Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    tahivka
    14. júl 2019    Čítané 1451x

    Pitva ukončená... 3 dôvody, prečo SURFovať a 3 dôvody k neSURFovaniu

    SURFík a VEĽKÉ POROVNANIE S INÝMI PRACÍMI GÉLMI

    Bez dlhých rečí vás rovno stopnem. Ak ste vyznávačkou eko, bio, organic či natur, toto nie je ten správny článok pre vás. Určite by ste sa tu dozvedeli mnoho prínosných informácií, ale v konečnom dôsledku som si istá, že SURFovanie nebude pre vás vhodné.

    Ale ak ste čo len trošilinku schopné privrieť oči, vitajte v mojom záverečnom  - a veľmi prísnom – hodnotení skúšaného produktu s názvom SURF COCONUT SPLASH a jeho súrodenca SURF TROPICAL LILY

    Sme na konci testovania. Vyrátané presne – mne nezostala ani len kvapka, oba produkty som minula do dna. A čo som zisťovala?

    • zloženie výrobku – ako obalu, tak i samotného obsahu
    • pravdivosť údajov zapísaných na obale produktu
    • praciu silu a schopnosť odstrániť silnejšie znečistenia textilu
    • vôňu, konzistenciu gélu, spôsob dávkovania
    • možnosť eliminácie (úplného odstránenia) ďalších výrobkov potrebných k praniu

    3 dôvody PRE SURFOVANIE:

    1) VÝHODNÁ CENA  (ak natrafíte na správneho predajcu)

    V príspevku „DEŇ TRETÍ“ som poctivo vyrátala moje náklady na pranie. Keďže v dnešnej dobe už neplatí „rovnoprávnosť cien“, výpočet bol len približný. Len pre sumárum – dávam 6 kg prádla do jednej várky, máme tvrdú vodu a prádlo stredne znečistené. Poväčšine periem na 40tke a 45-minútovom programe na syntetike. Pre porovnanie a lepšiu orientáciu v produktoch (vybrala som pre porovnanie len pár, ktoré som "mala po ruke" ) prikladám tabuľku:

    (Do tabuľky boli vložené informácie z produktu SURF COCONUT SPLASH)

    2) PRÍJEMNÁ  A DLHOTRVAJÚCA VÔŇA

    Hoci od začiatku sa zdalo, že SURF COCONUT  má v tomto boji jasné prvenstvo, za cieľovou páskou to tak nie je. Vonia nádherne, skutočne dovolenkovo a čisto, dokonca aj po vypraní sa z prádla šíri jemná vôňa kokosu, nevydrží však tak dlho, ako jeho brat TROPICAL LILY. PRISAHÁM – AJ PO 4 DŇOCH OD PRANIA VONIA STÁLE  A NESKUTOČNE ÚŽASNE!!! Pritom som prádlo sušila aj v sušičke, po rokoch bez pridania vonných utierok a aj v porovnaní s nimi má proste TROPICAL JASNÉ PRVENSTVO.

    NIKDY MI ŽIADEN PRACÍ PROSTRIEDOK NEVOŇAL TAK DLHO A PRÍJEMNE AKO TENTO. 

    (SURF COCONUT  SPLASH je fajn na jemné prádlo, kde nie je potreba mať výraznú vôňu, ale chcete mať zmysly len jemne pošteklené.)

    3) UŠETRÍTE PENIAŽKY ZA VÔNE DO SUŠIČKY ČI DO SKRÍŇ

    A sú to nemalé peniažky. Za mesiac miniem do sušičky 2 lacnejšie balenia z DM drogérie – tj. 3 €/mesiac. Za rok 36 €. Ak použijete tie drahšie, tak za mesiac ste ľahšie o 6 € a ročne o 72 €. PRI TOMTO PRACOM PROSTRIEDKU SÚ ÚPLNE ZBYTOČNÉ a verím, že už teraz viete, ako a kam tie ušetrené prašule investujete.

    BONUSOVÝ DÔVOD pre veľké ÁNO

    • ľahko dostupný v hociktorom obchode, či už v internetovom alebo v hypermarketoch, dokonca aj v malých dedinských potravinách.  

