icon

Rastúci zub múdrosti a dojčenie. Ako zvládnuť bolesť?

Včera o 16:57

Uz par dni ma boli vzadu pri zube a vyzera to, ze sa tlaci von zub mudrosti. Problem je, ze dojcim a neviem, co si mozem dat na bolest a ci s tym mam hned ist k zubarovi.
Same to asi neprejde, uz som z tej bolesti zufala. Prikladám si chladný obklad, ale to moc nepomaha.

anonym_23141a
Včera o 17:06

paracetamol mozes aj ked ten na bolest zubov nie je najsilnejsi ale k dojceniu najlepsi. Skus miesto prikladania chladu kupit chladivy gel, co sa zvykne davat aj babatkam ked sa im prerezavaju zuby alebo daj si zmrzlinu/nanuk cokolvek studene. Lokalne chladit lice obkladom ti nepomoze ked sa ti zub prezerava cez dasno.

anonym_b2dcdb
Včera o 17:08

Zubár s tým nič nespraví, na bolesť si môžeš dať čokoľvek s paracetamolom, prípadne ibuprofénom

guiseppinka
Včera o 18:00

Zubar ti fakt nepomoze. Mne sa tlacia moje zuby od roku 2008 a este stale nie su vonku cele - vzdy tske super pobozne nacasovanie tyzden vianoce a tyzden velka noc. Nastastie idu aspon prava strana naraz a potom lava...
Skusala som aj tie chladive gely, ale zaberalo to slabo, lebo predsa len mam viac kil ako babatka. Celkom este ustna voda zaberala. Ale teda nebola som vtedy tehotna, takze tieto veci som neriesila...
Tusim aj novalgin sa moze

anonym_cfc238
Včera o 18:10

@anonym_autor mne zubar veru vytrhol vsetky 4, rok po roku ako sa ozval vzdy jeden zub a a nim bolesti. Mne sa zuby nemali kam prerezat, nemala som miesto. Zalezi od tvojej situacie. Ak mas dostatocne velku sanku a zuby v spravnom postaveni, mozno ti ich nevytrhne, aj ked casom na spravnu hygienu to je ostara. Ak ti rastu krivo, lezia, tlacia sa do 7, vytrhnut. Dr ti spravi rtg a posudi stav.

anonym_954c63
Včera o 20:25

Aké máš staré dieťa? Daj si ibuprofen hneď po dojčení a o 2 hodiny neskôr môžeš opäť dojčiť.