icon

Prečo ma bolí zub po vrtaní a plombovaní?

Včera o 06:21

uz som si prezila Hocico.
ale toto nie. trocha zo zubu sa odstiepilo, OK, ze reku pojdem, keby ze sa tvori kaz. Isla som po mesiaci, ked vrtala ziadna bolest, celkovo ma ten zub skoro vobec nebolel. len som mala ozaj len vystiepene a obcas zabolelo...
problem nastal po vrtani, trocha som zub citila,, hovorim OK slo tam vela plomby ...avsak po 2 dnoch zacala bolest stupat a teraz nedela som musela uz 3 x brat ibalgin co ja moc nechcem lebo nie dobre na zaludok a ja s nim mam problem.
jasne ze idem hned volat zubarke, no pytam sa ako je moznze ze ma to tak neskutocne boli? co mi odumreli nervy? lebo vela plomby? zle vycistene? ( ona je ozaj dobra zubarka )
je tam vela plomby a predtym ma to vobec skoro nebolo ked sa odstiepilo.

so zubami som si uzila, ale aby sa stalo taketo..( mala som zapal zubnej drene, to ma bolelo uz pri vrtani to ma bolelo aj predtym, to mi raz skor uzavreli a zle asi vycistne bolo , tak bakterie produkovali plyny a tlacilo na plombu, tiez ma to velmi bolelo...

ale toto vobec nebol ten pripad. ziaden hlboky kaz, ziadna velka velka bolest predtym, myslela som ze ide o rutinný zakrok.
zazili ste niekto podobne? alebo ja uz neviem :(

anonym_25715c
Včera o 08:54

Ja som teraz riešila bolesť zubu v ktorom už plomba je ...zub je mŕtvy a bude mi robiť kanáliky ...takže môže to byť aj to

monane
Včera o 09:46

čo si sa dozvedela od zubárky?

autor
Včera o 10:08
@monane

čo si sa dozvedela od zubárky?

@anonym_25715c ano velmi sa to tomu podoba, tolko mi dala plomby ( uz na 3 krat vrtany zub za cely cas ) presne ako nervova bolest :( to je, lebo mne uz odumrelo vela zubov kvoli kazom a plombovaniu,
@monane zajtra idem dnes by som cakala 3 hodiny nema cas na mna a plus na pohotovost nejdem urcite

katulienkax
Včera o 11:05

je to velmi zaujimave, ja tiez mavam strach z vrtania, ze co ked zub sice pokazeny ale neboliaci po zaplombovani zacne boliet a pojde do kelu. Co je potom lepsie, nechad zub tak pokazeny/ zlomeny alebo nechat vrtat, zub odumrie a bude este horsie ... ☹

katulienkax
Včera o 11:06

a dalsia vec, zubari radi liecia pokazene neboliace zuby, ale ked je problem s dakou cistlivostou a bolestou, za boha nevedia co s tym. Mam taky, co sa mi zapaluje dasno vedla, uz niekolko rokov, on to len potrie, premasti ale problem sa opakuje, co s tym? STale len chcu zachranovat nieco co nefunguje. ROzmyslam, vytrhnut a implantat? alebo trpiet

autor
Včera o 11:17
@katulienkax

je to velmi zaujimave, ja tiez mavam strach z vrtania, ze co ked zub sice pokazeny ale neboliaci po zaplombovani zacne boliet a pojde do kelu. Co je potom lepsie, nechad zub tak pokazeny/ zlomeny alebo nechat vrtat, zub odumrie a bude este horsie ... ☹

@katulienkax ved prave, kym mi nevrtala a nemenila plombu, by som pohode s odstiepenym zubom vydrzala par mersiacov. a teraz co, zas endonencia? a potommzase sa mi mtvry zub odlomi a zas len trhat ci korunka, parada

katulienkax
Včera o 11:29
@anonym_autor

@katulienkax ved prave, kym mi nevrtala a nemenila plombu, by som pohode s odstiepenym zubom vydrzala par mersiacov. a teraz co, zas endonencia? a potommzase sa mi mtvry zub odlomi a zas len trhat ci korunka, parada

