Skúsenosti s umŕtvovacou vložkou u zubára
Ahojte ..napisem svoju skusenost a prosim o nejake rozumne vysvetlenie ci lekar v mojom pripade postupoval spravne … na zaklade vasich slusenosti … dakujem … no cize … nedavno sa mi zlomil zub … nic strasne, len kusok … zacal ma aj pobolievat trochu a objednala som sa k zubarovi … vo stvrtok mi spravil rentgen a zistil ze mam hoboky kaz v nom + aj zapal … vyvrtal mi cely zub az k nervom … a dal tu umrtvovaciu vlozku … problemom ale je ze odledy mi vyprchala injekcia mna ten zub boli omnoho viacej … cela sanka na pravej strane ta kost, cele lice a aj ucho uz boli … bez tabletiek neviem vydrzat … termin mi dali o dva tyzdne az na vyber nervov + dokoncenie celeho zuba … odpravedlnujem sa, neviem to momentalne odbornejsie pomenovat …az z blocku som si vycitala o tej vlozke … ta ma sluzit nato aby mi v zube tie nervy odumreli … a tu nastava moja otazka … je toto spravny postup ? Nema sa najprv pokusit o zachranu zuba - myslim aby v nom aj ostali nervy ? Ma to takto boliet pri umrtvovacej vlozke ? Nemam problemy so zubami az teraz po fakt dlhej dobe … co viem od znamych a aj od manzela vzdy dostavali liecivu vlozku a potom zub domodelovali … a boli aj bolavi … omnoho bolavejsi ako ja ten stvrtok … a nespominaju si zeby mali nadalej bolesti po tej prvej nasveve zubara … som znechutena ubolena a proste si myslim ze najprv sa mala dat ta lieciva vlozka … on to mozmo aj povedal ze umrtvovaciu vlozku mi dava … ale ja ako laik som si myslela ze je to ta lieciva :( … nakolko ma to bude stat 350€ tak ma naozaj zaujima ci je toto normalne ze ma to boli omnoho viac ako predtouto navstevou ? Nechcem im krivdit a ani sa ist nejako hadat .. fakt sa v tom nevyznam a budem velmi rada ak mi tu napisete svoje skusenosti … preslo nejakych 50 hodin od toho zakroku, mozno to tak ma boliet este :( a musim len vydrzat…
nemalo by to bolieť,raz sa mi tiež stalo,začal ma bolieť zub,zubárka odvrtala starú plombu a dala vložku.Skoro som umrela od bolesti a to ja teda vydržím dosť,toto bola asi moja najhoršia bolesť v živote.Volala som jej z autobusovej zastávky,že mám strašné bolesti,vraj nech chvíľu vydržím.Bolesť neprestávala,a keď som prišla domov,tak som jej volala zase,tak povedala,nech sa vrátim.Takže zase na bus a naspäť🙄
V momente,ako mi tú vložku vybrala,zub ma prestal bolieť.Neviem,čo mi to dala,ale povedala,že asi som na to alergická.Potom mi tam dala niečo iné,a bolesť žiadna.
Čo som tam mala,prečo ma to bolelo,neviem...
To si nejak nemyslim ze bude aj moj pripad ale dakujem za reakciu … som rada ze ste to tak rychlo vyriesila
To si nejak nemyslim ze bude aj moj pripad ale dakujem za reakciu … som rada ze ste to tak rychlo vyriesila
@anonym_autor v pondelok by som im tam hneď volala. Nemôže ta bolieť celá sánka az po ucho predsa. Ak by ten proces mal byť nejako bolestivý tak by ta snad vopred upozornili, nech vieš na čo sa pripraviť.
Ci bol proces OK sa vyjadriť neviem, ale toto by som určite riešila ak by sa to do toho pondelka nezlepsilo
@anonym_autor Síce som nemala zlomený zub ale skrz-naskrz prehnitý - tiež mi doň po vyvŕtaní dala pani zubárka vložku a žiadna bolesť neprišla. Čiže si myslím, že bolesť nie je štandard.
@anonym_autor Síce som nemala zlomený zub ale skrz-naskrz prehnitý - tiež mi doň po vyvŕtaní dala pani zubárka vložku a žiadna bolesť neprišla. Čiže si myslím, že bolesť nie je štandard.
@anonym_113eb0
@d_ivana dakujem … nic sa nezmenilo … ani nejak nezhorsilo … ale uz som z toho uplne hotova…
Mohlo sa to stať, aj keď postupovala správne. Je vnútri infekcia. Musíš tam pondelok ísť, alebo dnes na pohotovosť. Zub sa musí otvoriť a nechať 2-3 dni otvorený. Potom znovu vyčistiť, nová vložka a po pár týždňoch definitívne dokončiť. Zub bude potom dobrý.
