Zubár si účtoval nevykonané ošetrenie
Tak som si toho roku počkala na vyučovanie zubnej prehliadky u môjho zubára a teda, nesklamal. Zaúčtoval si čistenie zubov od povlaku a zub.kamena.
48e. Povedal mi, že mám dobrý chrup bez povlaku a zub.kamena a on si to naúčtoval, že mi to spravil. Čakala som mesiac a skontrolovala Dôveru. Tak som ho nahlásila.
@lucyluska len aby si neprisla o zubara…
@lucyluska len aby si neprisla o zubara…
@anonym_649b37 v BA je zubar na každom rohu
@anonym_649b37 v BA je zubar na každom rohu
@anonym_d253d4 ale nie zmluvny 🤷♀️ Nezastavam sa ani zubara ani anonyma vyssie, ale tiez som uz viac krat pocula o tom, ako lekar zareagoval na reklamaciu.
@lucyluska výborne 👍👍👍
@anonym_d253d4 ale nie zmluvny 🤷♀️ Nezastavam sa ani zubara ani anonyma vyssie, ale tiez som uz viac krat pocula o tom, ako lekar zareagoval na reklamaciu.
@simsalabim ako? poslal pacienta do čerta? Alebo sa nebodaj ospravedlnil?
@simsalabim ako? poslal pacienta do čerta? Alebo sa nebodaj ospravedlnil?
@anonym_e331d3 pacientovi oznamil, ze “bola medzi nimi narusena dovera a viac sa onho nemoze starat”. Pocula som to uz asi 3x. Ale boli to odborni lekari, nie zubar.
@simsalabim tiež by som takého pacienta neošetrovala. a bohvie ako sa vykazujú také výkony, ako sú platené a ako musia byť povinné pri prehliadke, aby autorka nenarazila, že nebude mať ani preventivku uznanú…
@simsalabim tiež by som takého pacienta neošetrovala. a bohvie ako sa vykazujú také výkony, ako sú platené a ako musia byť povinné pri prehliadke, aby autorka nenarazila, že nebude mať ani preventivku uznanú…
@biba_18 rozumiem pojmu čistenie zubov od povlaku, tak ako si to zaevidoval v Aplikácii Dôvera. Je tam aj ďalší úkon, 28e, ošetrenie zubov s vysvetlením že išlo o preventívnu prehliadku.
@biba_18 rozumiem pojmu čistenie zubov od povlaku, tak ako si to zaevidoval v Aplikácii Dôvera. Je tam aj ďalší úkon, 28e, ošetrenie zubov s vysvetlením že išlo o preventívnu prehliadku.
@lucyluska možno to biba myslela tak, že zubar zaúčtoval tento výkon namiesto iného, ktorý z nejakeho dovodu nemohol? Napr mne sa to stalo u gynekologičky. Jednoducho by jej nebol preplatený výkon ktorý mi robila, tak si zaúčtovala do poisťovne iný, aby som jej nemusela platiť. Môže ísť napr o preventivku navyše, vyšetrenie mimo poradne, nejaký výkon na ktorý nemáš na základe štandardov právo (napr mamografia bez indikacie v mimo hranice veku a pod - toto som trochu mimo temy ale jednoduchsi priklad ti dat narychlo neviem), použitie drahšieho materiálu kt. poisťovňa neuhradza atď. Niektoré výkony ani nie sú v tabuľkách a takto to lekári riešia. Žiaľ, tabuľky vyrábajú ľudia od stola, nie ľudia z praxe a majú medzery.
Okrem toho, to ako sa vykazujú a účtujú výkony by ti vedela povedať iba skúsená sestra z ambulancie, ty ako pacient nemáš šancu poznať ako to ide a či to robia správne. Nemáš tušenie ako sú výkony bodované, preplácané.. keď máš nezrovnalosti, máš to riešiť s daným zariadením a nie hneď bezdôvodne bonzovať na niečo o čom nič nevieš.
Nie, nezastavam sa lekara - áno, som zdravotník a niečo o tomto fungovaní viem. Nemáš zač.
@biba_18 neviem, ako by som zareagovala ako lekar, ale viem, ze vykazuju vselico, aby im to uhradilo cely vykon, lebo poistovna uhradza minimum a ked to nechcu preduvat na pacienta, aby platil... Naposledy mi na gynde robili preventivku a len som cumela, co vsetko je vykazane ako vysetrenie vyteru… ale nevyznam sa v tom dostatocne na to, aby som vedela posudit, ci to naozaj robili 🤷♀️ Ale ak aj nie…neprekaza mi to. Moj zubar mi kedysi davno vravel, ze pri vykonoch musel robit take hokusy pokusy, ze sa rozhodol byt uplne sukromny, lebo na to nemal nervy. A ze napr limit na protezy mal 2 za mesiac, co bolo smiesne, lebo po par dnoch v mesiaci by musel ostatnych takych pacientov odmietat.
