icon

Strojček na zuby - dĺžka liečby

16. feb 2026

Ahojte, riešim práve strojcek na zuby a chcela som sa vás opýtať na skúsenosti hlavne s dĺžkou liečby. Prešla som si väčšinu diskusii tu a často sa opakovali príspevky, ze s neviditeľným strojčekom ste mali mat povodne dĺžku dva roky ako s fixným ale nakoniec sa liečba predĺžila na 2-3 roky. Kvôli čomu sa to deje? Mám pocit, že som to čítala len pri tých neviditeľných strojcekoch. Keď vidím tie ich ceny 5-6 tisíc, tak okrem estetiky tam nevidím žiadnu inú výhodu hlavne an ich budem mat nakoniec o 2 roky dlhšie než bolo podľa planu. Ďakujem. Ak máte tip na kliniku v Ba, budem rada. Alebo skúsenosti s Kafka dent. Ďakujem.

biba_18
16. feb 2026

ja som mala riadny strojček, nemala som komplikovanú úpravu chrupu a mala som to cca 9 mesiacov… neviem, dá sa to prežiť aj s riadnym strojčekom, ja nie som ješitná aby som silou mocou mala neviditeľný a rozdiel v cene je tiež nezanedbateľný…

fanta
16. feb 2026

@anonym_autor dcere teraz davali dole fixny strojcek, po cca 3 rokoch. Jej ale trhali stvorky, takze asi aj preto sa to tak natiahlo. Teraz aj na horne zuby dostala tzv. retenciu, cize priesvitny strojcek. A teda je mi jej luto. Ked niekam ideme, musi si ho dat dole, po jedle hned umyt zuby a potom si strojcek nasadit spat. Potom si uz nemoze dat nic na jedenie, lebo cely cistiaci kolotoc odznova.

minenkaa
16. feb 2026

Ja sim mala štyri roky ,decko tri

anonym_5c0625
16. feb 2026

@anonym_autor mne sľuboval doktor že rok a pol maximálne dva. A chodím tam už päť rokov. Lebo tie zuby skrátka stále nie sú rovné aj keď mi prisahali že budú.

lenka.25
16. feb 2026

Staršia dcéra mala klasicky nalepovaci ,pri jej vade chrupu nám dala ortodentista vybrať , že je to jedno . Zuby sa jej bezproblemov vyrovnajú krasne aj s tým aj s tým . Mala ho rok a pol a zuby ma nádherné . Mladšej dcere klasicky ta istá ortodentistka nedoporucila , ma výrazne vykrivene trojky , že by liečba nebola účinná , tak ako by to malo byt . Tak ma neviditeľný teraz pol roka . Odhadovaná doba liečby je 3 roky .
Keďže pri staršej dcere je výsledok 100% - tný , verím jej aj pri liečbe mladšej .

anonym_ffbad5
16. feb 2026

Ja som mala klasický tiež mal len biele zamočky, ale ja kebyže viem, že musím doživotne nosiť nočný strojček tak to dlho nejdem. Mala som ho 2 roky po dvoch dole, ale dostaneš nočný strojček, ktorý mne spôsoboval také škaredé afty, rezné rany a neskutočne mi vadil tak po roku som ho prestala nosiť, a zuby sa naspäť skrivili.

anonym_0d95a1
16. feb 2026

Jeden dva roky a druhý rok a pol. Invisalign oba.
Ano, nosia nočné strojceky, aby sa im zuby nevrátili naspäť.
Ten prvý syn mal liečbu posunutu o pol roka dlhšie, lebo mu počas toho narastli dva zuby, ktoré boli menšie a mal tam medzery, preto o pol roka viac.
Ja mám 50 a zvažujem, že idem do toho. My sme mali skvelú skúsenosť.

anonym_0d95a1
17. feb 2026
@anonym_5c0625

@anonym_autor mne sľuboval doktor že rok a pol maximálne dva. A chodím tam už päť rokov. Lebo tie zuby skrátka stále nie sú rovné aj keď mi prisahali že budú.

@anonym_5c0625 tak to nebude daky dobry doktor, je to extremne dlhy cas.
nam na tej vizualizacii presne ukazali ako sa tie zuby posunu o rok a pol a posunuli sa presne tak, ako naplanoval.
u toho starsieho sa tiez tak posunuli, ale tym ze sa mu vytrhli mliecne patky a narastli mu dospele patky, ktore su mensie, tak mu tak vznikla mala medzierka na oboch stranach - keby sme chceli, mohli sme to nechat tak a liecba by bola po roku a pol ukoncena.

feri123456
20. feb 2026

@anonym_autor všetko závisí od postavenia zubov, stavu kosti a toho s čím príde pacient.
Pri dlahovych vyrovnavacoch to zavisi od rozumnosti návrhu (často to navrhuje AIčko, alebo lekár, čo študoval a žije v zahraničí a pacienta nikdy nevidel) preto pri zložitejšom prípade nie sú vždy vhodné