedokážu nikoho zohnať na ten tvoj termín a tak im uniká zisk. Takýto postup majú aj mnohé kadernícky, nechtarky, atd
Asi pôjdem proti prúdu, ale tu sa už pýta poplatok za úplne všetko. Ešte aj mlieko ku káve, či pohár vody za príplatok 😔 Keby som tam teda išla s kašľom a soplami, prípadne s herpesom po celých ústach, tak by ma poslali asi domov, ale zadarmo, lebo veď to zrušili oni, nie ja. Alebo prípad, keď som sedela už v aute, lebo zubár je vo vedľajšom meste, na väčší zákrok a volá mi sestrička, že zubár musel nečakane odísť, mali by mi zaplatiť oni? To isté u kaderníčky, prišla mi sms, že ochorela. Všetko sú to normálne, ľudské a nepredvídateľné situácie, tak prečo si ich máme platiť? Samozrejme jednostranne.
A áno, chápem všetky kaderníčky, nechtarky, maserky, musia mať veľa nespoľahlivých zákazníkov, ale zubári určite neumru od hladu a na chudobu, keď im na termín nepríde usopleny pacient.
Tiež súhlasím, že ten poplatok mi príde cez
ale ked ho maju v cenniku,tak je oprávnený
Ak je poplatok v cenniku, je sice opravneny, no ci je aj moralny, o tom by sa dalo polemizovat. Chapem v tomto aj zubara, aj pacienta. A, ano, treba sa na to pozriet aj z opacnej strany - ochorie zubar, clovek ma terminu prisposobenych x veci, napriklad taky podnikatel, ktory v tom case odsunul zakazku, a zubar mu ziadnu "pokutu" nezaplati.
Moj zubar, len tak na okraj, osetruje aj v pripade, ze mam herpes.
no tak zavolaj zubarovi, ze i napriek teplote tam prides, ci ta osetri...
Môj zubár ma jasne napísané, že s teplotou, chorobou alebo infektom nemáme chodiť. Nikdy v živote mi neúčtoval žiadny poplatok, a keď som ráno zavolala, že nemôžem prísť, tak bol rád, že som neprišla chorá. Ja by som si zháňala nového zubára.
@anonym_autor nabudúce ked sa to stane, by som volala, ze mas horúčku a si chorá a ich sa spýtala ci mozes prísť na ošetrenie. Samozrejme by ti povedali nie. Cize rušia to oni, nie ty. Žiadny poplatok. Zial niektorí zubari tento poplatok maju v cenniku.
tak u nas to je 100e za zrusenie terminu menej ako 24h
@anonym_autor takto to robi aj mnoho kadernikov ci kozmeticiek. Vies ako, oni by tu hodinu nemali zaplatenu a si zober ze sa najde viac takychto ludi ktori nepridu a oni za den nic nezarobia. Takze ja ich chapem. Normalne to zaplat, 30eur nie je nic katastrofalne.
@anonym_6fe6df v zivote odo mna ziadna kadernicka toto nepytala. ani nijaky lekar🙂 nie je to normalne. to, ze su ludia nenazrani a daju si to do cennika je druha vec, ale nerobme normu z niecoho co je na hlavu
@anonym_6fe6df v zivote odo mna ziadna kadernicka toto nepytala. ani nijaky lekar🙂 nie je to normalne. to, ze su ludia nenazrani a daju si to do cennika je druha vec, ale nerobme normu z niecoho co je na hlavu
@anonym_613662 Zas uplne na hlavu to nie je. Predstav si, ze si ta kadernicka - na klientku mas vyhradeny cas, pocas ktoreho platis najom rovnako, ci ti klientka, na ktorej zarobis, pride, alebo nepride. Zopakuje sa ti to parkrat za mesiac a to uz pocitis. Videla som to na strankach viacerych salonov - kadernickych aj kozmetickych. Faktom totiz je, ze kym ludom nezacnes siahat na peniaze, o druhych nerozmyslaju. Moja byvala kozmeticka to mala tak, ze ak jej niekto dvakrat tesne pred zrusil termin, uz ho neobjednala nikdy. Asi si uvedomovala, ze vymozitelnost "pokuty" je nulova, tak to urobila takto. Zubar, ak ho mas zazmluvneneho, to ma jednoduchsie, tak to vyuziva.
@anonym_613662 keď si spoľahlivá a bezdôvodne nerušíš termíny tak nemusíš platiť, keď majú zákazníkov ktorí často rušia termíny tak im dajú platiť poplatok
To je velmi slusna cena za zrusenie terminu v den objednania, u mojej zubarky to je 75
Ako z nej lekar ten poplatok vytiahne?
@zooeynka nijako už by som k nemu ani nesla
Zmenila by som zubára po tomto. Tak si mala povedať ok prídem aj s teplotami ale nerucim za to že vás nenakazim. Môjmu zubárovi keď som zavolala že som ochorela objednal má o dva týždne a nič navyše neúčtovali. Veď zubári zarábajú dosť.

Áno, majú ho v cenníku