Život vo Zvolene
Ahojte, ako sa vám žije vo Zvolene ? Ktorá časť mesta je najlepšia a ktorú naopak neodporúčate? Sme manželia so psíkom, takže hľadáme lokalitu, kde sú nablízku aj obchody, aj príroda na každodenné prechádzky.
@anonym_autor určite Zvolen Západ, máte tam najväčšiu obchodnú zónu v meste a plus aj prírodu okolo Hrona, Lanice a navyše rovina a blízko do mesta-aj napešo. Teda za mňa top Západ, iné lokality nič moc, Podborová pekná príroda ale skoro nulová občianska vybavenosť, Zlatý Potok dosť kopcov a za mňa tiež nič moc, Sekier je daleko od mesta a navyše sa ani do mesta auto často nedá výjsť cez frekventovanú Lučeneckú cestu.
@marsmykkok súhlasím 👍🏻 cely život som žila na zlatom potoku, teraz žijeme s mužom na západe a je to super. Všetko dostupné od výmyslu sveta, obchody, zastávky, reštaurácie, doktori, atd. kocikujem popri Hrone. Keď sme mali psíka, tak sme sa aj popri Hrone (dole) prechádzali, je tu aj výbeh. Jednoznačne západ ☺️
@marsmykkok súhlasím 👍🏻 cely život som žila na zlatom potoku, teraz žijeme s mužom na západe a je to super. Všetko dostupné od výmyslu sveta, obchody, zastávky, reštaurácie, doktori, atd. kocikujem popri Hrone. Keď sme mali psíka, tak sme sa aj popri Hrone (dole) prechádzali, je tu aj výbeh. Jednoznačne západ ☺️
@ivka224 ešte by som dodala, že tu na západe je aj veterina, keby niečo rýchlo potrebujete, alebo bežne veci ☺️ pri vážnejších problémoch neodporúčam
@ivka224 ahoj, prosím ťa a tie prechádzky popri Hrone, sú tam dovolené aj psíky? A mestsky park Lanice?
@ivka224 ahoj, prosím ťa a tie prechádzky popri Hrone, sú tam dovolené aj psíky? A mestsky park Lanice?
@anonym_autor jasneee, tam dole pri Hrone sa hlavne so psikmi prechádzajú a hore po asfalte tiež úplne v pohode. Treba dať pozor, dole ich zvyknú mat na voľno, ale to sú väčšinou take vycvičené, že keď zaplakali zhora tak hneď utekali. A Lanice ti neviem poradiť, tam sme nechodili venčiť, ale vidno, že tadiaľ bežne so psikmi chodia ale neviem ako je to tam, či je za ihriskom nejaká lúka alebo čo. Vydávam ich ešte na opačnej strane Hronu chodiť popred záhradky.
@anonym_autor jasneee, tam dole pri Hrone sa hlavne so psikmi prechádzajú a hore po asfalte tiež úplne v pohode. Treba dať pozor, dole ich zvyknú mat na voľno, ale to sú väčšinou take vycvičené, že keď zaplakali zhora tak hneď utekali. A Lanice ti neviem poradiť, tam sme nechodili venčiť, ale vidno, že tadiaľ bežne so psikmi chodia ale neviem ako je to tam, či je za ihriskom nejaká lúka alebo čo. Vydávam ich ešte na opačnej strane Hronu chodiť popred záhradky.
@ivka224 keď zapiskaju, tak pribehnu psiky. Nie zaplakali 🤣
@ivka224 ďakujem pekne za odpovede 🙂 a zo západu, cca ako je BILLA tam pri Kocke, ako to je ďaleko ku Hronu alebo k Laniciam na pešo, nevieš náhodou?
@ivka224 ďakujem pekne za odpovede 🙂 a zo západu, cca ako je BILLA tam pri Kocke, ako to je ďaleko ku Hronu alebo k Laniciam na pešo, nevieš náhodou?
@anonym_autor veľmi blízko. Možno za 5 min, ani ro nie, normálnou chôdzou vyjdeš pri Hrone ☺️ môžeš ísť buď pomedzi paneláky alebo od billy popri hlavnej ceste a to vyjdeš pri moste pri Hrone a dole zbehneš a môžeš venčiť.
@anonym_autor a teda keď prejdes cez most tak sa dostaneš k ihrisku, to sa celé vola Lanice a teda tam niekde chodia aj venčiť psikov, ale neviem či nejak za ihrisko alebo tiež len popri Hrone.
