janica1977
    24. jan 2013    Čítané 0x

    Zelené potraviny a chudokrvnosť - anémia

    V každom ľudskom tele koluje 5,5 - 6 litrov krvi. Jednou z najdôležitejších funkcií krvi je prenos kyslíka. Bez neho nie je života. Ten sa naviaže na červené krvné farbivo - hemoglobín a červené krvinky ho potom transportujú po tele.

    V dôsledku nedostatku hemoglobínu dochádza k poklesu zásobovanie orgánov a svalov kyslíkom. Telo potom na tento nedostatok zodpovedá zrýchleným dychom a srdcovou frekvenciou, čo spôsobuje vyčerpanie a únavu.

    •      nedostatok železa, vitamínu B12 a kyseliny listovej - toto spôsobuje poruchu tvorby červených krviniek
    •      telo likviduje krvinky, ktoré v sebe nesú zlé krvné farbivo
    •      krvácanie - ako vonkajšie tak skryté (najčastejšie do zažívacieho traktu)


    prejavy:

    •      výrazná bledosť, únava, zrýchlený dych a srdcovej frekvencie
    •      nechutenstvo, ťažkosti pri prehĺtaní, zápcha alebo hnačka, u žien slabšia menštruácia
    •      horší hojeniu rán
    •      znížená telesná výkonnosť a môžu sa vyskytnúť i príznaky srdcového zlyhávania


    V prvom rade samozrejme vypátranie a odstránenie príčiny. Ak sa nedá vyvolávajúcu príčinu odstrániť, alebo ako dôjde k dosiahnutiu uspokojivého stavu, je vhodné organizmu pomôcť:

    •      doplniť železo - dospelý človek 200-300 mg denne, deti 5 mg / 1kg váhy
    •      doplniť vitamín B12 a kyselinu listovú  doplniť tieto potrebné látky prostredníctvom zelených potravín.

    Zelené potraviny vám môžu s problémom chudokrvnosti pomôcť. Ak sa pozriete do tabuliek na týchto stránkach, zistíte nasledujúce. Chlorella pyrenoidoza obsahuje okrem iného vitamín B 12, chlorofyl a železa dokonca 20-30-krát viac ako špenát. Mladý jačmeň obsahuje kyselinu listovú a železo v organickom viazanom stave, ktoré na rozdiel od redukovaného železa nepôsobí zažívacie ťažkosti.

    Zdroj: Green Ways

    janica1977
    2. nov 2012    Čítané 0x

    Zelené potraviny ako antioxidanty

     Voľné radikály spôsobujú choroby

    Vysoko reaktívne molekuly nazývané "voľné radikály" spolupôsobí s bunkovými komponentmi a vyvolávajú abnormálne zmeny štruktúr. Tieto zmeny môžu neopraviteľne poškodiť bunky a - pokiaľ nie sú neutralizované - škody spôsobené voľnými radikálmi môžu viesť k vážnym zdravotným problémom.
    Zďaleka najväčším zdrojom voľných radikálov je kyslík. Hoci je kyslík nevyhnutný pre život, jeho nestabilné molekulárnej formy predstavujú pre naše zdravie vážne riziko. Počas procesu, kedy ho bunky využívajú pre tvorbu energie, sa kyslík môže transformovať vo voľnej radikály ako je hydroxy a superoxidační ióny.


    Tieto molekuly sú deštruktívne do tej miery, že je imunitný systém používa pre zničenie mikróbov napádajúcich organizmus. Okrem toho, že voľné radikály si vytvára samo naše telo, ďalšie zásadné zdroje zahŕňajú znečistenia životného prostredia, UV žiarenia a stravu. Je úplne zrejmé, že existujú zdroje voľných radikálov v životnom prostredí, ako ozón, slnečné žiarenie a iné formy žiarenia, smog, prach a atmosférické nečistoty.
    Optimálny príjem antioxidantov predstavuje preventívne opatrenia proti týmto zdravotným rizikám.

    Ako nám voľné radikály škodia

    Molekula voľného radikálu obsahuje nepárový elektrón, veľmi nestabilné usporiadanie, a rýchlo sa pokúša o stabilizácii tým, že si pritiahne elektrón z molekuly susediace.


