icon

Po dentálnej hygiene mi krvácali ďasná. Je to normálne?

29. sep 2026

Dobré ráno. Bola som tentoraz u inej dentálnej hygieničky než zvyčajne a počas čistenia mi dosť krvácali ďasná. Doteraz sa mi to pri hygiene nestávalo, maximálne trošku na jednom mieste.
Teraz neviem, či bola len dôkladnejšia a je to ešte normálne, alebo by ďasná pri hygiene až takto krvácať nemali. Stalo sa vám, že u inej hygieničky vám ďasná krvácali oveľa viac než zvyčajne?

anonym_9f8d93
•
29. sep 2026

mne vyskriabava riadne hlboko a precizne - vzdy krvaca..i ked casom menej kedze sa viac staram a uz nieje ani tolko prace somnou .... predtym som bola u jednej ta to odflakla a krvacalo minimalne

bloger
•
29. sep 2026

@anonym_autor Viem aj z vlastnej skúsenosti, že vždy krvácajú. Pokiaľ by bol čo len na jednom zube ten kameň. Je to prirodzená obrana tela. Zápal dasien. Je dobré, že si to riešiš. Neboj postupne sa ti dasná uzdravia.

anonym_c26a50
•
29. sep 2026

takisto mi pri dentálnej hygiene krvácajú ďasná, nie nejako extra, že by som nič iné v ústach len krv cítila, ale krvácajú. Myslím, to nie tak ako na začiatku, ale tiež je to za mňa znak, že to urobí dobre 🙂

mullerova46
•
29. sep 2026

@anonym_autor podľa toho či používaš pravidelne medzizubné kefky. Ak nepoužívas tak ďasná sú citlivejšie a čím sa menej staras a chrup tým budú viac krvácať

kinats
•
29. sep 2026

nanormalne je ked nekrvacaju, slabe vycistenie

anonym_0bf22d
•
30. sep 2026

Tak teda neviem, či skrvavenie papule, poranené ďasná a ich prípadný ústup je to, za čo by si mal človek dobrovoľne platiť s cieľom vyčistenia chrupu a udržania jeho dobrého stavu.