Takže urychlene vlozka von, lebo to sa istotne nedá vydržať. Držím palce ❤️
Pokial bol kaz uz naozaj hlboky a zub sa nedal zachranit, lieciva vlozka by ti nepomohla. V takom pripade sa dava ta umrtvovacia. Obcas sa to uz jednoducho liecit neda. Tazko povedat, v akom stave bol tvoj zub a ci lekar postupoval spravne. A ano, pokial sa da do zuba vlozka, moze boliet. Ale nie az tak, ako to popisujes ty. Je mozne, ze sa ti tam vytvorila infekcia. To sa obcas stava. V takom pripade sa musi zub otvorit, pretoze pripadny hnis musi vyjst von. Takze zajtra hned rano chod k zubarovi. Ak by ti ale vystupila dnes teplota alebo by si opuchla, necakaj do zajtra, ale chod este dnes na pohotovost.
@anonym_autor ked je hloboky kaz, tak vacsinou uz aj nerv sa zapali, ta umrtvovacia ti mala sluzit na umrtvenie bakterii, potom ma zub precistit, vybrat nerv, zaplnit kanal, a dat celement, potom az plomba, ak zub vobec neboli. z Mojej skusenosti najlepsie najst kliniku pre endonenciu, pretoze mam bezneho zubara, a kazdy zub co mi doteraz endonoval, mi asi zjavne zaplnil zle, pretoze mam zapal v kosti a niekedy uz nepomoze nic len extrakcia
zub sa ako taky zachrani aj ked ti urobi endonenciu, nakolko ak je to dobry zubar, spravne ho zaplni a vacsinou sa na zub nasadzuje potom korunka ( mne tak nerobil) a mne mtrve zuby sa vsetky lamu ( logicky, kedze nema ziadnu vyzivu uz)
takze ano, ak tvoj zubar videl ze uz je chyteny nerv, postupoval spravne...len teraz treba doriesit endonenciu
Mohlo sa to stať, aj keď postupovala správne. Je vnútri infekcia. Musíš tam pondelok ísť, alebo dnes na pohotovosť. Zub sa musí otvoriť a nechať 2-3 dni otvorený. Potom znovu vyčistiť, nová vložka a po pár týždňoch definitívne dokončiť. Zub bude potom dobrý.
Takže urychlene vlozka von, lebo to sa istotne nedá vydržať. Držím palce ❤️
@aurelia2000 prečo má byť otvorený? Tiež som mala kaz. Zubárka vyvŕtala,dala liečivú vložku. Zub bolel asi dva týždne. Nakoniec som išla k novému zubárovi, ten zub vyvŕtal a rovno dal devitelizačnú vložku. Vôbec nenechával otvorený.
@anonym_autor ked je hloboky kaz, tak vacsinou uz aj nerv sa zapali, ta umrtvovacia ti mala sluzit na umrtvenie bakterii, potom ma zub precistit, vybrat nerv, zaplnit kanal, a dat celement, potom az plomba, ak zub vobec neboli. z Mojej skusenosti najlepsie najst kliniku pre endonenciu, pretoze mam bezneho zubara, a kazdy zub co mi doteraz endonoval, mi asi zjavne zaplnil zle, pretoze mam zapal v kosti a niekedy uz nepomoze nic len extrakcia
zub sa ako taky zachrani aj ked ti urobi endonenciu, nakolko ak je to dobry zubar, spravne ho zaplni a vacsinou sa na zub nasadzuje potom korunka ( mne tak nerobil) a mne mtrve zuby sa vsetky lamu ( logicky, kedze nema ziadnu vyzivu uz)
takze ano, ak tvoj zubar videl ze uz je chyteny nerv, postupoval spravne...len teraz treba doriesit endonenciu
@anonym_b63ce7 ano je to taka vychyrena klinika … bude ma to stat 350-400€ ten jeden zub … postup ako si napisala ty … a bez korunky

nemalo by to bolieť,raz sa mi tiež stalo,začal ma bolieť zub,zubárka odvrtala starú plombu a dala vložku.Skoro som umrela od bolesti a to ja teda vydržím dosť,toto bola asi moja najhoršia bolesť v živote.Volala som jej z autobusovej zastávky,že mám strašné bolesti,vraj nech chvíľu vydržím.Bolesť neprestávala,a keď som prišla domov,tak som jej volala zase,tak povedala,nech sa vrátim.Takže zase na bus a naspäť🙄
V momente,ako mi tú vložku vybrala,zub ma prestal bolieť.Neviem,čo mi to dala,ale povedala,že asi som na to alergická.Potom mi tam dala niečo iné,a bolesť žiadna.
Čo som tam mala,prečo ma to bolelo,neviem...