@simsalabim veď práve… ale potom budú takí fňukať že sú zubári drahí… 😒
@lucyluska možno to biba myslela tak, že zubar zaúčtoval tento výkon namiesto iného, ktorý z nejakeho dovodu nemohol? Napr mne sa to stalo u gynekologičky. Jednoducho by jej nebol preplatený výkon ktorý mi robila, tak si zaúčtovala do poisťovne iný, aby som jej nemusela platiť. Môže ísť napr o preventivku navyše, vyšetrenie mimo poradne, nejaký výkon na ktorý nemáš na základe štandardov právo (napr mamografia bez indikacie v mimo hranice veku a pod - toto som trochu mimo temy ale jednoduchsi priklad ti dat narychlo neviem), použitie drahšieho materiálu kt. poisťovňa neuhradza atď. Niektoré výkony ani nie sú v tabuľkách a takto to lekári riešia. Žiaľ, tabuľky vyrábajú ľudia od stola, nie ľudia z praxe a majú medzery.
Okrem toho, to ako sa vykazujú a účtujú výkony by ti vedela povedať iba skúsená sestra z ambulancie, ty ako pacient nemáš šancu poznať ako to ide a či to robia správne. Nemáš tušenie ako sú výkony bodované, preplácané.. keď máš nezrovnalosti, máš to riešiť s daným zariadením a nie hneď bezdôvodne bonzovať na niečo o čom nič nevieš.
Nie, nezastavam sa lekara - áno, som zdravotník a niečo o tomto fungovaní viem. Nemáš zač.
@anonym_8949d8 áno, čo sa týka gynekológie tiež vidím aké úkony si zaúčtoval, alebo keď mám z hematologie vyšetrenie a druhý krvných testov, atď.
Zubár si naúčtoval úkon, ktorý nespravil. V kresle som bola 3 minúty a opakujem pojem čistenie zubov od povlaku a zub.kamena rozumiem.
Chodia k nemu ďalší 3ja členovia rodiny, a rozprávali sme sa o preventívke u pána Doktora.
Tvoj názor rešpektujem a veru vždy budem poukazovať na "falošné" praktiky.
@anonym_8949d8 áno, čo sa týka gynekológie tiež vidím aké úkony si zaúčtoval, alebo keď mám z hematologie vyšetrenie a druhý krvných testov, atď.
Zubár si naúčtoval úkon, ktorý nespravil. V kresle som bola 3 minúty a opakujem pojem čistenie zubov od povlaku a zub.kamena rozumiem.
Chodia k nemu ďalší 3ja členovia rodiny, a rozprávali sme sa o preventívke u pána Doktora.
@lucyluska nechcem sa ho zastavat, ale napr ak preventivka ma stat 30€ a poistovna mu preplati 10€, tak si vykaze dalsi vykon, aby si ty neplatila tych 20🤷♀️ Asi takto nejako to nejako funguje…
To ozaj takú pi...u riešiš ? Prišla si o niečo že si to vykázal ? Musíš mať dosť nudný život že sleduješ každý prd
Výborné, hore ti to vysvetlili. Kódy a sumy výkonov sú informácia pre lekára, nie pre pacienta! Ty vieš o tom holý prd, vôbec netušíš čo aký výkon znamená. Úplne milujem, keď pacientky behajú klopať na dvere a pýtajú sa prečo majú toto a hento napísané ako diagnózu a čo to znamená. No pre vás to neznamená nič! Je to len diagnóza, ktorú my ako lekári musíme vykázať pre poisťovňu, aby sme daný výkon mohli vykonať vramci štandardných služieb. Ak chcem urobiť tehotnej ctg, musím dať diagnózu “hypoxia plodu”. Pacientka si to nájde v googli a už reve v čakárni, že jej dieťa umiera. Lekár povie všetko v poriadku, ale nestačí, google povedal a ona to má napísané. Pritom to je len povinný údaj kvôli poisťovni. Toto je len maly príklad. Proste rozumieš sa tomu ako kura do betónu, ale nahlasuješ. Veď sa buď opýtaj čo a prečo alebo nerieš, teba to nestojí ani jediný cent. Fakt ľudia sú sibnuti….
