Nemožnosť otvorenia úst po trhaní osmičky
Ahojte , trhali ( skôr páčili ) mi osmičku 24.2. a asi o 2 dni som už mohla ústa otvoriť iba na 1 cm. Išla som na pohotovosť , tam mi zistili suché lôžko , no na koľko som neotvorila ústa tak mi ho nemohli ošetriť. Doktorka mi ranu iba opláchla dezinfekciou. Mala som tam aj zápal a dali mi atb. Zápal už ustupuje , lieky proti bolesti už neužívam a cvičím otváranie úst. Tiež si nahrievam teplými obkladmi , ale zatiaľ žiadna zmena. Máte s tým niekto skúsenosť ? Ďakujem
Mne síce v celkovej narkoze vysekavali všetky 4 osmičky (boli na leziaka a neprerezane) a tiež som to mala nejaký čas, že som nemohla poriadne otvoriť ústa. Nepamätám sa už koľko to trvalo ale možno aj pár týždňov. Ale keďže u teba to taký masívny zákrok nebol, myslím, že sa ti to vráti skôr do normálu. Len opatrne precvičuj otváranie úst.
Nemyslím si , že mi poškodili kĺb. To by som asi ústa neotvorila hneď alebo už v ten deň. Toto začalo o 2 dni a mala som veľmi silné bolesti. Pomohli mi až antibiotiká , ale ústa som od vtedy neotvorila ani o milimeter viac.
@11148 mne vysekavali 2 osmicky na chirurgii a veru nemala som taketo potiaze, isla by som k inemu lekarovi moze to byt vazne veru, drzim palce
Aj ja som mala.potiaz otvoriť ústa poriadne a postupne to prešlo. Nič som nemala poškodené. Ale trvalo to aj 2-3 týždne
@11148 mne kazal po extrakcii 8 , kde bol aj zapal nasilu natahovat sanku, aby som neskoncila takto... skus trochu , nie agresivne vlozit ruky do ust... a natiahovat postupne.. aj cez bolest
Nemyslím si , že mi poškodili kĺb. To by som asi ústa neotvorila hneď alebo už v ten deň. Toto začalo o 2 dni a mala som veľmi silné bolesti. Pomohli mi až antibiotiká , ale ústa som od vtedy neotvorila ani o milimeter viac.
@11148 ja som to mala podobne, treba pomaly rozcvicovat sanku, trosku aj nasilu, ked prejde opuch, pomaly sa sanka uvolni.
Mne trhali vcera. A presne na toto ma lekar upozornoval. Ze pocas dna niekolkokrat otvorit usta. Nemat ich stale zavrete. Vela rozpravat. Lebo sa moze stat, ze bude problem s otvorenim ust a potom trva kym to prejde…
Ale ked mi trhali pred rokom a pol spodnu, tak mi trafili 3klanny nerv a veru cast brady mam stale stropnutu, inak citlivu a velakrat pocitujem brnenie, stipanie, tahanie.
Drzim palce, aby ti to co najskor preslo ✊🏻
Kazdy zub je iny. Kamaratke vytiahli prvu osmicku absolutne nic. A ked jej vytiahli druhu-teda to uz bola inac ulozena. Ze skoro hodinu sa s tym zubom bavili. Aj atb. Proste narocna liecba.
Mne vytrhli jednu v novembri. Dr ze nevyplachvist. Studene obklady. A pomaly pomaly otvarat usta. Nastastie aj celkom dobre isiel von. A bolest bola iba jeden den.
Mne rezali dve osmičky na jednej strane naraz. Ústa som nevedela poriadne otvoriť dosť dlho, ledva som sa najedla. Opuch som mala od oka, aj monokel, až po kľúčnu kosť. Hrču na sánke som mala asi mesiac. Postupne všetko prešlo. Ale druhý deň som dostala ATB a 2-3 dni mi to preplachoval lekár, čo mi zuby ťahal.

nemohli ti poskodit klb?!