icon

Odporučte zubnú pastu na citlivé zuby

Včera o 10:31

Mám taký specifiký problémy, mne chýbajú styri zuby. Presnejšie povedané mala som štyri mliečne zuby ešte aj v čase keď som sa vydávala.
To že nikdy nebudem mať stále zuby na týchto miestach ukázal röntgen už detstve, a nosila som aj strojček (vyberatelný)niekedy asi do roku 1988-1991. Moja dcéra má tento istý problém a dali sme jej robiť fixný a tie ,, prebytočné,, mliečne jej všetky vytrhli.
S súčasnosti mám asi kvôli tomu mierne posunuté zuby a sú tam medzeri, vtedajší zubár mi povedal že tým netreba nič robiť, že sa to samé vyrovná, ten súčasný zas že je tam iba pár mm, pre celý celý zub málo miesta, ale možno mostik. Lenže mám už po 5Oke, odkedy som prechode kazia sa.mi viac zuby. Keď sa mi busú kaziť takýmto tempom, tak nebude no čo prichytiť. V týchto medzerach zostala jedlo a ja v práci v obedňajšej prestávke nemám priestor čistít zvlášť každu jednu blbú medzeru. Tie miesta na až niekedy bolia. Mám pravidelne prehliadky aj hygienu.
Napadlo ma zmeniť zubnú pastu, ako by ste odporučili?

anonym_0a2c42
Včera o 10:38

Ja by som riešila kvalitného zubára, kvalitnú dentálnu hygienu 2x ročne, možno doplnky stravy (napr. D3+K2) - zistiť, čo presne vám chýba. Ja používam Curaprox Enzycal Zero, to je bez fluóru, je aj variant s fluórom. Ostatné pasty mi vysušujú ústnu dutinu, táto mi spraví dobrú mikroflóru.

martinmmartin
Včera o 11:02

@anonym_autor od zubnej pasty takmer nic nezalezi, teda oproti cisteniu medzizubnych priestorovna odstranovaniu kamena

autor
Včera o 11:03
@anonym_0a2c42

Ja by som riešila kvalitného zubára, kvalitnú dentálnu hygienu 2x ročne, možno doplnky stravy (napr. D3+K2) - zistiť, čo presne vám chýba. Ja používam Curaprox Enzycal Zero, to je bez fluóru, je aj variant s fluórom. Ostatné pasty mi vysušujú ústnu dutinu, táto mi spraví dobrú mikroflóru.

@anonym_0a2c42 nemám takéto problémy

autor
Včera o 11:11
@martinmmartin

@anonym_autor od zubnej pasty takmer nic nezalezi, teda oproti cisteniu medzizubnych priestorovna odstranovaniu kamena

@martinmmartin možno som dostatočne neopisa môj problém. Mám medzizubnú kefku aj pravidelne ju používal, chodím na zubnú hygienu a robím to celé roky.....ale kým bežný človek má medzi zubami medzierku ja mám járky a tak sa tam dostane aj to čo sa tam bežnemu človeku nedostane. Kúsky potravím sa tam zaseknú a podania ďasná, či už chrumkavé mäso,kôrka z chleba jablko a mohla by som pokračovať, ale zrejme nikdy ste s tým nestrli

martinmmartin
Včera o 11:14
@anonym_autor

@martinmmartin možno som dostatočne neopisa môj problém. Mám medzizubnú kefku aj pravidelne ju používal, chodím na zubnú hygienu a robím to celé roky.....ale kým bežný človek má medzi zubami medzierku ja mám járky a tak sa tam dostane aj to čo sa tam bežnemu človeku nedostane. Kúsky potravím sa tam zaseknú a podania ďasná, či už chrumkavé mäso,kôrka z chleba jablko a mohla by som pokračovať, ale zrejme nikdy ste s tým nestrli

@anonym_autor ano chapem je to urcite validny medicinsky problem geometricky inych rozmerov ako ma vacsina "Normalov" . Napriek tomu by som zrovna do inej zubnej pasty moc nadeji nevkladal. Skor mozno cestou implantatov ale to uz fantazirujem a naozaj by sa mal vyjadrit az dentista (a nie len jeden). Vela stastia inak, uprimne

autor
Včera o 11:24
@martinmmartin

@anonym_autor ano chapem je to urcite validny medicinsky problem geometricky inych rozmerov ako ma vacsina "Normalov" . Napriek tomu by som zrovna do inej zubnej pasty moc nadeji nevkladal. Skor mozno cestou implantatov ale to uz fantazirujem a naozaj by sa mal vyjadrit az dentista (a nie len jeden). Vela stastia inak, uprimne