@lucyluska teba musi byt radost mat aj za kamaratku... tak snad sa ti lepsie spi, lebo si sukromnej zdravotke zachranila 48e k ich milionovym ziskom
Výborné, hore ti to vysvetlili. Kódy a sumy výkonov sú informácia pre lekára, nie pre pacienta! Ty vieš o tom holý prd, vôbec netušíš čo aký výkon znamená. Úplne milujem, keď pacientky behajú klopať na dvere a pýtajú sa prečo majú toto a hento napísané ako diagnózu a čo to znamená. No pre vás to neznamená nič! Je to len diagnóza, ktorú my ako lekári musíme vykázať pre poisťovňu, aby sme daný výkon mohli vykonať vramci štandardných služieb. Ak chcem urobiť tehotnej ctg, musím dať diagnózu “hypoxia plodu”. Pacientka si to nájde v googli a už reve v čakárni, že jej dieťa umiera. Lekár povie všetko v poriadku, ale nestačí, google povedal a ona to má napísané. Pritom to je len povinný údaj kvôli poisťovni. Toto je len maly príklad. Proste rozumieš sa tomu ako kura do betónu, ale nahlasuješ. Veď sa buď opýtaj čo a prečo alebo nerieš, teba to nestojí ani jediný cent. Fakt ľudia sú sibnuti….
@lucyluska teba musi byt radost mat aj za kamaratku... tak snad sa ti lepsie spi, lebo si sukromnej zdravotke zachranila 48e k ich milionovym ziskom
@maximiliana no veru, spím dobre. A kamarátka s doktorom niesom 🤷🏼♀️ ale rešpektujem názor.
Spravas sa ako autista alebo clovek s aspergerom. Vysvetlili ti o co ide a aj tak ides svoje. Nabuduce si tu prehliadku zaplat v hotovosti ako samoplatca.
@anonym_a741da
Pletieš piate cez deviate.
Ročná prehliadka, pozrel zúbky za 3 minúty a ukony nerobil žiadne. Robil si robotu za 3 minúty. Vykázal si 80e spolu za "ošetrenie". Čiže prehliadku+ čistenie. Tak už buď kľudná 😸
@lucyluska ty si hrozne jednoduchá osoba. Tak si plať zo svojho, aby si nevykázal doktor úkony, ktoré “neurobil”. Opakovane ti bolo vysvetlené, že je to informácia preňho, nie pre teba - vôbec to nemusí zodpovedať realite, ide o to, aby poisťovňa tvoje ošetrenie preplatila a na to musí byť zadaný určitý výkon a určitá diagnóza. Teba to nemusí nijako zaujímať. Bola si tam na prehliadke, takze si vykázal výkon. Iné je, keby si tam nebola, takto len robíš zbytočný poprask, lebo nechápeš základné veci (sní nemáš dôvod, si pacient, nie vykonávateľ-lekár). Fungovanie lekára s poisťovňou je zložitá vec, snažila som sa ti to vysvetlil čo najjasnejšie, ale nevydalo. Ja kľudná som, iba ty si skratka nechápavá a pletieš dve na tri. Tak si ďalej nahlasuj a keď ťa zubár vyradí, držím palce, aby si našla niekoho zmluvného, kde nebudeš platiť preventívky, lebo to nie je samozrejmá vec.
Poznámka so zachránením 48e poisťovni s miliónovými ziskami je veľmi trefná.
Poisťovne iba kŕmime a koľko z nás tie peniaze nikdy nevyužije (áno, budme radi, že nepotrebujeme). Koľko ľudí je vážne chorých a na liečbu sa im zbierame zasa iba my, pretože poisťovňa ee. Ale potom poďme zachrániť miliardovú pentu pred nenažraným zubárom, ktorý si najskôr musel požičať XY€ z banky, aby mal na ambulanciu, v ktorej bude ošetrovať iqve tiqve a toto dostane za odmenu. Fakt sa nečudujem, že na Slovensku máme málo lekárov.
Plus obdivujem všetkých lekárov, ktorí sa všemožne snažia obísť systém, len aby mohli pacientovi zabezpečiť potrebnú starostlivosť a nemuseli ju pacientovi účtovať alebo ju platiť z vlastného (napr aj vyššie príklad s CTG a X podobných prípadov). A robia to pre pacientov, a áno, aj pre takých ktorí neskôr píšu sťažnosti na MK.
Dúfam, že túto osobu jej zubár hneď vyradí z evidencie a varuje aj kolegov v okolí. Osoba si zrejme myslí, že každý lekár kope sám za seba a iným lekárom sa oblúkom vyhýba a v žiadnom prípade s nimi nekomunikuje. Žiaľ sklamem, som síce sestra a viem ako to chodí - nie sme len konkurencia ale často aj priatelia a je normálne, že rozoberame nonsensy z práce, pomáhame si, radíme si, ved o pacientov nikdy nie je núdza, narozdiel od lekárov.
