icon

Obavy z nosenia priesvitného strojčeka na zuby

Včera o 14:42

Neviem si to predstavit pretoze ja stale nieco jem , a teraz ten strojcek budem musiet mat na sebe 22 hodin , ked pojdem do mesta na veceru diskoteku svadbu hocico to stale budem chodit na wc umyvat si zuby a tak ? V spoločnosti? Trochu mi je to blbé , alebo intimny zivot ? Ako sa stym da bozkavat ? Robit oral ? 😞 Neviem si toto predstavit,pretože aby som to mala 22 hodin vkuse a chvilu na jedlo ? Alebo ked pojdem do kina budem jest nachos,pukance film trva hodinu a pol a potom mam uz len pol hodinu na normalne jedlo plus umyvanie zubov ? Ja fakt neviem , zevraj ked nebudem nosit pravidelne dlhsie budem mat jednu dlahu ale zas to pojde do nakladov 😞 Bojim sa .. Klasicky strojcek som chcela ale ze ked mam bruxizmus to nie je dobre riesenie 😞

nairobi
Včera o 14:48

@anonym_autor to si si mala najskôr porozmýšľať, či do toho pojdes 😄 ja som ho nosila 7 mesiacov,zvykla som si na to,,,napoje som pila so slamkou (okrem vody, minerálky), ked som chcela cosi jesť v restike,zbehla som na wc, strojček vybrala a zuby umyla uz doma,aj svadbu som s ním zvladla,bola som bez strojčeka cez noc, nič take sa nedialo

cicimon
Včera o 14:49

@anonym_autor v kiné sa da prezit Bez (hodinoveho) jedenia pukancov a pod...a pokial na vecere a svadby nechodis kazdy tyzden tak sa to da prezit stylom ze sa najes...oplachnes zuby vodou a das strojcek....Ono to Chce Trochu disciplinu a napojedat cely den nieco...idealne 3 jedla a Po nic umut zuby

januska12323
Včera o 14:59

Aspoň sa naučíš nepchať stále do seba niečo. Párkrát denne si to dáš dole, naješ sa, umyješ zuby a funguješ ďalej. Do kina hádam nechodíš každý týždeň a tú hodinu bez strojčeka sa nič nestane.

jblheart
Včera o 15:07

22 hodín je ok.. Však tie 2 hodiny na orál a iné veci je dosť.. ak sa teda tým neživíš.. 😂😂

anonym_b96acf
Včera o 15:10

Da sa s tym fungovat, ale chce to zmenu zivotneho stylu. Ak ti bude niekto radit, ze neries, vyplachnes usta, nasadis a umyjes neskor - tak to je dokonala cesta ku kazom. Ano, aj kava je problem, aj caj hoc bez cukru, aj sytene mineralky, aj cola zero - vsetko su to kysle veci, ktore uz nasledne "liecive" latky v slinach zo zubov nezmyvaju, lebo sa cez ten plast nedostanu. Toto netreba podcenit, turbo hygienu budes musiet mat, lebo sliny ti uz zial nepomozu, poznam ludi, co to podcenili a po skonceni liecby mali aj 9-11 novych kazov. Mne to ale pomohlo, stal sa zo mna taky zubny fanatik, ze uz ani na dentalnu hygienu v podstate nepotrebujem chodit, nema co robit (sama povedala) 🙂))

martinka13
Včera o 15:26

Áno. Je to presne tak, ako opisuješ. Mam za sebou 2 ročnú liečbu, syn takmer 4 roky a teraz začína dcéra. Raňajky, po 30 minútach umyť zuby , to isté po obede a večeri. So strojčekom si jedine pila čistú vodu. Proste si na to zvykneš. Keď sme boli napr.na letnej dovokenke tak tam sme to riešili trošku benevolentnejšie. Povedzme že po večeri ak sme este šli von tak som si ho dala až na noc. V každom prípade to stálo za to. Zuby sú krásne, rovné, zdravé a oveľa belšie. Lebo to čistenie po každom jedle proste vidno.

autor
Včera o 15:32
@anonym_b96acf

Da sa s tym fungovat, ale chce to zmenu zivotneho stylu. Ak ti bude niekto radit, ze neries, vyplachnes usta, nasadis a umyjes neskor - tak to je dokonala cesta ku kazom. Ano, aj kava je problem, aj caj hoc bez cukru, aj sytene mineralky, aj cola zero - vsetko su to kysle veci, ktore uz nasledne "liecive" latky v slinach zo zubov nezmyvaju, lebo sa cez ten plast nedostanu. Toto netreba podcenit, turbo hygienu budes musiet mat, lebo sliny ti uz zial nepomozu, poznam ludi, co to podcenili a po skonceni liecby mali aj 9-11 novych kazov. Mne to ale pomohlo, stal sa zo mna taky zubny fanatik, ze uz ani na dentalnu hygienu v podstate nepotrebujem chodit, nema co robit (sama povedala) 🙂))

@anonym_b96acf ale ked pojdem do restauracii to si mam brat zo sebou kefku? a po kazdom chode si umyt zuby ?

autor
Včera o 15:33
@martinka13

Áno. Je to presne tak, ako opisuješ. Mam za sebou 2 ročnú liečbu, syn takmer 4 roky a teraz začína dcéra. Raňajky, po 30 minútach umyť zuby , to isté po obede a večeri. So strojčekom si jedine pila čistú vodu. Proste si na to zvykneš. Keď sme boli napr.na letnej dovokenke tak tam sme to riešili trošku benevolentnejšie. Povedzme že po večeri ak sme este šli von tak som si ho dala až na noc. V každom prípade to stálo za to. Zuby sú krásne, rovné, zdravé a oveľa belšie. Lebo to čistenie po každom jedle proste vidno.

