Sonická alebo rotačná zubná kefka: čo je lepšie?
Dobrý deň. Na hygiene mi odporučili sonickú. Že je vraj šetrnejšia a na ďasná lepšia. Potom mi niekto povedal, že je to celé hlavne marketing a rotačná Oral-B vyčistí zuby lepšie.
Používam rotačnú roky a teraz fakt neviem, či má zmysel meniť. Kto ste prešli z jednej na druhú, cítili ste reálne nejaký rozdiel? Ďakujem.
Za mna sonická top
@nikuskaa92 A teda prechádzala si z rotačnej na sonickú?
Rotacna by sa nemala na slabe dasna, ale za mna vycisti zuby lepsie. Moj syn si so sonickou nevycistil zuby nikdy dobre, odkedy som mu zmenila na rotacnu, ma zuby krasne. Pokial si zuby umyvas aj medzizubnymi pomockami, tak sonicku nepotrebujes. Ta vraj posiela bublinky aj medzi zuby, co pomaha cistit, ale to je take, ze len aby sa nepovedalo. Lebo ziadna zubna kefka nevycistu medzizubne priestory.
Sonicku som skusala raz a tiez mi to s nou neslo. Mne vyhovuje rotacna. Marketing robi tiez svoje. Ked si kupis / mas kefku, ktora ta upozorni na prilisny tlak na dasna, tak sa nemas coho obavat. Ak si spokojna s rotacnou, netrap sa sonickou.
Sonicka absolútny top. Odkedy používam nemám jeden jediný kaz a na dentálnej sa hygienická smiala, že však s vami nemám čo robiť
kedysi mi zubár radil, že rotačná už poškodzuje sklovinu. Že buď klasická curaprox alebo sónická.
@anonym_autor mam 12 rokov rotacnu kefku, u zubara v pohode chvali si ako mam ciste zuby. Kazy pomenej. Nevymyslala by som.

Za mna sonická top