Riešenie zápalu ďasien a korunky na odumretý zub
Dobry den, v maji tohto roka som dostal silny zapal predposlednej stolicky a bohuzial mi ten zub odumrel. Kanaliky mam samozrejme vycistene a zub zaplomobovany, myslite si ze bude lepsie dat si kovovo-keramicku korunku? (mam statneho zubara).
Vtedy som musel 2-3 tyzdne jest iba na lavej strane pretoze som mal v tom mrtvom zube dieru aby sa tam nedostali zvysky jedla samozrejme. Problem je ze mesiac na to sa mi na tej druhej strane dole za poslednym zubom zacalo oddelovat dasno od zuba a bolo tam daco biele zapalene ja ze to je osmicka kedze este som nemal bol som u zubara ten mi to precistil ze tam boli zvysky potravy a ze to prejde a ze ja mat osmicky nebudem lebo neboli zalozene. Rtg mam z roku 2022 (mal som 17) a nove mi nerobili a udajne uz nie je mozne aby sa medzitym zalozili je to informacia na ktoru sa da 100% spolahnut aj bez noveho rtg? potom som sa o mesiac na to vratil ze ma to boli tak mi to znova precistil ze nechape preco sa to vratilo a mam ist na dentalnu hygienu. Tam som bol v auguste pretoze nemali hned termin tam mi zuby klasicky precistili a povedala ze to dasno je zdrave ruzove ze je tam taky kopcek ale ze nechape z coho ze nic mu nie je aj to kukala kamerou isla troska krv ale tak dost rypala a ja ze dobre lebo som nemal uz ani take problemy lenze teraz po mesiaci sa to zase ozvalo mal som taky biely fliacik na tom dasne a mam pocit ze sa nieco deje medzi poslednym a predposlednym zubom a uz ma nebavi ist 3x zubarovi na precistenie. Pouzival som aj corsodyl na preplach snazim sa aj teraz pomaha to, ale ako je mozne ze sa to vracia ked bolo dasno uz zdrave a precistene 3x? Zuby si umyvam ukazkovo mam aj jednozvazkove kefky ustnu vodu a pouzivam aj nit.
mas statneho zubara? tak to si asi jedina na Slovensku, kedze statni zubari uz davno neexistuju

Skús si to potierať propolisovou tinkturou aspoň 2x za deň a na noc.