Vytrhnúť zlomený zub pred dovolenkou alebo počkať?
mam dva tyzdne do dovolenky
mam komplikovane zlomeny zub 7dmicka, zub z jednej strany zlomeny uplne
mam dat vybrat alebo pockat po dovolenke
zub je mrtvy
uz mi jeden zub trhali, a to sa doteraz lieci, uz je to mesiac, to hojenie ide pomaly
to posudi zubar mne ked grhal mrtvy tak od 2-3dni nato som ani nevedela ze niekedy trhal.
@anonym_autor pytaj sa zubara, on ta pozna najlepsie. Mesiac liecit vytrhnuty zub nie je standard. Mne to pri 8cke preslo do tyzdna, a to bola komplikovana extrakcia aj so sitim.
Mne keď trhali zub(viackrát) tak som sa vždy vrátila do prace, nikdy mi nič nebolo🤭
Určite riešiť hneď.
Nepotrebuješ predsa na dovolenke patálie zo zubom.
Aj keď je mŕtvy,predsa aj mŕtve zuby môžu bolieť.
Áno, mŕtvy zub bolieť môže. Hoci v ňom už nie sú živé nervy, bolesť spôsobujú živé tkanivá v okolí koreňa. Najčastejšie ide o tlak spôsobený hnisom alebo zápalom (tzv. zubný absces), ktorý vzniká pri šírení baktérií z koreňového systému,opuch ďasna alebo zvýšenú citlivosť pri zahryznutí.
Určite riešiť hneď.
Nepotrebuješ predsa na dovolenke patálie zo zubom.
Aj keď je mŕtvy,predsa aj mŕtve zuby môžu bolieť.
Áno, mŕtvy zub bolieť môže. Hoci v ňom už nie sú živé nervy, bolesť spôsobujú živé tkanivá v okolí koreňa. Najčastejšie ide o tlak spôsobený hnisom alebo zápalom (tzv. zubný absces), ktorý vzniká pri šírení baktérií z koreňového systému,opuch ďasna alebo zvýšenú citlivosť pri zahryznutí.
@anonym_cc34a6 mam tam fistulu uz rok a daco , moja zubarka to vobec neriesila ( ano planujem od nej odist, zatial sa mi vsetky zuby, kde robila endoneciu, zapaluju ale na rtg samozrejme ze nebolo vidno, zle vyplnenie ale vsade robia len 2d snimky a tie su na prt

to snad najlepsie posudi zubar nie? ci ti nehrozi zapal ... alebo sa to nemoze skomplikovat