@martinmmartin ten mliečny zub mal pár mm,.tým že sa zuby poposúvali je medzera možno 1-2mm. Tam sa nedá dať.

euka210
Včera o 11:43

@anonym_autor jedlo medzi zubami je problem a najcastejsie miesto kazu u mna. Takze denne dentanna nit, medzizubna kefka, pasta Elmex a 1x2t elmex gel na fluoridaciu zubov.

autor
Včera o 12:23
@euka210

@anonym_autor jedlo medzi zubami je problem a najcastejsie miesto kazu u mna. Takze denne dentanna nit, medzizubna kefka, pasta Elmex a 1x2t elmex gel na fluoridaciu zubov.

@euka210 používam to aj to a roky to aj stačilo teraz už nestačí

sisska96
Včera o 12:48

Radšej šetri na protézku, Najlepšie sú implantáty

euka210
Včera o 14:49
@anonym_autor

@euka210 používam to aj to a roky to aj stačilo teraz už nestačí

@anonym_autor tak dennatnu hygienu 2x rocne, ked mas geneticku predispoziciu.

anonym_d1b52d
Včera o 15:08
@anonym_autor

@anonym_0a2c42 nemám takéto problémy

@anonym_autor na hygienu chodíš? Asi nie,lebo by si vedela,že podstatná je technika čistenia AJ medzizubných priestorov a na to pastu netreba

veselo_neveselo
Včera o 15:28

@anonym_autor
Budes si musiet najst cas cez obednu prestavku a tie medzery si vycistit po kazdom jedle. Inak ta ziadna zubna pasta nezachrani. Nechapem, ved to je par minut.

Kup si aj sonicku kefku, ak este nemas. Vycisti ti zuby lepsie ako ty rucne s kefkou.
Pastu Elmex, ale akakolvek fluoridovana je dobra. Parodontax je tiez fajn aj na dasna.

autor
Včera o 15:35
@anonym_d1b52d

@anonym_autor na hygienu chodíš? Asi nie,lebo by si vedela,že podstatná je technika čistenia AJ medzizubných priestorov a na to pastu netreba

@anonym_d1b52d
@euka210
čítala si vôbec čo píšem?

marusiao
Včera o 15:43

Sensodyne Rapid na citlivé zuby

autor
Včera o 15:51
@veselo_neveselo

@anonym_autor
Budes si musiet najst cas cez obednu prestavku a tie medzery si vycistit po kazdom jedle. Inak ta ziadna zubna pasta nezachrani. Nechapem, ved to je par minut.

Kup si aj sonicku kefku, ak este nemas. Vycisti ti zuby lepsie ako ty rucne s kefkou.
Pastu Elmex, ale akakolvek fluoridovana je dobra. Parodontax je tiez fajn aj na dasna.

@veselo_neveselo na obec máme 30 minút, tej musím sa dostať z budo a do bodu b. Čize z práce do testujú, Objednať najesť sa, podla možnosti, nie týchlo nahadzať do seba a vrátiť sa do práce. Väčšinou však nestíham ani v kľude sa najesť, v práci som sama nemôžem len tak všetko zatvoriť, niez nemôžem v práci rozložiť nádoby a naobedovať sa tam.

veselo_neveselo
Dnes o 05:47
@anonym_autor

@veselo_neveselo na obec máme 30 minút, tej musím sa dostať z budo a do bodu b. Čize z práce do testujú, Objednať najesť sa, podla možnosti, nie týchlo nahadzať do seba a vrátiť sa do práce. Väčšinou však nestíham ani v kľude sa najesť, v práci som sama nemôžem len tak všetko zatvoriť, niez nemôžem v práci rozložiť nádoby a naobedovať sa tam.

@anonym_autor no dobre, ale na wc si po obede snad zajdes, tam si zuby nevycistis? Ved to su 3 minuty, to nie je dalsia polhodina navyse.
A ked nestihas teple jedlo, tak skus, ci ti na obed nebude stacit len studeny obed, sendvic, ci oblozeny chlebik z domu, a teple jedlo si daj na veceru.