@martinka13 a chipsy pri filme ? som chuda ale stale nieco jem 😞

autor
Včera o 15:34
@anonym_b96acf

@anonym_b96acf a oralny styk ked napriklad robim to vyplachnem a potom sa bozkavame po cely den a noc a tak ako ?🙄

jblheart
Včera o 15:36
@anonym_autor

@anonym_b96acf a oralny styk ked napriklad robim to vyplachnem a potom sa bozkavame po cely den a noc a tak ako ?🙄

@anonym_autor Po každom chode ?! Po každom súste !😉😂 Treba to brať vážne ! Skús si dať zaviesť infúziu potom nebudeš musieť jesť ani piť.
@anonym_autor No keď orál tak musí ísť hlboko a musíš hneď prehĺtať aby sa to nedostalo na zuby a strojček ! 😅

autor
Včera o 15:41
@jblheart

@anonym_autor Po každom chode ?! Po každom súste !😉😂 Treba to brať vážne ! Skús si dať zaviesť infúziu potom nebudeš musieť jesť ani piť.
@anonym_autor No keď orál tak musí ísť hlboko a musíš hneď prehĺtať aby sa to nedostalo na zuby a strojček ! 😅

@jblheart tak to ano , alw citala som ze aby sa mi tam nejake bakterie nedostali .. Lebo nemam staleho partnera a proste ked som s niekym po mesiaci tak sa hrame po cely den a noc zato sa pytam

anonym_b96acf
Včera o 15:41

Nemusis po kazdom chode, ved sa normalne naveceraj, len potom vazne potrebujes dokonalo ocistit - minimalne nitka/medzizubky a kefka. Pozri, ked to zvladol kamos na hrebenovej ture cez Malu Fatru, ze hladal potociky, aby si to dokladne precistil aj s medzizubkou a jednozvazkovou kefkou, ty to zvladnes urcite 🙂))
Toto, ze stale nieco jes - no s tym sa budes musiet rozlucit, inak to nedas na pohodu. Plus nebude ta to tak dokladne umyvat zakazdym, za mna je to idealna dietka, aj ked ty ju zjavne nepotrebujes.
Ja som nedodrziavala striktne tych 22 hodin, aspirovala som na tych 20 presne pre pripady veceri vonku atd. Ziaden problem aspon u mna nebol.

anonym_907d77
Včera o 15:42

no keď ta najviac trápi oral so strojčekom… tebe je sveta žiť

anonym_b0bfe5
Včera o 15:58

@anonym_autor Ako aky klasicky strojcek si chcela? Taky co sa dava na noc alebo ten co mas drôty v ustach?

martinka13
Včera o 16:10
@anonym_autor

@martinka13 a chipsy pri filme ? som chuda ale stale nieco jem 😞

@anonym_autor kdeže. Žiadne jedlo. A ani nápoje. Okrem vody. Ale to je v pohode. Zvykneš si. Bolo by nechutné s tým jesť. Veď to jedlo by ostalo za strojčekom.

autor
Včera o 16:22
@anonym_b0bfe5

@anonym_autor Ako aky klasicky strojcek si chcela? Taky co sa dava na noc alebo ten co mas drôty v ustach?

@anonym_b0bfe5 droty v ustach

anonym_b0bfe5
Včera o 17:20
@anonym_autor

@anonym_b0bfe5 droty v ustach

@anonym_autor skus sa zamysliet nad tym ako vyzeraju droty v ustach. Ja som to mala dva roky. Co by som ja dala za to keby mozem mat neviditelny strojcek. A za dalsie myslis ze to netreba cistit? Zachytavaju sa tam kusky jedla. Ked si neumyjes zuby spravi sa ti kaz...a tomu tvojmu oralu to tiez moc nepomoze...naozaj sa zamysli...

anonym_f065ea
Včera o 21:47
@anonym_autor

@anonym_autor
no moj ty kvet, ked tych chkapov menis ako ponosky, ten strojcek bude tvoj najmensi problem 😂

petracandle
Včera o 21:55

Prečo máš obavy zrovna z neviditeľného strojčeka, veď pri fixnom (kovovom) je to s jedením ešte horšie 😃 pri fixnom ani nemôžeš jest čo chceš, niektorým jedlám sa totiž treba úplne vyhýbať a to je už len výhra chodiť s jedlom za drôtikmi🤮😃 neviditeľný vyberieš, zješ čokoľvek, umyješ zuby - núdzovo len vypláchneš vodou a umyješ doma. A tak nebudeš nosiť 22 ale 21h a absolútne nič sa nestane 😃 a cena liečby je stanovená na začiatku, nebudeš platiť za viac dláh, len ich budeš nosiť dlhšie