icon

Zubné ošetrenie doma alebo v zahraničí?

evickuska
8. aug 2026

Ahojte ake mate skusenosti so zubami v zahranici? Nemyslim mojho kamosa, kamos povedal ale skor osobne. Vyzera, ze musim si dat urobit 3 implantaty + mostik a tu si to prosto robit nedam 1x a stacilo na 3 klinikach to nevedeli dorobit, opravit. A stalo to bomby 🤦‍♀️ som ochotna aj vycestovat, len chcem az to je pekne a neboli to 🙈

minenkaa
8. aug 2026

Zahraničie myslis čo

anonym_5121b3
8. aug 2026

@evickuska
Takze aj tak zaomalene hovoris o cene

anonym_ea955b
8. aug 2026

Ja na SK mam dobre aj zle. V zahranici dobre po znamostiach takze isla som na istotu. Ale neexistuje ziaden stat kde su len dobry alebo kde su len zly vsade najdes aj aj.

tenerifka
8. aug 2026

Ja len zapadna Europa. Nikdy by som nesla na Slovensko ci do Madarska. Ano, zaplatim viac, ale je to perfektne odrobena praca....

anonym_3bb146
8. aug 2026

Chodime cela rodina (ja, muz, 2 deti) do Rakuska. Manzel tam pracuje, takze bezne ukony mame vzdy zadarmo, teraz ideme davat synovi strojcek, 90% ceny nam bude preplacat poistovna, nakolko nam zubarka navrhla, ze to vypise, ze ho potrebuje zo zdravotneho hladiska nie z estetickeho. Celkovy pristup zubarov a sestriciek je 👌,krasne ordinacie. Na Slovensku som bola s detmi u zubara prvy a poslednykrat. Nielenze som za 40min zaplatila 230€ (2x preventivna, 2xRTG), zubarka nam povedala, ze nabuduce budeme platit cca 50€-70€ za vytrhnutie 3 mliecnych zubov (dcera dva a syn jeden), v Rakusku im zubky opravili a nemuselo sa nic trhat. Za opravenie sa samozrejme neplatili nic, takze za mna nikdy viac zubar na Slovensku. Ale chapem asi aj zubari musia z niecoho zit a platit najom.

anonym_37ef47
Autor odpoveď zmazal
anonym_37ef47
8. aug 2026
@anonym_3bb146

Chodime cela rodina (ja, muz, 2 deti) do Rakuska. Manzel tam pracuje, takze bezne ukony mame vzdy zadarmo, teraz ideme davat synovi strojcek, 90% ceny nam bude preplacat poistovna, nakolko nam zubarka navrhla, ze to vypise, ze ho potrebuje zo zdravotneho hladiska nie z estetickeho. Celkovy pristup zubarov a sestriciek je 👌,krasne ordinacie. Na Slovensku som bola s detmi u zubara prvy a poslednykrat. Nielenze som za 40min zaplatila 230€ (2x preventivna, 2xRTG), zubarka nam povedala, ze nabuduce budeme platit cca 50€-70€ za vytrhnutie 3 mliecnych zubov (dcera dva a syn jeden), v Rakusku im zubky opravili a nemuselo sa nic trhat. Za opravenie sa samozrejme neplatili nic, takze za mna nikdy viac zubar na Slovensku. Ale chapem asi aj zubari musia z niecoho zit a platit najom.

@anonym_3bb146 a podla teba z coho ziju ti rakuski? Zo slovenskych rodin asi nie, ci?

minenkaa
8. aug 2026
@anonym_37ef47

@anonym_3bb146 a podla teba z coho ziju ti rakuski? Zo slovenskych rodin asi nie, ci?

@anonym_37ef47 z toho z čoho slovenskí ,len pre pacienta je to v tom rakusku lepšie,keďže veľa prepláca poisťovňa ,teda o moc viac

anonym_3bb146
8. aug 2026
@anonym_37ef47

@anonym_37ef47
Ano ale tam za bezne vysetrenia neplatis nic, tu platis za vsetko a este si tu vymyslia ukony, ktore ani nie su nutne robit tak to je uz trosku sila podla mna 👎

anonym_37ef47
8. aug 2026
@minenkaa

@anonym_37ef47 z toho z čoho slovenskí ,len pre pacienta je to v tom rakusku lepšie,keďže veľa prepláca poisťovňa ,teda o moc viac

@minenkaa tak tu je vidiet, ako na SK zdravotne poistovne generuju zisky . Tak, ze za vykony platia minimum, ved poistenec doplati. Stat serie na tuto oblast. A teraz, ked budu len 2 ZP, to bude este horsie, lebo budu mat medzi sebou kartelove dohody. Ved Hascak je uz majitelom polovice Slovenska.

evickuska
autor
9. aug 2026
@anonym_5121b3

@evickuska
Takze aj tak zaomalene hovoris o cene

@anonym_5121b3 no a?

evickuska
autor
9. aug 2026
@anonym_3bb146

@anonym_3bb146 no ty si ale pripad, ze Ti tam muz maka a predpokladam plati odvody, ja zijem a makam na Svk, cize sa to na mna nevztahuje 🙈

evickuska
autor
9. aug 2026
@anonym_ea955b

Ja na SK mam dobre aj zle. V zahranici dobre po znamostiach takze isla som na istotu. Ale neexistuje ziaden stat kde su len dobry alebo kde su len zly vsade najdes aj aj.

@anonym_ea955b jasan a co si skusila? ak nechces tu tak do spravy

anonym_3bb146
9. aug 2026
@evickuska

@anonym_3bb146 no ty si ale pripad, ze Ti tam muz maka a predpokladam plati odvody, ja zijem a makam na Svk, cize sa to na mna nevztahuje 🙈

@evickuska
Ano to je pravda.