        Voľné radikály si priťahujú elektróny ako z uhľovodíka, proteínov a tukov, tak iz kyselín nukleových v DNA, čo vedie k reťazovej reakcii v štrukturálnom poškodenie buniek.
        Poškodenie voľnými radikálmi hrá kľúčovú úlohu v nástupe a ďalšom postupe rakoviny, srdcových chorôb, poškodenie kože, reumatickej artritídy, sklerózy multiplex, Parkinsonovej choroby, Alzheimerovej choroby, predčasného starnutia a iných zdravotných problémov.

    Z chorôb a stavov, ktoré sú spolupôsobenia voľnými radikálmi, uvediem aspoň niektoré: prispievajú významne k vzniku a priebehu cukrovky, podporujú starnutie, vznik očných chorôb napr šedého zákalu, vznik zápalov, nádorov, rady pľúcnych chorôb, kožných chorôb, neurodegeneratívnych chorôb (napr. . Parkinsonova a Alzheimerova choroba), porúch imunity, podporujú vírusové infekcie, majú význam u niektorých intoxikácií, podieľa sa napr na reumatickom zápale kĺbov, spolupôsobí pri eklampsia, pôsobí mužskú neplodnosť, vznikajú v re-perfúznom fáze po ischémii, čo má význam napr u transplantáciou alebo infarktu myokardu, voľné radikály vznikajú po intenzívnej námahe napr. u športovcov atď

    Aspoň u 2 veľmi frekventních ochorenia sa pozastavíme: arteroskleróza, kde voľné radikály oxidujú LDL-cholesterol. Takto zmenená molekula nie je rozpoznaná receptory na bunkách a táto pre organizmus cudzie látka je odstraňovaná osobitnými receptory makrofágov.
    Pritom sa okrem cholesterolu do týchto buniek dostáva aj kalcium, sú aktivované proteázy, to všetko s voľnými radikálmi makrofágov vytvára penovú bunku - základ aterosklerotických zmien. Karcinóm vzniká tiež účinkom voľných radikálov. Každá bunka človeka je za deň napadnutá asi 10 000 voľnými radikálmi. Pokiaľ nie je antioxidačná ochrana a reparačný pochody dostatočne účinné vznikajú postupne karcinómom iniciovaná bunky, preneoplastická bunka, neoplastickým bunka a nakoniec klinický nádor. Pretože aj v terapii používame voľné radikály k zničeniu rakovinových buniek, sú antioxidanty veľmi vhodné na prevenciu ochorení (selén), iv počiatočných fázach choroby, ale u progresie a invazívnosti nádoru môžu antioxidanty naopak chrániť karcinogénny bunky pred terapiou. Ako je z prehľadu chorôb, na ktorých sa podieľa voľné radikály, zrejmé, je oveľa častejšie v organizme nedostatok antioxidantov a ich príjem je veľmi dôležitý.

    Jačmenná tráva odzbrojuje voľné radikály

    Výskumy ukázali, že ľudia, ktorí denne konzumujú 5 - 9 porcií čerstvého ovocia a zeleniny, majú vyššie hodnoty antioxidantov v krvi a menšia pravdepodobnosť výskytu degeneratívnych chorôb, ako sú srdcové ochorenia a rakovina. Jednou z najdôležitejších skupín týchto potravín bohatých na antioxidanty je šťava z mladého jačmeňa, jačmenná tráva je samozrejme zelená, pretože obsahuje chlorofyl a tiež najvyššiu koncentráciu a rôznorodosť antioxidantov za všetkých potravinových typov. Obrovské množstvo a rozmanitosť antioxidantov v mladom jačmeni nám ponúka širokú ochranu pred voľnými radikálmi a tiež mnoho ďalších fytonutientů, ktoré sú potrebné pri oprave škôd napáchaných voľnými radikálmi. Zelený jačmeň navyše pomáha detoxikovať naše tkanivá tým, že je obrnia proti voľným radikálom. Podporuje okrem iného aj trávenie, zvýšenú absorpciu esenciálnych živín a antioxidantov do obehového systému, ktorý je potom doručí až k našim tkanivám. Rastliny, ktoré rastú na miestach s dlhým slnečným osvitom av nízkej nadmorskej výške s vysokým tlakom kyslíka, sú viac atakované voľnými radikálmi a preto produkujú viac antioxidantov na svoju obranu.

    Zdroj Geen Ways

    janica1977
    29. okt 2012    Čítané 0x

    Neplodnosť a zelený jačmeň

    Ako plynie čas a stále viac užívateľov má pozitívne skúsenosti s užívaním zelených potravín, objavujú a postupne i nové a nové poznatky a súvislosti.