@anonym_autor ved prave ked zub uz boli tak ok treba vrtat, ale ked je neboliaci a este ani nie je pokazeny a potom po vrtani ide do kelu, je to pruser

domka222
Včera o 11:32
@katulienkax

@katulienkax to vážne si myslíš, že pokazený zub,ktorý nebolí je lepšia voľba, ako vŕtať? To akože čakať, kým sa kaz dostane až ku dreni ,potom zub začne bolieť ako hovädo a je nutná už len endodencia,alebo trhanie?

autor
Včera o 11:43
@domka222

@katulienkax to vážne si myslíš, že pokazený zub,ktorý nebolí je lepšia voľba, ako vŕtať? To akože čakať, kým sa kaz dostane až ku dreni ,potom zub začne bolieť ako hovädo a je nutná už len endodencia,alebo trhanie?

@domka222 toto ma vobec nebolelo , kaz nebol velky, a celu plombu mi dala prec a dala novu. a odvtedy je silna bolest. ziaden hlbkovy kaz to nebol.

domka222
Včera o 12:07
@anonym_autor

@domka222 toto ma vobec nebolelo , kaz nebol velky, a celu plombu mi dala prec a dala novu. a odvtedy je silna bolest. ziaden hlbkovy kaz to nebol.

@anonym_autor sama si napísala, že zub bol opravený už 3x. Pri každej oprave sa odoberie aj malá časť zdravého zuba. Čiže to určite až tak plytké už nebude. Teraz sa ti tam kľudne mohol spraviť zápal a zub budeš potrebovať znova vyvŕtať. Však uvidíš, čo na to zubár.

katulienkax
Včera o 12:45
@domka222

@domka222 nevravim ze tak robim, ale mam jeden zub, boliaci, so zapalujucim dasnom a zubar to nevie vyriesit, tak naco mi je ze x krat tam opravoval plombu, to ho oze radsej vytrhnut

autor
Včera o 13:45
@domka222

@anonym_autor sama si napísala, že zub bol opravený už 3x. Pri každej oprave sa odoberie aj malá časť zdravého zuba. Čiže to určite až tak plytké už nebude. Teraz sa ti tam kľudne mohol spraviť zápal a zub budeš potrebovať znova vyvŕtať. Však uvidíš, čo na to zubár.

@domka222 zapal ale z coho ved mi to cistila, komplet cely prevrtala. ci myslis ze mi odchadzaju nervy, no kazdy zub ma istu zivotnost asi toto uz tie nervy nevydrzali.

anonym_1f38b9
Včera o 13:47

@anonym_autor môže sa to stať. Ak bol hlboký kaz baktérie stihli prejsť do zubnej drene a zub odumiera. Zubár toto nemá ako vidieť , ale na hlboký kaz vás upozorniť mohol aj na to že sa toto môže stať. Nie je to ale jeho vina. Vaša , ako si umývate zuby. Pekný deň

anonym_1f38b9
Včera o 13:49
@anonym_1f38b9

@anonym_autor môže sa to stať. Ak bol hlboký kaz baktérie stihli prejsť do zubnej drene a zub odumiera. Zubár toto nemá ako vidieť , ale na hlboký kaz vás upozorniť mohol aj na to že sa toto môže stať. Nie je to ale jeho vina. Vaša , ako si umývate zuby. Pekný deň

@anonym_1f38b9 zub ak je dobre urobený len zvrchu okluzne rozvrtat, opracovať kanáliky a urobiť koreňovú výplň. Riadne vydezinfikovať kanáliky a robiť to ideálne pod mikroskopom ak chcete zub zachrániť.

domka222
Včera o 14:19
@anonym_autor

@domka222 zapal ale z coho ved mi to cistila, komplet cely prevrtala. ci myslis ze mi odchadzaju nervy, no kazdy zub ma istu zivotnost asi toto uz tie nervy nevydrzali.

@anonym_autor no zrejme keď si chodila s odlomeným začal tam už vznikať. A ako to uzavrela,tak to začalo bolieť. Ak máš tepavú bolesť je možné, že odumiera. Ale ako vravím, zubár uvidí viac.