On sa vyhovori, že sa pomýlil. Ze mal ten deň 7 pacientov a všetkým kameň cistil, len tebe nie. (Možno to aj naozaj tak je, minimalne vykazane to moze mat, samozrejme, ostatní sa neozvu...). Už sa nedivím, ze máloktorý zubar robí na poisťovňu. Hneď pri odchode od zubara človek zaplatí a nie sú doťahovačky a není ani administratíva, kde on šetrí peniaze nám, nie sebe... alebo si takto naženie peniaze a príde sa na to...
@anonym_a741da Vyjadrujes sa ako typicky zdravotnik, nadradene. Hypoxia plodu nie je sranda a reakcia mamicky je zodpovedajuca. Ked uz je to takto zo strany lekarov riesene, tak nech laskavo pacientov informuju, a nie zbadat nejaku hroznu diagnozu v papieroch. Napadlo ti, ze mamicka si moze mysliet, ze ju len utesujete alebo zakryvate podozrenie na nieco vazne?
@anonym_a741da Vyjadrujes sa ako typicky zdravotnik, nadradene. Hypoxia plodu nie je sranda a reakcia mamicky je zodpovedajuca. Ked uz je to takto zo strany lekarov riesene, tak nech laskavo pacientov informuju, a nie zbadat nejaku hroznu diagnozu v papieroch. Napadlo ti, ze mamicka si moze mysliet, ze ju len utesujete alebo zakryvate podozrenie na nieco vazne?
@anonym_dd461f Moje pacientky majú všetko vždy vysvetlené, v závere dokumentácie majú napísané diagnózy a aj odporučenie, ktoré podpisu a napriek tomu analyzujú hlúposti podľa googlu. Prečo by sme niečo zakrývali alebo zľahčovali? Ty si myslíš, že je to zábava alebo hobby činnosť, klamať pacientov? Nechápem ako si normálny lucídny človek môže myslieť, že sú nám pacienti ukradnutí, naschvál ich klameme, zľahčujeme situáciu alebo sa zbavujeme viny. Ty si myslíš, že nemáme svedomie? Nezáleží nám na našich pacientoch, aby boli zdraví a spokojní? Nenechávaj si vymývať mozog hlúposťami po internetoch, robí to len škodu. A neviem kde si vzala nadradenosť. Snažím sa na jednoduchom príklade vysvetliť fungovanie systému a ty tu zachádzaš do absolútnych bludných rečí, ktoré sú len tvojou fabuláciou a nemajú nič spoločné s fungovaním zdravotníctva ani s ničím, o čom je táto téma. Vymyslela si si niečo, čo vôbec nie je pravda a ešte tu aj krivo obviňuješ mňa a ostatných kolegov. Kým si pacienti neuvedomia ako sa správajú, tak sa nezmení absolútne nič. Ty si toho jasný príklad.
@anonym_dd461f Moje pacientky majú všetko vždy vysvetlené, v závere dokumentácie majú napísané diagnózy a aj odporučenie, ktoré podpisu a napriek tomu analyzujú hlúposti podľa googlu. Prečo by sme niečo zakrývali alebo zľahčovali? Ty si myslíš, že je to zábava alebo hobby činnosť, klamať pacientov? Nechápem ako si normálny lucídny človek môže myslieť, že sú nám pacienti ukradnutí, naschvál ich klameme, zľahčujeme situáciu alebo sa zbavujeme viny. Ty si myslíš, že nemáme svedomie? Nezáleží nám na našich pacientoch, aby boli zdraví a spokojní? Nenechávaj si vymývať mozog hlúposťami po internetoch, robí to len škodu. A neviem kde si vzala nadradenosť. Snažím sa na jednoduchom príklade vysvetliť fungovanie systému a ty tu zachádzaš do absolútnych bludných rečí, ktoré sú len tvojou fabuláciou a nemajú nič spoločné s fungovaním zdravotníctva ani s ničím, o čom je táto téma. Vymyslela si si niečo, čo vôbec nie je pravda a ešte tu aj krivo obviňuješ mňa a ostatných kolegov. Kým si pacienti neuvedomia ako sa správajú, tak sa nezmení absolútne nič. Ty si toho jasný príklad.
@anonym_a741da Pracujem v nemocnici… v zahranici. Nemyslim si, ze vsetci slovenski zdravotnici taki su, ale mnohi ano. A tiez netvrdim ze su celkovo neempaticki, ale v komunikacii to pokryvkava. Prepac, ak som teba falosne obvinila, ale tvoj prispevok mi tak vyznel. Nedalo sa z neho vycitat, ze s pacientmi jasne komunikujete.
@anonym_a741da Este jedna vec. Normalny lucidny clovek vie, ze existuje siroke spektrum osobnosti aj v rade lekarov.

@lucyluska ďakujem za oznam