    A POZOR!!! ŠPECIÁLNA AKCIA V TESCU na tento produkt v rôznych obmenách, len do 16.7.2019! (a v MALL.sk)

    3 dôvody PRE NESURFOVANIE:

    1) ZLOŽENIE PRODUKTU

    K tejto problematike som sa už čiastočne vyjadrila vo svojom príspevku "DEŇ ŠTVRTÝ" https://www.modrykonik.sk/blog/tahivka/message/test-surf-den-stvrty-hodina-chemie-983xtk/. Skutočne som sa až teraz, počas testovania pracích gélov SURF, pozrela aj na zloženie a prečítala si, čo gél v sebe skrýva. Ako asi väčšina z nás – pri výbere pracieho prostriedku som sa riadila len cenou a vôňou. Na základe komentov som sa to však rozhodla preskúmať detailnejšie. Nechcem SURFíku krivdiť, tak s cieľom čo najobjektívnejšieho hodnotenia prikladám svoje „objavy“. Preto sem vkladám tabuľku s údajmi tých asi najzávažnejších látok, ktoré môžu mať veľmi negatívny dôsledok na zdravie človeka alebo na životné prostredie. Účinky niektorých z nich nájdete opäť v príspevku s názvom DEŇ ŠTVRTÝ.

    Priznávam, mám trošku zmiešané pocity z tohto výsledku, lebo... „Skutočne všetci výrobcovia udali do zloženia to, čo udať mali?“ Každopádne... SURFík v tomto teste neobstál :( 

     2) NEVHODNÝ PRE MALÉ DETI A TEHOTNÉ

    Vychádzam práve z vyššie opísaného bodu – prací gél SURF obsahuje totiž aj látky, ktoré podľa súčasných výskumov majú negatívny vplyv na plod v tele matky a aj na deti po narodení. Samozrejme, neobsahuje ich v takom rozsahu, dúfam,  (aj keď – o množstve tých látok tam údaj absentuje), no naše telo si pamätá...

    3) NEVHODNÝ NA VLNU A HODBÁB  

    Okrem SURFíku mal ešte jeden prací gél stopku k týmto dvom materiálom. Ale možno som len zle hľadala. Možno na ostatných to výrobcovia zabudli napísať.  Každopádne – je to mínus, hoci z môjho pohľadu a pre moje potreby úplne malilinké.

    BONUSOVÝ DÔVOD PRE VEĽKÉ NIE 

    • nezvláda škvrny

    Nech sa akokoľvek snaží, sám ich nezlikviduje. Mám na mysli tie protivnejšie typu tráva, kečup, ovocie, mastné škvrny... To všetko zostávalo aj po opraní. Síce slabšie, ale boli tam.

    Na obranu však zároveň dodávam, že s týmito škvrnami si neporadil sám ani žiaden iný prací gél, ktorý sme doteraz doma používali. Iba v kombinácii s úžasným produktom z DM drogérky to zvládol aj SURF COCONUT SPLASH i SURF TROPICAL LILY.

    Ľahké znečistenie od potu, prachu, jemného piesku – to bolo pre SURFíka malinou. Rovnako neskutočne a milo šokoval SURF COCONUT SPLASH pri škvrne po zmrzline - bez použitia akéhokoľvek iného prostriedku či predpierania - aha: 

    -----------

    Stále si na vážkach a nevieš, či ho chceš skúsiť alebo nie?

    TAK SA OTESTUJ :D 

    1) Miluješ výrazné vône?     ÁNO / NIE

    2) Nechceš investovať veľa peniažkov do prania?     ÁNO / NIE

    3) Nebojíš sa chémie a jej dopadu na tvoje zdravie či životné prostredie?   ÁNO / NIE

    4) Nemáš silne znečistené prádlo škvrnami a fľakmi?   ÁNO / NIE  

    VYHODNOTENIE:

    4-3 ÁNO

    • UTEKAJ DO OBCHODU A KÚP SI TO NAJVÄČŠIE BALENIE – SURF je pre teba ten PRAVÝ!

    2    ÁNO   

    • UTEKAJ DO OBCHODU A KÚP SI MENŠIE BALENIE, ZA SKÚŠKU TO STOJÍ

    1 – 0 ÁNO 

    • TAK NIČ, ASPOŇ PRAJEM PEKNÝ DEŇ!

    Čo dodať na záver? Som úprimne vďačná za možnosť testovať – veľké ĎAKUJEM #konik_testuje. Občas to síce bola makačka, občas zábava a občas i pátračka 🙂 Mne to však dalo veľa – rozšírilo mi to pohľad na oblasť, ktorú som doteraz brala tak akosi automaticky a nikdy sa ňou dôkladnejšie nezaoberala.

    Veľké ďakujem aj všetkým z koníka, ktorí si našli čas a moje príspevky o SURFíkovi si prečítali.

