icon

Nepríjemná chuť a bolesť okolo zubov

Včera o 22:26

Ahojte, mali ste niektora hnilobnu chut v okoli zuba a bolesti danej oblasti? Co to nakoniec bolo?

martinmmartin
Včera o 22:40

bakteriive lozisko. Medzizubne priestory cistis denne?

autor
Včera o 22:48
@martinmmartin

bakteriive lozisko. Medzizubne priestory cistis denne?

pribinak
Včera o 22:51

Šla by som k zubarke

autor
Včera o 22:51
@pribinak

Šla by som k zubarke

@pribinak riesim to uz dlhodobo

pribinak
Včera o 22:53
@anonym_autor

@anonym_autor rtg ti urobila??

autor
Včera o 22:54
@pribinak

@anonym_autor rtg ti urobila??

pribinak
Včera o 22:58
@anonym_autor

@anonym_autor asi by ti rtf mala urobiť, mizes mat niekde vo vnútri niečo a takto sa to prejavuje

rozculena
Včera o 22:58
@anonym_autor

@anonym_autor a zubár to rieši ako?

autor
Včera o 23:04
@pribinak

@anonym_autor asi by ti rtf mala urobiť, mizes mat niekde vo vnútri niečo a takto sa to prejavuje

@rozculena bola som u viac zubarov, a neriesia to. Kvoli tehotenstvu. Rtg mi odmietaju spravit vsade kam som volala, aj ked som im povedala ze im podpisem papier ze beriem vsetky rizika na seba.

@pribinak ja viem. Prave preto hladam niekoto, kto ma podobnu skusenost

pseudomonas87
Včera o 23:58

@anonym_autor odkiaľ ste? Čo skúsiť nemocnicu kde je oddelenie stomatochirurgie a maxilofaciálnej chirurgie?

autor
Dnes o 00:10
@pseudomonas87

@anonym_autor odkiaľ ste? Čo skúsiť nemocnicu kde je oddelenie stomatochirurgie a maxilofaciálnej chirurgie?

@pseudomonas87 dakujem, skusim. Som z vychodu. Pozeram ze v ke aj po maju taketo oddelenie. Budem tam ale potrebovat vymenny listok asi ze?

autor
Dnes o 00:18
@pseudomonas87

@pseudomonas87 a teda, v inej diskusii citam, ze ste lekarka. Stretli ste sa s niecim podobnym?

vler
Dnes o 00:53
@anonym_autor

@rozculena bola som u viac zubarov, a neriesia to. Kvoli tehotenstvu. Rtg mi odmietaju spravit vsade kam som volala, aj ked som im povedala ze im podpisem papier ze beriem vsetky rizika na seba.

Tvoj gynekolog by nemohol/ nie je ochotny sa za teba prihovorit u nejakeho zubara, pomoct ti s vybavenim zubneho osetrenia?

autor
Dnes o 01:22
@vler

Tvoj gynekolog by nemohol/ nie je ochotny sa za teba prihovorit u nejakeho zubara, pomoct ti s vybavenim zubneho osetrenia?

@vler moj gynekolog tiez neodporuca rtg 🥲 pritom vsade citam ze to je bezpecne… som uz zufala, momentalne sa mi neda vobec spat co ma to boli…. Som uz v 36tt, vydrzala som skoro cele tehotenstvo takto, ale neviem ako to dam do porodu a ako budem takto rodit 🥺

anonym_9db11e
Dnes o 04:56
@anonym_autor

@vler moj gynekolog tiez neodporuca rtg 🥲 pritom vsade citam ze to je bezpecne… som uz zufala, momentalne sa mi neda vobec spat co ma to boli…. Som uz v 36tt, vydrzala som skoro cele tehotenstvo takto, ale neviem ako to dam do porodu a ako budem takto rodit 🥺

@anonym_autor Toto som mala pocas prveho tehotenstva, strasna bolest a nikto so mnou nic nechcel urobit. Nakoniec mi dr ( zastupujuca) odporucila protizapalovu ustnu vodu a vyrobila mi zo striekacky taku "kanylu" a mala som si ten zub a medzizub. priestor striekat... a cuduj sa svete pomohlo. Inak ten zub sa mi uplne rozpadol po tehotenstve 👀 nezvladol to.

pseudomonas87
Dnes o 05:13
@anonym_autor

@pseudomonas87 a teda, v inej diskusii citam, ze ste lekarka. Stretli ste sa s niecim podobnym?

