icon

Skúsenosti so zubnými implantátmi

23. feb 2026

Ahojte, vo štvrtok som objednaná na zubné implantáty. Budú mi dávať dva, dole vpravo, následne tri zirkónové korunky. Bojím sa... že mi to telo nepríjme, že dostanem zápal a infekciu, že to bude veľmi bolieť potom a nebudem vedieť fungovať. Som strachopud.
Raz ma po podaní injekcie a zákroku viezla záchranka od zubára, tak mám prirodzený rešpekt.

Môžem poprosiť vaše skúsenosti?

nuklia
23. feb 2026

ja mam tiez dva predne. Nie je jednoduchy zakrok, ale zase to nie je ani transplantacia srdca. Po zavedeni implantatu som brala lieky, aby to telo neodmietlo a vsetko prebehlo v poriadku. V dnesnej dobe by som sa toho uz nebala, robi sa to uz celkom bezne 🙂 Drzim palce 🙂

autor
23. feb 2026
@nuklia

ja mam tiez dva predne. Nie je jednoduchy zakrok, ale zase to nie je ani transplantacia srdca. Po zavedeni implantatu som brala lieky, aby to telo neodmietlo a vsetko prebehlo v poriadku. V dnesnej dobe by som sa toho uz nebala, robi sa to uz celkom bezne 🙂 Drzim palce 🙂

@nuklia aby telo neodmietlo? To su potom imunosupresivá. Nebrala si ATB proti zápalu? Lebo tie mi dajú.

ivka21
23. feb 2026

@anonym_autor bezne to neni ze ti to telo odmietne skor som pocula ze je to mozne u fajciarov

joesvk
23. feb 2026

Pár dní to bude bolieť.Ale lieky od bolesti to pokryjú.Ja som brala asi tri dni 2x denne Ibalgin.
Čoho sa bojíš,sa dá nejako poriešiť. Pri najhoršom scenári, keď to telo odmietne, tak sa implantát vyberie.
Zápal sa porieši.Uz žijeme v dobe, kedy existujú antibiotiká.
Nestresuj.

anonym_4709db
23. feb 2026

mne robili v decembri jednotku a nastastie ma nic nebolelo (dostala som injekciu, ani zasadenie som necitila), ani som ziaden zapal nemala, ziadne antibiotika som nedostala, ani preventivne, len taky roztok na vyplachovanie prve 2 dni. dufam, ze budes tiez bez problemov, drzim palce

didush27
23. feb 2026

Baby, tie čo ich máte čerstvé.. ako to prebieha?
Implantát nasadia a čo ďalej?

anonym_e66823
23. feb 2026
@nuklia

@nuklia lieky, aby ho telo neodmietlo? Ale! To sú aké? To nie je transplantat, aby si brala také lieky. Brala si antibiotiká, nič viac 🙄

callisia
23. feb 2026
@didush27

Baby, tie čo ich máte čerstvé.. ako to prebieha?
Implantát nasadia a čo ďalej?

@didush27 ďalej čakáš cca 3 mesiace kým to obrastie kosťou a môžu ti spraviť korunku.

didush27
23. feb 2026
@callisia

@didush27 ďalej čakáš cca 3 mesiace kým to obrastie kosťou a môžu ti spraviť korunku.

@callisia ďakujem.. takže dovtedy bez zubu 😞 no neviem si predstaviť, ako by som fungovala..