icon

Reagovala som prehnane? Skúsenosti so zubnými implantátmi

26. jún 2026

Ahojte, toto bude dlhší príspevok. V februári som si na nemenovanej veľmi vychýrenej klinike dala aplikovať dva zubné implantáty. Cena bola riadne vysoká, ale išla som do toho s tým. Pri aplikácii implantátov mi už rovno dali vhojovacie valčeky. Následne som prišla raz na kontrolu, dokonca skôr mnou vynútenú, kde to lekár pozrel a povedal, že všetko je ok. Potom ma tri mesiace nevidel - len sa spravil RTG a že keď bude niečo zlé, tak sa mi ozvú. Mňa to však bolelo, aj po mesiaci, aj po dvoch, aj po troch, upozorňovala som na to, hovorila som o tom recepčnej, chcela som sa stretnúť s lekárom. Aj sa tak stalo, 3 min small talk na chodbe, že to je úplne normálne, že to dlho trvá, kým si to sadne. V máji som bola objednaná na otlačky, ešte som sa pýtala, či to bude nejaký zásah, injekcia apd, nie iba odtlačky, 15 min. Mala som termin 11.00 a 12.30 dohodnutý pracovný obed. Prijal ma jeden pán doktor (UA národnosti), značne arogatný, ktorý mi pozrel do úst a povedal, že mne tie vhojovacie valčeky zarástli ďasnom, takto nemá byť a on to musí teraz opraviť, narezať, vybrať a vymeniť. A že z toho ma ten zub bolí a ani sa vlastne nečuduje, že mám bolesti, že bolo od začiatku treba dať iný vhojovací valček. Ešte sa ma pýtal, či beriem hormóny, lebo preto to mohlo byť. Hormóny neberiem. A už mal v ruke ihlu s anestetikom. Povedala som mu, že ma to mrzí, ale ja dnes nemôžem byť napichaná a narezaná, lebo mám o hodinu dôležitý pracovný obed a musím fungovať. On nervózne povedal, že veď budeme. Ale ako budem so strpnutou polkou tváre? Tak veľmi nervozne povedal, že ďalší termín má až o viac ako mesiac. A odišiel. Tak ma objednali o viac ako mesiac. Prišla som na kliniku a čakala som 45 min v čakárni. Zvyknú brať vždy načas. Keď som prišla dovnútra, tento istý doktor sa ma pýta, či mám ešte stŕpnutie z anestézie. Prekvapene som sa ho opýtala, ako to myslí? Že či mi účinkuje ešte anestézia. Keď som nechápala, tak zistil, že si ma s niekým pomýlil. Sadla som si do kresla a on povedal, že teda ideme robiť odtlačky. Na čo som mu prekvapene povedala, že nejdeme robiť odtlačky, veď som tu bola pred mesiacom a povedali ste mi, že to treba otvoriť a vymeniť valčeky. On poznamenal, že si nemôže pamätať všetko. Tu už som bola nahnevaná z celej situácie.
Povedala som mu, že nemôže si pamätať, ale je viac ako vhodné pred zákrokom a príchodom pacienta si prebehnúť jeho dokumentáciu a pozrieť sa, čo sa ide robiť. On mi arogantne povedal, že má denne 15 pacientov a nemá na to čas. Poznamenala som, že aj ja mám denne veľa klientov a na každého sa pripravím, čo i len 3 min a nedovolila by som si prísť nepripravená. Že som nahnevaná na celý tento prístup nielen jeho. On dal dole rukavice, nahnevane odišiel z ordinácie, že si mám hľadať iného lekára. Situácia bola veľmi vyhrotená obojstranne. Na recepcii som sa sťažovala na celý postup, pokojne. Zobrali ma vedľa do miestnosti, aby to náhodou nepočuli iní pacienti. Vysvetlila som im, že ak by ma doktor videl možno prvý mesiac, a neriešil všetko iba podľa rtg, ak by počúvali, že ma to bolí, zistili by, že je problém a nedošlo by to až sem. A ani nehovorím o prístupe lekára, kto ani nevie koho ma v ambulancii a čo ide robiť.

