icon

Tupá bolesť v zube múdrosti pred dovolenkou. Čo robiť?

Včera o 09:21

Pekný deň, ženy, 25.7. odlietam na dovolenku a ako naschvál ma začal pobolievať zub múdrosti. Moja zubárka povedala, že pod polombou na RTG vidí kaz ale nie je blízko nervu, žeho vytrhne až na jeseň keď sa o ochladí.
Vraj by nemal robiť problémy na dovolenke. A nechce ho trhať týždeň pred odletom.
Teraz stresujem. Trvali by ste na vytrhnutí alebo by ste verili že všetko bude ok? Ja som v tomto bojko a už googlím zubárov blízko hotel kde budeme ubytovaní.

dubraska
Včera o 09:30

asi by som sa na to pripravila, aby si nebanovala. ja vsade so sebou beriem Brufen, ten mi zabera najrychlejsie. a teda hlavne, co sa zubov tyka. 🙂

anonym_1a0447
Včera o 09:35

@anonym_autor ja by som dala vytrhnúť. Dnes je 15teho, ak sa ti ho podarí zajtra-pozajtra dať vytrhnúť ako bolestivý zub, tak máš ešte stále minimálne 8 dní na zahojenie. Prípadne môžeš začať brať enzýmy na lepšie hojenie a ak by bol problém, tak lekárka predpíše ATB. Bála by som sa, že by bolel celu dovolenku.

simonkaa27
Včera o 09:36

to je co za pristup prosim pekne? ze na jesen, ked sa ochladi sa to bude robit? to sa orientuje podla predpovedi pocasia? no nic. kup si cetalgen a davaj si ten od bolesti, ak to nechces riesit tak, ze pojdes inemu zubarovi.

autor
Včera o 09:43
@dubraska

asi by som sa na to pripravila, aby si nebanovala. ja vsade so sebou beriem Brufen, ten mi zabera najrychlejsie. a teda hlavne, co sa zubov tyka. 🙂

@dubraska ked som mala zapal nervu v zube nezaberalo mi ani 10 brufenov😔

autor
Včera o 09:44
@anonym_1a0447

@anonym_autor ja by som dala vytrhnúť. Dnes je 15teho, ak sa ti ho podarí zajtra-pozajtra dať vytrhnúť ako bolestivý zub, tak máš ešte stále minimálne 8 dní na zahojenie. Prípadne môžeš začať brať enzýmy na lepšie hojenie a ak by bol problém, tak lekárka predpíše ATB. Bála by som sa, že by bolel celu dovolenku.

@anonym_1a0447 mojej znamej vytrhli zub 3 dni pred odletom a v pohode

elz1920
Včera o 09:44

Ja som si napr. myslela, že super, ako sa mi zub s liečivou vložkou pekne zahojil. A potom som cestovala v tak silno klimatizovanom vlaku ledva 100 km), že zub začal bolieť ako šialený, celá ľavá spodná strana ma bolela. A hneď, ako sa dalo, išiel von. Čiže do troch dní. Týždeň trvalo, kým odzneli bolesti. V živote som nepojedla toľko liekov od bolesti ako vtedy.

Takže zub čím skôr dať vytrhnúť, ak tam už je pulzovanie, to nie je OK.

autor
Včera o 09:45
@simonkaa27

to je co za pristup prosim pekne? ze na jesen, ked sa ochladi sa to bude robit? to sa orientuje podla predpovedi pocasia? no nic. kup si cetalgen a davaj si ten od bolesti, ak to nechces riesit tak, ze pojdes inemu zubarovi.

@simonkaa27 vraj v lete sa horsie hoji

elz1920
Včera o 09:46
@anonym_autor

@simonkaa27 vraj v lete sa horsie hoji

@anonym_autor úplne v pohode sa mi hojilo, dvakrát mi trhali v lete, lebo inokedy sa nedalo.

autor
Včera o 09:47
@elz1920

@anonym_autor úplne v pohode sa mi hojilo, dvakrát mi trhali v lete, lebo inokedy sa nedalo.

