Prijímačky na zdravotnícku školu vo Zvolene 2024
Dobrý deň, robil niekto prijímačky na strednú zdravotnícku školu vo ZV tento rok 2024 na odbor praktická sestra?
Potrebovala by som okruh tém, resp. čo bolo tohtor roku na prijímacích skúškach.
Ďakujeeem za pomoc
@laura299 Dobry den, vôbec nič som nezistila
Pekný deň, robila som prijímačky v roku 2024 na SZŠ ZV na odbor PS, som momentálne študentom 1. Ročníka, na prijímačky odporúčam učebnicu biológie človeka pre gymnázia, myslím že túto odporúča aj škola. Okruh tém sa ťažko definuje, bolo tam ozaj z každého niečo. Proste rôzne otázky, treba sa na to pripraviť, nečakajte čisto test formou a)b)c) je tam aj dopisovanie správnych odpovedi. Čo sa týka štúdia, poviem na rovinu že učenia je veľa, ide to rýchlo čiže každý týždeň 1-3 písomky v škole, ale keď človek chce, naučiť a pochopiť sa to dá. Jeden deň v týždni je škola, druhy deň prax - tam je veľmi dôležitá dochádzka, ale v škole tiež vlastne. Ktoré dni v týždni to budú sme sa dozvedeli až v deň nástupu v septembri, čo je dosť nevýhoda že to človek nevie dopredu pred nástupom.. ale každopádne je to zaujímavé štúdium a určite odporúčam 🙂
Ja som mala čisto knihu s názvom “biológia pre gymnazia” ale pozerala som si aj tu druhu čo ste pridala, vždy som si obe naraz porovnávala podľa sústav postupne ako som sa učila. Budem vám držať palce 🙂
Dobrý deň, som maturantka na 8- ročnom gymnázium, podala som si prihlášku na strednú zdravotnícku školu do Zvolena, mohla by som sa opýtať na prijímačky? Na ktoré sa veci sa zamerať, resp.do akej miery vedieť nejaké názvy, napr. kostru človeka, či aj nejaké latinské názvy. Ďalej by ma zaujímala výučba,čítala som, že sa do školy chodí 2 pracovné dni, je to tak? Prax sa absolvuje priamo na škole? Resp. od koľkej sa začína vyučovanie a kedy končí, ktoré dni sa chodí? Ďakujem za každú užitočnú odpoveď!
@melissa211 ahoj, na prijímačky sa treba učiť gymnazialne učivo biológia človeka, nájdeš normálne knižky take, aj ja som sa tak učila. Do školy sa chodí 2x do týždňa z toho jeden deň je skola cca 8:00-15:30, druhy deň je prax a tu máme v prvom ročníku 13:00-18:00, v druháku je to ranná myslím 7:00-14:00. Konkrétne dni sme sa dozvedeli až prvý školský deň takze dopredu som vôbec nevedela nič, my mame dni ut-st a druha trieda po-ut napríkad. Kedysi bol jeden deň aj z víkendu… Inak dochádzka je veľmi prísna, hlavne čo sa týka praxe, 90% jej treba mat absolvovanej a chodí sa tak že všetci naraz s vyučujúcimi, nie ktorý deň sa komu dá.. to je na tom dosť nevýhoda
@pupapupss ahoj, prosím,mňa by ,len tak čisto zaujímalo aký čas ste mali na test,cca koľko otázok bolo a či bolo veľa otázok na latinské názvy.Dakujeme Ti viaceré za Tvoje j čas 🍀
@mondurik ahoj, nepamätám si to už vôbec presne ako to bolo, ale všetci sme odovzdali vyplnené skôr než uplynul čas, takze času bolo dostatok. Otázky boli take skôr na doplnenie výrazov alebo vymenovanie časti niečoho… potom aj take jednoduchšie čisto krúžkovanie, latinské názvy tam neboli asi ani, to si nepamätám a vtedy som ich nevedela žiadne, takze isto neboli 😀 ani žiadne rozsiahle vypisovanie nie, počet otázok si už nepamätám. Ale nebolo to nejak ťažké, čo si spomínam bolo vymenovať napríklad vyvodne močové cesty a take… osteoporóza tam bola jediná ako choroba a ostatne fakt tá anatómia len
@mondurik ahoj, nepamätám si to už vôbec presne ako to bolo, ale všetci sme odovzdali vyplnené skôr než uplynul čas, takze času bolo dostatok. Otázky boli take skôr na doplnenie výrazov alebo vymenovanie časti niečoho… potom aj take jednoduchšie čisto krúžkovanie, latinské názvy tam neboli asi ani, to si nepamätám a vtedy som ich nevedela žiadne, takze isto neboli 😀 ani žiadne rozsiahle vypisovanie nie, počet otázok si už nepamätám. Ale nebolo to nejak ťažké, čo si spomínam bolo vymenovať napríklad vyvodne močové cesty a take… osteoporóza tam bola jediná ako choroba a ostatne fakt tá anatómia len
@pupapupss si skvelá, ďakujem Ti krásne, vieš, každá máme niekde achilovku = ,, latinské názvy" ♥
@pupapupss si skvelá, ďakujem Ti krásne, vieš, každá máme niekde achilovku = ,, latinské názvy" ♥
@mondurik tiež som sa jej bála, ale ono sa to človeku dostane do hlavy postupne, reálne uz v škole na tej anatómii ktorej je fakt dosť, tam je tých latinských názvov riadne veľa a treba ich vedieť, ale všetko sa to dá naučiť 🙂 držím palce a daj vediet ako si dopadla potom

@loktibrada
Dobrý deň,chcela by som sa Vás opýtať či ste bola na prijímačkách.Ja sa chystám podať prihlášku tento rok tiež do Zvolena.Iba mám trošku obavy,lebo neviem čo ma čaká.