Narovnajú sa mi zuby, keď si dám vytrhnúť osmičky?
Ahojte, dokážu sa narovnať predné zuby vytrhnutím osmiček? Či je to nemožné? Druhá otázka, má niekto všetky osmičky celý život a nerobia mu problémy?
@prosimopomoc bohužial nie. Tie zuby sa krivia (presnejšie posúvajú,nie vždy krivia ) už vtedy, ak sú "založené" osmičky. Ešte ani nemusia byť úplne prerezané. Zuby sa aj tak vekom akoby posúvajú smerom "dopredu".
Osmičky mať kľudne môžeš, ak ich nemáš pokazené a nerobia problémy. Ja som ich dala von, lebo som chcela.
Nemám ani jednu. Nezmestili sa
@doriiis len už ak sa nezmestili, boli ostatné zuby "upravené". Čiže ak sa osmičky vytrhli v tomto štádiu, je to neskoro z hľadiska postavenia ostatných zubov. Proste, priestor pre akoby "správne postavenie zubov" sa robi ešte predtým ako sa osmičky prerežú. Na rtg vidno ako sú "založené" aj správny smer a teda sa dá predpokladať "posun"
nenarovnaju, len sa ti popuvaju a to nik nezaruci ci budu rovno... ja mam vsetky 8 aj jednu 9 😀 som rarita
@prosimopomoc nie mojim deťom sa narovnako zuby len so strojčekom a to im trhali všetky trojky zadné zuby zostali
@prosimopomoc nenarovnajú. A osmičky veľmi závisí od postavenia, ak sa správne zaradia, tak nemusia robiť problém, ale v starobe keď klesne jemná motorika sa často pokazia aj také a vtedy sa už rany hoja horšie. Ak teda nie sú potrebné (ak chýba nejaký zub, alebo sú tiptoo v zhryze) tak skôr vybrať pri náznaku problému
@prosimopomoc nie mojim deťom sa narovnako zuby len so strojčekom a to im trhali všetky trojky zadné zuby zostali
@andrejka1974 isto im trhali trojky? To je najdôležitejší zub.
Po chirurgickom odstaranemi oboch dolných osmiciek, vo veku 35 rokov, sa mi vyrovnali mierne sa prekryvajuce dolné jednotky.
Mne sa vyrovnali spodne, ale proces bol najprv vytrhnut 1 osmicku a nasledne strojcek
Po chirurgickom odstaranemi oboch dolných osmiciek, vo veku 35 rokov, sa mi vyrovnali mierne sa prekryvajuce dolné jednotky.
@letfenixa fakt? To je pre mňa motivačné, tiež mám rovnaký problém

@prosimopomoc 1. Nenarovnajú, jedine so strojčekom 2. Ja mám ale len 2, zvyšné 2 mi nenarástli (ani nie sú v kosti) 🙂.