Nezijem v Zv,ale poznam to tam a suhlasim,ze najlepsi je z mojho pohladu zapad. Skvela vybavenost,blizko do mesta,prirody vsetko mas po ruke aj bez mhd.
Centrum mesta - a byvanie super, vsetko blizko a na peso. Vyhla by som sa Sekieru, zla dostupnost do mesta.
@anonym_autor a teda keď prejdes cez most tak sa dostaneš k ihrisku, to sa celé vola Lanice a teda tam niekde chodia aj venčiť psikov, ale neviem či nejak za ihrisko alebo tiež len popri Hrone.
@ivka224 ďakujeeem, vyskúšame prechádzky aj popri Hrone, aj tie Lanice 🙂 sťahujeme sa do Zvolena na západ, tak verím, že tam budeme spokojní.
@ivka224 a ešte sa rovno niečo popýtam 😀 západ asi dobre poznáš. Tam oproti Bille ako už je len cesta som videla tiež nejaké lúky alebo staré futbalové ihrisko, nevieš či aj tam sa dá ísť so psom? A také obchodíky ako je DM, superzoo…tuším sa to volá OC Klokan, na pešo zo západu je to nejakých 10-15 min?
@ivka224 a ešte sa rovno niečo popýtam 😀 západ asi dobre poznáš. Tam oproti Bille ako už je len cesta som videla tiež nejaké lúky alebo staré futbalové ihrisko, nevieš či aj tam sa dá ísť so psom? A také obchodíky ako je DM, superzoo…tuším sa to volá OC Klokan, na pešo zo západu je to nejakých 10-15 min?
@anonym_autor áno tam so psami chodia na tú lúku, je to mestký pozemok (mala tam byť pôvodne plaváreň a kúpalisko ale zišlo z toho) a tá obchodná zona je na druhom konci sídliska, teda pešo tak 15 minút pomalšou chôdzou
@anonym_autor áno tak ako vyššie píše 👍🏻 je západ veľké sídlisko ale naozaj keď sa naučíš pomedzi bytovky prejsť tak to je naozaj pár minút ☺️ ja keď kocikujem tak od billy po klokan popri hlavnej ceste na sídlisku prejdem za tých 15 minút, pomaly. Pomedzi bytovky a svižnejšie určite budeš rýchlejšie
@ivka224 ďakujeeem, vyskúšame prechádzky aj popri Hrone, aj tie Lanice 🙂 sťahujeme sa do Zvolena na západ, tak verím, že tam budeme spokojní.
@anonym_autor a ešte by som dodala, že cez cestu oproti západu sa cez chatkovú oblasť dá dostať do pekného lesa smerom na Poštárku odkiaľ je pekný výhľad
@anonym_autor tam ako je billa a prejdes cez 4 prudovku je zahradkarska oblast. Vies tam prejst cez podchod za parkovacim domom a vies ist na tu luku pod zahradkami a ked pojdes vyssie ako je asfaltka, dostanes sa na taky okruh do lesa, ktory ma cca hodinku. Tam ako su zahradky a luka pod nimi je fajn, vies sa tam obist s inymi psickarmi, ale nevyhoda je ta, ze na jar a jesen to je dost nasiaknute vodou, tak budete spinavi, zablateni, nam to nevadilo, ked sme potrebovali psa vybehat. Da sa chodit aj na futbalove ihrisko, ale zvyknu tam hravat futbal, ale na vedlajsej ploche, ktora nie je udrziavana a vykosena ako ihrisko sa zdrziavaju psickari tiez. Vies chodi do lanic, to je za mna super, su tam stromy, v lete ideal, pripadne prechadzka okolo kanala smerom do mesta alebo na opacnu stranu k technickej univerzite, pes si moze aj zaplavat a schladit sa. Ja som rada chodievala pozdlz kanala smerom k technickej lebo tam chodilo minimum psickarov a nemusela som kazdu chvilu striehnut, ci si psa musim pripnut, ale kanal aj v smere do mesta je super, vies mat psa na volno, ja som si ho pri prechode popri ludoch, psoch pripla a znova pustila.

@anonym_autor určite Zvolen Západ, máte tam najväčšiu obchodnú zónu v meste a plus aj prírodu okolo Hrona, Lanice a navyše rovina a blízko do mesta-aj napešo. Teda za mňa top Západ, iné lokality nič moc, Podborová pekná príroda ale skoro nulová občianska vybavenosť, Zlatý Potok dosť kopcov a za mňa tiež nič moc, Sekier je daleko od mesta a navyše sa ani do mesta auto často nedá výjsť cez frekventovanú Lučeneckú cestu.