    Jedným z posledných zistení je, že sa objavujú počatia takzvaných zelených bábätiek, kedy ich matky, ktoré boli pred tým dlhodobo liečené pre neplodnosť, po dlhodobejšom užívaní Mladého jačmeňa, cez všetky pesimistické rodinné aj lekárske očakávania zrazu otehotnie a to je veľkým prekvapením nielen pre ne samotné ale predovšetkým pre ich lekára - gynekológa
    V uplynulých rokoch som zaznamenal sedem takto počatých bábätiek a po zvážení všetkých skutočností a aj podľa názoru samotných mamičiek, má práve Mladý jačmeň tú najväčšiu zásluhu na tom, že sa tak stalo.

    Čomu pripísať tento úspech?
    Iste vynikajúcim vlastnostiam Mladého jačmeňa a zelených potravín všeobecne.
    Ako mnohí z Vás vedia, zelené potraviny majú na náš organizmus kompexný účinok.

    Medzi základné vlastnosti Mladého jačmeňa patrí adaptogénny účinok. To je harmonizujúci vplyv zelených potravín ako na fyzický, tak na psychický stav tela. Ten prispieva k tomu, aby sa upravili utlmené alebo zvýšenej hormonálnej funkcie nielen ženských pohlavných orgánov, ale aj všetkých spolupodieľajúcich sa systémov - napr štítnej žľazy a hypofýzy. V praxi to znamená predovšetkým pravidelný menštruačný cyklus, ktorý je predpokladom aj správnej funkcie ovulácie.

    Ďalším významným účinkom je protizápalové pôsobenie Mladého jačmeňa, ktoré napomáha zlikvidovať zápaly adnex, teda vaječníkov a vajcovodov. Rovnaký účinok sa uplatní aj u chronických zápalov maternice a pošvy. Dôležité je odstrániť nielen tieto zápaly, ale všetky zápalové ložiská v tele, pretože sa tak zvýši jeho obranyschopnosť a všetko začína fungovať tak, ako by malo, teda normálne.

    Mohutný antioxidačný účinok chráni vznikajúce a rastúci plod pred degeneratívnymi zmenami a napomáha tak jeho zdravému vývoju a dozrievaniu. Rovnako pôsobí aj na sliznicu maternice a tým pripravuje miesto budúceho zahniezdenie oplodneného vajíčka. Živiny, ktoré so sebou Mladý jačmeň do organizmu prináša sú potom dôležitým predpokladom všetkých predchádzajúcich dejov, pretože sú nevyhnutné pre správnu funkciu imunitného systému a jednotlivých metabolických dejov.

    Nemenej významný je aj očistný účinok Mladého jačmeňa. Odstránenie jedovatých látok z tela nielen znamená mnohokrát zásadný predpoklad úspešného oplodnenia vajíčka a následného donosenie plodu, ale zároveň chráni aj plod samotný pred budúcimi zdravotnými komplikáciami.  Zistilo sa, že počas vývoja plodu dokážu jedovaté látky a ťažké kovy obsiahnuté v tele matky prestupovať cez placentu do vyvíjajúceho sa plodu. Takže po narodení dieťaťa má síce mamička o 50% týchto látok menej, lenže tých zostávajúcich 50% sa nestratilo. Má ich v sebe práve narodené bábätko. Preto je nesmierne dôležité tieto látky odstrániť z tela ešte skôr, než dôjde k počatiu. A to práve zelené potraviny pri dlhodobom a pravidelnom užívaní veľmi dobre zvládne.

    Aby sme však nenechávali všetko len na ženách.

    Aj mužská neplodnosť sa významne na tomto probléme podieľa. Najčastejším problémom u mužov je malé množstvo ejakulátu, znížená pohyblivosť spermií, či vývojová degenerácia spermií alebo ich následné poškodenie vplyvom chronických zápalov prostaty a močových ciest.

    Negatívne na spermie pôsobia aj všadeprítomná oxidačné činidlá, jedovaté látky a vysoká koncentrácia ťažkých kovov v organizme. Navyše väčšina mužov trpí nedostatkom živín, ktoré sú základným predpokladom vzniku dostatočného množstva kvalitného semena. (Predovšetkým zinku a selénu.) Zelené potraviny dokážu aj tieto nepriaznivé okolnosti zvrátiť. Navyše sú výborným zdrojom energie a vitality, ktorá mnohým mužom chýba, takže podstata ich neplodnosti nemusí byť ani tak vo vyššie uvedených problémoch, ale v prirodzenej ľudskej vlastnosti, lenivosti.