@anonym_autor asi výmenný ano, no zubárka nie som , každopádne hnilobny zápach to bude infekcia a to nie je dobre, bolí zub?

ekira1
Dnes o 05:47
@anonym_autor

@anonym_autor a nejakú zubnú kliniku? Tam robia i malý RTG priamo len na zub, možno s ochrannou vestou by do toho šli.

lukbe
Dnes o 06:09
@anonym_9db11e

@anonym_autor Toto som mala pocas prveho tehotenstva, strasna bolest a nikto so mnou nic nechcel urobit. Nakoniec mi dr ( zastupujuca) odporucila protizapalovu ustnu vodu a vyrobila mi zo striekacky taku "kanylu" a mala som si ten zub a medzizub. priestor striekat... a cuduj sa svete pomohlo. Inak ten zub sa mi uplne rozpadol po tehotenstve 👀 nezvladol to.

@anonym_9db11e ano, @autorka
Skús zubnú sprchu, vystrieka to, vymasíruje.

anonym_10fa8b
Dnes o 10:36

@anonym_autor vyplachuj ústa 3% peroxidom vodíka riedeným s vodou a nasaď protizápalovú stravu, možno sa to ukľudní. Požuj a vypľuj klinček zaberá pri bolestiach zubov.

rozculena
Dnes o 13:20
@anonym_autor

@anonym_autor zaujímavé,že všade sa píše a hovorí,aké to je neškodné.Keď mi vyplňali kanáliky,tak aj 3-4x mi robili rontgen počas jedného sedenia s tým malým,čo sa dáva do úst.
Inak ten zub je zaplombovaný? Ak aj nie,niečo sa vo vnútri deje,možno nervy odumierajú

autor
Dnes o 13:30
@rozculena

@anonym_autor zaujímavé,že všade sa píše a hovorí,aké to je neškodné.Keď mi vyplňali kanáliky,tak aj 3-4x mi robili rontgen počas jedného sedenia s tým malým,čo sa dáva do úst.
Inak ten zub je zaplombovaný? Ak aj nie,niečo sa vo vnútri deje,možno nervy odumierajú

@rozculena ved prave, a potom pride realita a tehotnej sa nikto ani nedotkne pomaly 🥲dohodla som si dnes termin v nemocnici na buduci tyzden, ale to mi povedali tiez ze uvidia co sa s tym v tomto stadiu tehotenstva da robit…
Ale fakt je to zufalstvo, pomaly od 10 tyzdna mam taketo problem. Moja povodna zubarka mi povedala ze ona by si v tehotenstve ani paralen nezobrala, a ze mam dve plomby v celych ustach, mam dobre zuby tak nechape co vlastne chcem. Tak ja som od nej zobrala kartu. Ale nepohla som sa teda nikde.
Ten rtg ti tobili v tehotenstve? A nie, nemam tam ani plombu ani nic s nim nikdy nebolo, len je to sedmicka, alebo sestka, strasne tazko sa mi to identifikuje, osmicku som vyberala pred rokom s tym ze bola zrotovana a “mohla by poskodit sedmicku” ale to tiez kazdy ignoruje…

rozculena
Dnes o 13:39
@anonym_autor

@rozculena ved prave, a potom pride realita a tehotnej sa nikto ani nedotkne pomaly 🥲dohodla som si dnes termin v nemocnici na buduci tyzden, ale to mi povedali tiez ze uvidia co sa s tym v tomto stadiu tehotenstva da robit…
Ale fakt je to zufalstvo, pomaly od 10 tyzdna mam taketo problem. Moja povodna zubarka mi povedala ze ona by si v tehotenstve ani paralen nezobrala, a ze mam dve plomby v celych ustach, mam dobre zuby tak nechape co vlastne chcem. Tak ja som od nej zobrala kartu. Ale nepohla som sa teda nikde.
Ten rtg ti tobili v tehotenstve? A nie, nemam tam ani plombu ani nic s nim nikdy nebolo, len je to sedmicka, alebo sestka, strasne tazko sa mi to identifikuje, osmicku som vyberala pred rokom s tym ze bola zrotovana a “mohla by poskodit sedmicku” ale to tiez kazdy ignoruje…

@anonym_autor nie,nebola som tehotná,veď to je ten paradox,že vyprávajú,že to škodlivé nie je,teraz sú nové zariadenia,nie je to také silné.Ja si pamätám,že kedysi sa ma vždy pýtali,kedy som bola naposledy na rontgene.Už veľmi dlho sa ma to nikto neopýtal.
Ale pre tehotnú je škodlivé všetko...

rozculena
Dnes o 14:01

Ja som tehotná nikdy nebola,tak som si to musela vygúgliť.
Riziko poškodenia plodu vzniká až pri dávkach stokrát vyšších, než má bežný diagnostický röntgen.Jeden klasický röntgen je hlboko pod hranicou rizika.
Röntgen zuba, hrudníka, končatín → dávka žiarenia je veľmi nízka a plod je často chránený (olovená zástera).
Neliečený zápal môže ísť do krvi,zvyšuje riziko predčasného pôrodu,môže spôsobiť horúčku, opuchy, sepsu.
Infekcia je pre plod nebezpečnejšia než röntgen alebo lokálne ošetrenie.

Choď na na zubnú pohotovosť!