@elz1920 pojdem na pohotovost nech nmi ho vytrhnu. Je uplne vyrasteny. Nemusia ho vysekavat

autor
Včera o 09:49

@anonym_autor nemienim hladat zubara v zaheanici a kazit si dovolenku

tinula11
Včera o 09:50

@anonym_autor ina aj mne trhali zub mudrosti pred dvoma rokmi 3 dni pred dovolenkou, a v pohode,, zvladla som to,, cize radsej by som ho asi dala vytrhnut, aby to nebolo horsie,,,

krasneleto
Včera o 09:51

@anonym_autor trvala by som na vytrhnuti.. .bola som tak pred dovolenkou v tunise... nie viac ako 10 dni, zubar sa tiez tocil, ze to bude komplikovane a to inde musim ist a neviem co... nakoniec 8micku vytrhol... zdovodnila som, ze verim, ze nechce, aby som v tunise riesila zubara.... dostala som atb silne a vsetko bolo v poriadku

autor
Včera o 09:52
@tinula11

@anonym_autor ina aj mne trhali zub mudrosti pred dvoma rokmi 3 dni pred dovolenkou, a v pohode,, zvladla som to,, cize radsej by som ho asi dala vytrhnut, aby to nebolo horsie,,,

@tinula11 ďakujem, tak 3 dni pred odletom je tesnotka a nebolela ta rana v lietadle?

tinula11
Včera o 10:05
@anonym_autor

@tinula11 ďakujem, tak 3 dni pred odletom je tesnotka a nebolela ta rana v lietadle?

@anonym_autor vobec nic, doktorka mi dala antibiotika, lieky od bolesti a v pohode, prezila som a uzila som si dovolenku

anonym_c0046c
Včera o 10:15
@anonym_autor

@anonym_autor nemienim hladat zubara v zaheanici a kazit si dovolenku

@anonym_autor mne trhali osmicku dva tyzdne dozadu prave kvoli bolesti a dovolenke. Ranu mi zasil, ale teda 6 dni ma to bolelo. Siedmy akokeby utal a odvtedy super. A nepadlo ani slovo o teple a cakani. V zube mi pulzovalo.

domiklik
Včera o 11:37

@anonym_autor ktorý je to zub, pravý ľavý horný Dolný? Toto je dosť podstatne vedieť.

autor
Včera o 13:06
@domiklik

@anonym_autor ktorý je to zub, pravý ľavý horný Dolný? Toto je dosť podstatne vedieť.

@domiklik vpravo dole

autor
Včera o 13:07
@anonym_c0046c

@anonym_autor mne trhali osmicku dva tyzdne dozadu prave kvoli bolesti a dovolenke. Ranu mi zasil, ale teda 6 dni ma to bolelo. Siedmy akokeby utal a odvtedy super. A nepadlo ani slovo o teple a cakani. V zube mi pulzovalo.

@anonym_c0046c Vysekávali ti ho alebo bol vonku celý?

anonym_fa7dd0
Včera o 13:08
@anonym_autor

@anonym_autor dolne su vacsi problem nez horne, je tam hustejsia kost a takisto, hrubsie dlhšie korene, mozu byt zahnute, co je pricina, ze sa zub zle vytrhne, ako mne na pohotovosti, a skoncila som na Bezrucke kde mi kusok zosekavali z celuste.......mne vysekavali...kedy mas dovo? zub ta boli?

anonym_c0046c
Včera o 13:08
@anonym_autor

@anonym_autor cely

autor
Včera o 13:31
@anonym_fa7dd0

@anonym_autor dolne su vacsi problem nez horne, je tam hustejsia kost a takisto, hrubsie dlhšie korene, mozu byt zahnute, co je pricina, ze sa zub zle vytrhne, ako mne na pohotovosti, a skoncila som na Bezrucke kde mi kusok zosekavali z celuste.......mne vysekavali...kedy mas dovo? zub ta boli?

@anonym_fa7dd0 odlietame 25.7. Občas cítim tupú bolesť, nie pulzujúcu

autor
Včera o 17:04

@anonym_autor Zubárka by videla na rtg keby som mala kaz až ku nervu? Videla by tam zápal?

anonym_fa7dd0
Včera o 18:02
@anonym_autor

@anonym_autor Zubárka by videla na rtg keby som mala kaz až ku nervu? Videla by tam zápal?

@anonym_autormyslim, ze ano...ak je to dobra doktorka