janica1977
29. okt 2012

Neplodnosť a zelený jačmeň

Ako plynie čas a stále viac užívateľov má pozitívne skúsenosti s užívaním zelených potravín, objavujú a postupne i nové a nové poznatky a súvislosti.
Jedným z posledných zistení je, že sa objavujú počatia takzvaných zelených bábätiek, kedy ich matky, ktoré boli pred tým dlhodobo liečené pre neplodnosť, po dlhodobejšom užívaní Mladého jačmeňa, cez všetky pesimistické rodinné aj lekárske očakávania zrazu otehotnie a to je veľkým prekvapením nielen pre ne samotné ale predovšetkým pre ich lekára - gynekológa
V uplynulých rokoch som zaznamenal sedem takto počatých bábätiek a po zvážení všetkých skutočností a aj podľa názoru samotných mamičiek, má práve Mladý jačmeň tú najväčšiu zásluhu na tom, že sa tak stalo.
Čomu pripísať tento úspech?
Iste vynikajúcim vlastnostiam Mladého jačmeňa a zelených potravín všeobecne.
Ako mnohí z Vás vedia, zelené potraviny majú na náš organizmus kompexný účinok.
Medzi základné vlastnosti Mladého jačmeňa patrí adaptogénny účinok. To je harmonizujúci vplyv zelených potravín ako na fyzický, tak na psychický stav tela. Ten prispieva k tomu, aby sa upravili utlmené alebo zvýšenej hormonálnej funkcie nielen ženských pohlavných orgánov, ale aj všetkých spolupodieľajúcich sa systémov - napr štítnej žľazy a hypofýzy. V praxi to znamená predovšetkým pravidelný menštruačný cyklus, ktorý je predpokladom aj správnej funkcie ovulácie.
Ďalším významným účinkom je protizápalové pôsobenie Mladého jačmeňa, ktoré napomáha zlikvidovať zápaly adnex, teda vaječníkov a vajcovodov. Rovnaký účinok sa uplatní aj u chronických zápalov maternice a pošvy. Dôležité je odstrániť nielen tieto zápaly, ale všetky zápalové ložiská v tele, pretože sa tak zvýši jeho obranyschopnosť a všetko začína fungovať tak, ako by malo, teda normálne.
Mohutný antioxidačný účinok chráni vznikajúce a rastúci plod pred degeneratívnymi zmenami a napomáha tak jeho zdravému vývoju a dozrievaniu. Rovnako pôsobí aj na sliznicu maternice a tým pripravuje miesto budúceho zahniezdenie oplodneného vajíčka. Živiny, ktoré so sebou Mladý jačmeň do organizmu prináša sú potom dôležitým predpokladom všetkých predchádzajúcich dejov, pretože sú nevyhnutné pre správnu funkciu imunitného systému a jednotlivých metabolických dejov.
Nemenej významný je aj očistný účinok Mladého jačmeňa. Odstránenie jedovatých látok z tela nielen znamená mnohokrát zásadný predpoklad úspešného oplodnenia vajíčka a následného donosenie plodu, ale zároveň chráni aj plod samotný pred budúcimi zdravotnými komplikáciami.  Zistilo sa, že počas vývoja plodu dokážu jedovaté látky a ťažké kovy obsiahnuté v tele matky prestupovať cez placentu do vyvíjajúceho sa plodu. Takže po narodení dieťaťa má síce mamička o 50% týchto látok menej, lenže tých zostávajúcich 50% sa nestratilo. Má ich v sebe práve narodené bábätko. Preto je nesmierne dôležité tieto látky odstrániť z tela ešte skôr, než dôjde k počatiu. A to práve zelené potraviny pri dlhodobom a pravidelnom užívaní veľmi dobre zvládne.
Aby sme však nenechávali všetko len na ženách.
Aj mužská neplodnosť sa významne na tomto probléme podieľa. Najčastejším problémom u mužov je malé množstvo ejakulátu, znížená pohyblivosť spermií, či vývojová degenerácia spermií alebo ich následné poškodenie vplyvom chronických zápalov prostaty a močových ciest.
Negatívne na spermie pôsobia aj všadeprítomná oxidačné činidlá, jedovaté látky a vysoká koncentrácia ťažkých kovov v organizme. Navyše väčšina mužov trpí nedostatkom živín, ktoré sú základným predpokladom vzniku dostatočného množstva kvalitného semena. (Predovšetkým zinku a selénu.) Zelené potraviny dokážu aj tieto nepriaznivé okolnosti zvrátiť. Navyše sú výborným zdrojom energie a vitality, ktorá mnohým mužom chýba, takže podstata ich neplodnosti nemusí byť ani tak vo vyššie uvedených problémoch, ale v prirodzenej ľudskej vlastnosti, lenivosti.
A tak, ak chceme zabrániť vymretí vodníkov v Čechách a na Slovensku po meči a po praslici, siahneme po zelených potravinách, nech máme silu Zelená bábätka nielen stvoriť, ale aj riadne vychovať. Najdôležitejšie je však to, že zelené potraviny nám zaručia, že Ona aj My budeme kypieť zdravím a dobrou náladou.
Autor MUDr. Miloslav Lacina, Zdroj: Green Ways

a dá sa ten zelený jačmeň niekde zohnať?

29. okt 2012

@womanwoman26
Áno. Ak máte záujem môžete mi napísať na môj email jkolembusova@gmail.com . Zašlem vám viac informácii o tomto produkte. Zelených jačmeňov je viac druhov (od viacerých výrobcov) treba si vždy riadne preveriť o aký jačmeň ide.

29. okt 2012

a čo znamená dlhodobejšie užívanie,kolko asi?

24. jan 2013

Zelené potraviny je dobré brať aspoň pol roka. Kúru je vhodné opakovať najlepšie v tomto období.

19. feb 2013

Začni písať komentár...

Odošli