Tupá bolesť v zube múdrosti pred dovolenkou. Čo robiť?
Pekný deň, ženy, 25.7. odlietam na dovolenku a ako naschvál ma začal pobolievať zub múdrosti. Moja zubárka povedala, že pod polombou na RTG vidí kaz ale nie je blízko nervu, žeho vytrhne až na jeseň keď sa o ochladí.
Vraj by nemal robiť problémy na dovolenke. A nechce ho trhať týždeň pred odletom.
Teraz stresujem. Trvali by ste na vytrhnutí alebo by ste verili že všetko bude ok? Ja som v tomto bojko a už googlím zubárov blízko hotel kde budeme ubytovaní.
@anonym_autor ja by som dala vytrhnúť. Dnes je 15teho, ak sa ti ho podarí zajtra-pozajtra dať vytrhnúť ako bolestivý zub, tak máš ešte stále minimálne 8 dní na zahojenie. Prípadne môžeš začať brať enzýmy na lepšie hojenie a ak by bol problém, tak lekárka predpíše ATB. Bála by som sa, že by bolel celu dovolenku.
to je co za pristup prosim pekne? ze na jesen, ked sa ochladi sa to bude robit? to sa orientuje podla predpovedi pocasia? no nic. kup si cetalgen a davaj si ten od bolesti, ak to nechces riesit tak, ze pojdes inemu zubarovi.
asi by som sa na to pripravila, aby si nebanovala. ja vsade so sebou beriem Brufen, ten mi zabera najrychlejsie. a teda hlavne, co sa zubov tyka. 🙂
@dubraska ked som mala zapal nervu v zube nezaberalo mi ani 10 brufenov😔
@anonym_autor ja by som dala vytrhnúť. Dnes je 15teho, ak sa ti ho podarí zajtra-pozajtra dať vytrhnúť ako bolestivý zub, tak máš ešte stále minimálne 8 dní na zahojenie. Prípadne môžeš začať brať enzýmy na lepšie hojenie a ak by bol problém, tak lekárka predpíše ATB. Bála by som sa, že by bolel celu dovolenku.
@anonym_1a0447 mojej znamej vytrhli zub 3 dni pred odletom a v pohode
Ja som si napr. myslela, že super, ako sa mi zub s liečivou vložkou pekne zahojil. A potom som cestovala v tak silno klimatizovanom vlaku ledva 100 km), že zub začal bolieť ako šialený, celá ľavá spodná strana ma bolela. A hneď, ako sa dalo, išiel von. Čiže do troch dní. Týždeň trvalo, kým odzneli bolesti. V živote som nepojedla toľko liekov od bolesti ako vtedy.
Takže zub čím skôr dať vytrhnúť, ak tam už je pulzovanie, to nie je OK.
to je co za pristup prosim pekne? ze na jesen, ked sa ochladi sa to bude robit? to sa orientuje podla predpovedi pocasia? no nic. kup si cetalgen a davaj si ten od bolesti, ak to nechces riesit tak, ze pojdes inemu zubarovi.
@simonkaa27 vraj v lete sa horsie hoji
@simonkaa27 vraj v lete sa horsie hoji
@anonym_autor úplne v pohode sa mi hojilo, dvakrát mi trhali v lete, lebo inokedy sa nedalo.
@anonym_autor úplne v pohode sa mi hojilo, dvakrát mi trhali v lete, lebo inokedy sa nedalo.
@elz1920 pojdem na pohotovost nech nmi ho vytrhnu. Je uplne vyrasteny. Nemusia ho vysekavat
@anonym_autor nemienim hladat zubara v zaheanici a kazit si dovolenku
@anonym_autor ina aj mne trhali zub mudrosti pred dvoma rokmi 3 dni pred dovolenkou, a v pohode,, zvladla som to,, cize radsej by som ho asi dala vytrhnut, aby to nebolo horsie,,,
@anonym_autor trvala by som na vytrhnuti.. .bola som tak pred dovolenkou v tunise... nie viac ako 10 dni, zubar sa tiez tocil, ze to bude komplikovane a to inde musim ist a neviem co... nakoniec 8micku vytrhol... zdovodnila som, ze verim, ze nechce, aby som v tunise riesila zubara.... dostala som atb silne a vsetko bolo v poriadku
@anonym_autor ina aj mne trhali zub mudrosti pred dvoma rokmi 3 dni pred dovolenkou, a v pohode,, zvladla som to,, cize radsej by som ho asi dala vytrhnut, aby to nebolo horsie,,,
@tinula11 ďakujem, tak 3 dni pred odletom je tesnotka a nebolela ta rana v lietadle?
@anonym_autor nemienim hladat zubara v zaheanici a kazit si dovolenku
@anonym_autor mne trhali osmicku dva tyzdne dozadu prave kvoli bolesti a dovolenke. Ranu mi zasil, ale teda 6 dni ma to bolelo. Siedmy akokeby utal a odvtedy super. A nepadlo ani slovo o teple a cakani. V zube mi pulzovalo.
@anonym_autor ktorý je to zub, pravý ľavý horný Dolný? Toto je dosť podstatne vedieť.
@anonym_autor ktorý je to zub, pravý ľavý horný Dolný? Toto je dosť podstatne vedieť.
@domiklik vpravo dole
@anonym_autor mne trhali osmicku dva tyzdne dozadu prave kvoli bolesti a dovolenke. Ranu mi zasil, ale teda 6 dni ma to bolelo. Siedmy akokeby utal a odvtedy super. A nepadlo ani slovo o teple a cakani. V zube mi pulzovalo.
@anonym_c0046c Vysekávali ti ho alebo bol vonku celý?
@anonym_autor dolne su vacsi problem nez horne, je tam hustejsia kost a takisto, hrubsie dlhšie korene, mozu byt zahnute, co je pricina, ze sa zub zle vytrhne, ako mne na pohotovosti, a skoncila som na Bezrucke kde mi kusok zosekavali z celuste.......mne vysekavali...kedy mas dovo? zub ta boli?
@anonym_autor cely
@anonym_autor dolne su vacsi problem nez horne, je tam hustejsia kost a takisto, hrubsie dlhšie korene, mozu byt zahnute, co je pricina, ze sa zub zle vytrhne, ako mne na pohotovosti, a skoncila som na Bezrucke kde mi kusok zosekavali z celuste.......mne vysekavali...kedy mas dovo? zub ta boli?
@anonym_fa7dd0 odlietame 25.7. Občas cítim tupú bolesť, nie pulzujúcu
@anonym_autor Zubárka by videla na rtg keby som mala kaz až ku nervu? Videla by tam zápal?
@anonym_autor Zubárka by videla na rtg keby som mala kaz až ku nervu? Videla by tam zápal?
@anonym_autormyslim, ze ano...ak je to dobra doktorka

asi by som sa na to pripravila, aby si nebanovala. ja vsade so sebou beriem Brufen, ten mi zabera najrychlejsie. a teda hlavne, co sa zubov tyka. 🙂