icon

Vytrhnúť zlomený zub pred dovolenkou alebo počkať?

19. júl 2026

mam dva tyzdne do dovolenky
mam komplikovane zlomeny zub 7dmicka, zub z jednej strany zlomeny uplne
mam dat vybrat alebo pockat po dovolenke
zub je mrtvy
uz mi jeden zub trhali, a to sa doteraz lieci, uz je to mesiac, to hojenie ide pomaly

anonym_31fa5c
19. júl 2026

to snad najlepsie posudi zubar nie? ci ti nehrozi zapal ... alebo sa to nemoze skomplikovat

anonym_6c328a
19. júl 2026

to posudi zubar mne ked grhal mrtvy tak od 2-3dni nato som ani nevedela ze niekedy trhal.

citronove_koliesko
19. júl 2026

@anonym_autor pytaj sa zubara, on ta pozna najlepsie. Mesiac liecit vytrhnuty zub nie je standard. Mne to pri 8cke preslo do tyzdna, a to bola komplikovana extrakcia aj so sitim.

bielasovicka
19. júl 2026

Mne keď trhali zub(viackrát) tak som sa vždy vrátila do prace, nikdy mi nič nebolo🤭

anonym_cc34a6
19. júl 2026

Určite riešiť hneď.
Nepotrebuješ predsa na dovolenke patálie zo zubom.
Aj keď je mŕtvy,predsa aj mŕtve zuby môžu bolieť.

Áno, mŕtvy zub bolieť môže. Hoci v ňom už nie sú živé nervy, bolesť spôsobujú živé tkanivá v okolí koreňa. Najčastejšie ide o tlak spôsobený hnisom alebo zápalom (tzv. zubný absces), ktorý vzniká pri šírení baktérií z koreňového systému,opuch ďasna alebo zvýšenú citlivosť pri zahryznutí.

autor
19. júl 2026
@anonym_cc34a6

Určite riešiť hneď.
Nepotrebuješ predsa na dovolenke patálie zo zubom.
Aj keď je mŕtvy,predsa aj mŕtve zuby môžu bolieť.

Áno, mŕtvy zub bolieť môže. Hoci v ňom už nie sú živé nervy, bolesť spôsobujú živé tkanivá v okolí koreňa. Najčastejšie ide o tlak spôsobený hnisom alebo zápalom (tzv. zubný absces), ktorý vzniká pri šírení baktérií z koreňového systému,opuch ďasna alebo zvýšenú citlivosť pri zahryznutí.

@anonym_cc34a6 mam tam fistulu uz rok a daco , moja zubarka to vobec neriesila ( ano planujem od nej odist, zatial sa mi vsetky zuby, kde robila endoneciu, zapaluju ale na rtg samozrejme ze nebolo vidno, zle vyplnenie ale vsade robia len 2d snimky a tie su na prt