Odporučte zubára, ktorý vypĺňa medzery medzi zubami
Ahojte, mám medzeru medzi zubami a našla som reels na IG ako vypĺňajú tieto medzery.
Poznáte zubára na Západnom Slovensku, okr TT, BA, GA ktorý to robí? Ďakujem
@anonym_autor ale ved to nie ze máš medzeru medzi zubami. To ti chaby jeden zub. Čiže mostík. Mostíky robia všade
@anonym_autor ale ved to nie ze máš medzeru medzi zubami. To ti chaby jeden zub. Čiže mostík. Mostíky robia všade
@anonym_2b7cbb áno tak som to myslela, ale podľa tohto ako vo videu ukazuje?
Marylandský mostík (Maryland bridge) je špeciálny typ zubnej náhrady, ktorý sa používá na náhradu chýbajúceho zuby. Sklada sa z umelej korunky a malých krídeliek, ktoré sa lepia na zadnú stranu susedných zubov.Ako fungujeBez brúsenia: Okolité zuby sa takmer vôbec neobrusujú, iba sa jemne zdrsní ich zadná plocha.Krídelká: Kovové alebo keramické krídelká držia umelý zub pevne na mieste pomocou špeciálneho lepidla.Bez bolesti: Zákrok sa robí bez chirurgického rezania a často aj bez potreby injekcie.Výhody a nevýhodyŠetrnosť: Zdravé zuby okolo medzery ostanú takmer celé.Vzhľad: Hodí sa hlavne na predné zuby, kde nie je vidieť miesto uchytenia.Cena: Stojí menej ako zubný implantát, orientačne 1 500 € až 2 000 €.Trvácnosť: Drží dobre, ale menej ako klasický mostík alebo implantát.