Odchádzala som odtiaľ nahnevaná, rozčarovaná a frustrovaná.
Zákrok mi napokon spravil iný lekár, ale vyšla som z toho ja ako nepríjemná arogantná pacientka. Tak som len chcela vedieť vaše názory, ako vy vnímate túto situáciu a či som ja reagovala nepatrične. Ďakujem.

anonym_f9003f
26. jún 2026

Fu a mesto pripadne nazov kliniky? Mam ist na implantat tiez az ma mrazi🤦

anonym_91638c
26. jún 2026

@anonym_autor podľa si nereagovala prehnane. Platíš, sťažuješ sa na bolesť a 3 mesiace nie je nikto ochotní riešiť pôvod bolesti?
V dobrej klinike sa najprv s pacientom porozprávajú, ako sa cíti, ale na problemy, pozrú dokumentáciu, RTG a až tak začnú pracovať.
Osobne by som si našla inú kliniku a ta túto napísala pravdivú recenziu.

anonym_a9f4da
26. jún 2026

Prepáč, ale na tvojom mieste by asi každý reagoval podobne.Je predsa nemožné,aby lekár išiel niečo robiť a nevedel, že čo to je, čo má robiť.Problem vidím v tom/možno sa mýlim/,ze p.dr.stupla sláva a peniaze do hlavy tak, že prestal dodržiavať štandardné postupy a aby ho laik/pacient upozornil, to už jeho ego neunesie

anonym_9cad19
26. jún 2026

Nie, nereagovala si prehnane, reagovala si asertívne a priamo si povedala kde vidíš problém. Zubár na to zrejme nie je zvyknutý a tvoju asertivitu si mýli s drzosťou. Absolútne nemaj výčitky, je správne, že si sa ozvala. Ty si platíš, ty robíš čo ti kážu, ty si sa sťažovala na bolesť. A za mňa teda lekár, ktorý sa nepripraví na príchod pacienta a vôbec nevie čo ide robiť, je strop.

anonym_e6ae19
26. jún 2026

ako nech sa nikto na mňa nehnevá, ale by som ich poslala tam kde sa mi nohy spájajú, by som taký cirkus urobila že až..chlap si bol dať robiť tiež implantáty ale celé ústa a bol v Albánsku a mega spokojný a samozrejme aj mega super cena, tu na SK nevedia čo za to pýtať a ešte takéto správanie? nech idú do r*ti..napíš názov kliniky, nech sa ľudia tomu oblúkom vyhýbajú..

anonym_874d9b
26. jún 2026

Napis nazov kliniky.

moonlight1210
26. jún 2026

Nereagovala si prehnane. Toto by vytocilo kazdeho.

Ten doktor moze byt rad, ze si s nim hovorila pokojne. Ina pacientka by mu tam za tu “pripravu” urobila taky cirkus, ze by to pocula cela cakaren.

anonym_4c44e1
26. jún 2026

Myslim ze podobne by reagoval kazdy. Alebo takmer kazdy. Vidim na recepcii ze lekar si vzdy prejde aspon jednym okom dokumentaciu. A co sa bude robit. Ved to netrva dlho.
O tom zvysnom si mala absolutne pravo. Jedno co ale... mala si to riesit a stat si za tym este do tych prvych 3 mesiacov neviem aka je to bolest ale... aby to aj oni ignorovali?!

anonym_a9f4da
26. jún 2026

Mimochodom, keď lekár stojí za niečo a chce,aby sa pacient vrátil alebo odporučil kliniku svojim známym, tak sa správa trochu inak.Ja som bola na nemenovanej súkromnej očnej klinike na vyšetrení.O rok som bola znova a p.dr.nemal problém pozrieť si výsledky spred roka a porovnať ich s novými a to nie len pre vlastnú potrebu, ale aj mna oboznamil s nimi.

biba_18
26. jún 2026

mňa by hnevalo to že to neriešili 3 mesiace, nie že pán doktor nestíha prejsť dokumentáciu ...
a či je niekto arogantný, no, to je subjektívne... 😒

marianarem
26. jún 2026

@anonym_autor Za mna si nereagovala prehnane, vsak napis im recenziu niekam na internet.

domkakvet
26. jún 2026

@anonym_autor reagovala si normalne, hrozna klinika.

kvetkaxxx
26. jún 2026

@anonym_autor nie, nereagovala si prehnane.