    A tak, ak chceme zabrániť vymretí vodníkov v Čechách a na Slovensku po meči a po praslici, siahneme po zelených potravinách, nech máme silu Zelená bábätka nielen stvoriť, ale aj riadne vychovať. Najdôležitejšie je však to, že zelené potraviny nám zaručia, že Ona aj My budeme kypieť zdravím a dobrou náladou.

    Autor MUDr. Miloslav Lacina, Zdroj: Green Ways

    janica1977
    31. mar 2016    Čítané 45x

    Kolembusová Jana - BJanka

    Zelený jačmeň – Mladý jačmeň, chlorella – pomôžte telu, aby sa liečilo samo.

    Súčasťou udržiavania si zdravého tela ale aj ducha je správna výživa a dodržiavanie zásad životného štýlu. Ak ste zdravý a čulý môžete si plnými dúškami užívať všetko, čo vám život môže ponúknuť, ale ak je situácia opačná tak strádaš!

    Doprajme preto svojmu telu dostatok výživy v podobe zdravých potravín ako zelený jačmeň, chlorella, Matuzalem, ale i golden yacca určená na detoxikáciu organizmu.

    Vyskúšajte tiež zelené potraviny – zelený jačmeň, chlorellu či Capramilk namiesto drahých chemických zázrakov. Doprajte vášmu telu prečisťovaciu kúru. Zelené potraviny sú pre očistu vynikajúce pretože organizmus nielen čistia, ale zároveň mu dodávajú dostatok živin, povzbudia unavený imunitný systém, obnovia harmóniu vnútorného prostredia, najmä narušených metabolických pochodov.

    Zelené potraviny naše telo čistia, sýtia, regenerujú a harmonizujú zároveň. Sú minimálne upravované a výlučne šetrnými technológiami, zachovávajú obsah enzýmov, vitamínom a ďalších živých látok. Všeobecne môžeme povedať, že Zelené potraviny sú vhodné pre každého komu záleží na vlastnom zdraví :

    * Zelené potraviny môžu pomôcť každému kto je vystavený extrémnej záťaži * Vrcholoví športovci si Zelené potraviny obľúbili ako ľahko dosiahnuteľný zdroj kvalitných živín * Svojim antistresovým pôsobením sú zelené potraviny vhodné, pri extrémnej psychickej záťaži * Podobne ako vrcholovým športovcom môžu byť Zelené potraviny užitočné všetkým, kto majú fyzicky náročné zamestnania * Pacientom s rakovinou (okrem obdobia ožarovania) Zelené potraviny pomáhajú znižovať vedľajšie účinky chemoterapie * Chudokrvnosti – tu má z dvoch zložiek zelených potravín hlavný podiel riasa Chlorella pyrenoidosa a to svojím obsahom chlorofylu – molekula chlorofylu je veľmi podobná molekule hemoglobínu * Pacientom s Diabetes II. typu (cukrovka) – zelené potraviny harmonizujú činnosť organizmu a stimulujú endokrinné funkcie pankreasu

    Kto má záujem o GREEN WAYS produkty, kontaktujte ma prosím – jkolembusova@gmail.com

    V ponuke máme tiež Kozie mlieko, Kozie tablety
    Tento produkt obsahuje 100% podiel kozieho BIO mlieka, nie je teda riedený žiadnym iným mliekom alebo sójovou náhradkou! Sušené kozie mlieko plnotučné je vyrábané z kozieho mlieka dorobeného na Slovensku. Je to biologicky veľmi významný nápoj obsahujúci minerálne soli vápnika, horčíka, sodíka, draslíka a fosforu, soli stopových prvkov, medi, zinku, mangánu, titánu, chrómu a kobaltu, vitamíny A, B1, B2, B12, C, D, E a kyselinu listovú.

    Sklenené dózy na potraviny – zdravé uskladňovanie v sklenených nádobách

    Máte v chladničke rôzne potraviny a chcete aby vám vydržali čerstvé čo najdlhšie? Používajte zdravotne nezávadné sklenené dózy na uskladnenie potravín. Určite oceníte ich praktickosť a všestrannú použiteľnosť.
    Viac informácií nájdete na http://www.dozy.sk
    Ak uvediete do objednávky zľavový kód : konik2015 – získate zľavu 10% na nákup nad 20 eur