Zachránili vám zub po endodoncii?
Je tu niekto komu zachranili zub po vycisteni kanalikov?
Robili mi dnes pod mikroskopom ale citim bolest.Zubar povedal,ze par dni to je normalne no nie velka bolest,dnes mi bol uzavrety liecivou vlozkou ak bude dobre o 10 dni idem uzavriet normalne,no co citam vsade pisu,ze aj tak musel von
Ano, 2 - 3 zuby dlhe roky ok, pravidelne kontrolovane cez rtg.
Mam takto pod mikroskopom robene dva, ale za jednu návštevu bola urobená endodoncia a aj zaplombovanie s vytvarovanim (žiadna vlozka). Držia skoro 10 rokov (klop klop).
Ja mam tak našťastie len jeden zub taky a tiež mi drží už 11 rokov.
Ja tak mám 2 zuby už asi 8 rokov. Pár dní bolesti, predsa máš to tam podráždene a možno zápal. Potom to už bolo v poriadku a zuby držia
Muž ma jeden, ani netuším od kedy, lebo v tomto čase sme ešte neboli spolu čize asi 20-25 rokov, ja mám jeden 6 roku , mala som ešte 11 ku ale tá je už vobku
@anonym_autor áno, zachránili mi takto dvojku hore, je to už minimálne 17 rokov. Hrot koreňa som mala aj nejako zvláštne zahnutý, zubár vravel, že sa tam môže niečo skomplikovať a vytvoriť ešte zápal, takže som ešte podstúpila resekciu korenoveho hrotu.
ano, mne ked robili kanaliky (3 hod) vyprchala injekcia a ziadne bolesti ani nic som uz necitila, len potrebujem vytrhnut vedla osmicku a na ten zub po endo potrebujem korunku
Ano, mam 2 take, jeden z nich mam uz 17 rokov...neboj...bolest vyprsi a nebudes ani citit...aj mna to par dni bolelo...
@anonym_autor všetky takéto zuby mám a niektoré aj 30 rokov
dva zachranili, mam na nich korunku/overlay, jednu stolicku robili 5! endodoncii + mikroskop a nakoniec aj tak isiel na vytrhnutie. Dalsi zub po endodoncii s korunkou sa mi po 18 rokoch zlomil a akurat riesim implantat
Roky mám a dobre
@anonym_autor ak sa robí endodoncia kvalitne (mikroskop je predpoklad, nie záruka) tak sa zub zachráni. Deň dva po ošetrení je citlivosť normálna.
Ja mam dva take zuby, ani jeden pod mikroskopom, len pod zvacsenim a kontrola na RTG. Jedn uz drzi bez problemov 15 rokov a druhy cca rok. Ano, po endodoncii su citlive na zahryznutie niekolko dni/tyzdnov.
Mám robených asi 5- 6 zubov endo. Držia už dlhé roky, spokojnosť veľká 👍😊 A to bola prosím pekne robená endodoncia bez mikroskopu lebo moja zubárka nemá a vtedy to nebolo ani bežné. Akurát jeden sa ozval minulý rok. Už je reendo v procese riešenia, na dva termíny, tentoraz s mikroskopom. Takže vždy je šanca a som rada, za tieto nové možnosti záchrany 😁😇
@anonym_autor moj chlap ma viac zubov osetrenych, jeden dvakrat museli robit a ziaden nesiel von... a su to roky uz...
A bolest okolitych zubov,dasna ale tbl zaberie je ok?
jasne, ze zachranili, som rada, ze ma svoje zuby este +10rokov 😉
A bolest okolitych zubov,dasna ale tbl zaberie je ok?
@anonym_autor prvé dva dni po ošetrení môže pacient cítiť aj výraznejšiu citlivosť. Ak zaberie tabletka je to v pohode. Ak puchne, nezaberá tabletka, tak treba volať, to sa našťastie deje len zriedka. Nepoučili poriadne pred/po ošetrení?
@anonym_autor prvé dva dni po ošetrení môže pacient cítiť aj výraznejšiu citlivosť. Ak zaberie tabletka je to v pohode. Ak puchne, nezaberá tabletka, tak treba volať, to sa našťastie deje len zriedka. Nepoučili poriadne pred/po ošetrení?
@feri123456 ale ano len ja zo strachom v ociach som ani poriadne nepocuvala
Mám takto urobený zub jeden rok zatiaľ všetko ok

@anonym_autor ja mam tri take a jeden ma 17 rokov od zakroku, dalsi ma 7 a posledny ma 4 roky takto