    Ešte väčšie tým, ktorí si našli čas a prispeli k nim svojim komentom. Vážim si to.

    Aby to bolo fér a ĎAKUJEM bolo reálnejšie, každému, kto sa dostane až sem, posielam 3 srdiečka... až pokým sa mi neminú 🙂

    PS 1 Ak som v článku urobila niekde chybičku – gramatickú či obsahovú, ospravedlňujem sa. Určite je neúmyselná, snažila som sa byť čo najobjektívnejšia a najúprimnejšia.

    PS 2 Moja budúcnosť určite bude ešte so SURFíkom spojená – TROPICAL LILY  ma proste dostal, ale ani COCONUT SPLASH nezostane v zabudnutí...

    #test_surf

    DEŇ OSMY a NENÁVIDENÁ TRÁVA

    Nie, nehovorím o mariške. Hovorím o tej hnusnej, odpornej, zelenej potvore, čo mi jednak spôsobuje neznesiteľné muky a na ktorú som alergická (doslova, mám na to dg. 😖) a jednak vždy zanechá tazkoodstranitelnu stopu na tých najsvetlejsich kúskoch oblečenia.
    🌱🌱🌱🌱🌱
    Začínam naberať istotu, že to nie je len tak.... Lebo TESTUJEM a ona to vie. Prišla kí do bytu rovno 2x. Na modrých bavlnených leginkach a na oranžových polyesterových 3/4koch.
    Po skúsenosti s praním bielych leginiek v predošlý deň som vedela, že idem do vopred prehranej bitky. Ze toto SURF nedá 🤔 ale... Každý má mať šancu. Aj druhú... Aj tretiu... Prečo by ju teda nás Surfik nedostal?
    🏄‍♂️🏄‍♀️🏄‍♂️🏄‍♀️🏄‍♂️🏄‍♀️🏄‍♂️🏄‍♀️
    Tento raz ju však dostal ten druhy, Tropical.
    ...
    A opäť klasika
    40 stupňov, 45 minút a syntetická.
    ...
    Vysledok? Snaha bola, to vidno a skutočne sa snažil. No nebolo to na 100%. Stopy badateľné zostali. O niečo výraznejšie ako na foto.
    Pre porovnanie:
    Ja trávové fľaky predpieram ručne s Denk MIT-om. Az potom klasicky periem a doteraz mi vždy celkom zmizli.
    Tento raz, keď som to urobila az po prvom opraní. so Surfom, tie fľaky sú tam stále. Už nepomohol ani ten Nemec 😒
    Priznávam však, že toto bola ale skutočne ťažká skúška....
    Lebo tráva je proste tráva.
    🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
    Za tento test u mňa získal 6 bodov.

    (9 fotiek)

    #test_surf

    DEŇ SIEDMY a HLINA

    Biele leginky. A ako vždy, po návrate zo škôlky boli viac sivo-hnedé ako biele. Doteraz sa mi vždy podarilo ich opäť dočista vyprať a rozžiariť, tak uvidíme, ako to zvládne Surf.
    🎵🎶🎵
    Opäť som sa vykaslala na tradičné a osvedčené metódy, ved testujem, tak žiadne podvody byť nesmú.
    Preto rovno šli do práčky.

    40 stupňov Celzia, 45 minút a program na syntetiku. Použitý len Surf kokos.
    Čas na ☕.
    Potom sup do sušičky a výsledok je....
    💟💟💟💟💟💟
    Hlina je preč. Čo preč nie je, je miniškvrna od trávy, ktorú som si nevšimla, keďže bola dokonale zamaskovaná tou hlinou.
    💟💟💟💟💟💟
    Aj v tomto teste teda získava 10 z možných 10 bodov. Plus bonus za to, že som nepotrebovala vonné servítky do sušičky.
    🥥🥥🥥
    Bodový stav v testovaní zatiaľ u mňa je:
    Obal: 9 bodov
    Zloženie pracieho gelu: 1 bod
    Cena: 7 bodov
    Vôňa a možnosť nepoužívať vonné servitky: 10 bodov
    Škvrna od zmrzliny: 10 bodov
    Škvrna od hliny: 10 bodov
    ......
    47/60
    CELKOM FAJN, NEMYSLITE?

    (3 fotky)

    #test_surf

    DEŇ ŠIESTY a ZMRZLINA

    A je to tu. Škvrny. Slovo, ktoré maminy nemajú moc v láske. Najma, ak sa týka oblečenia, za ktoré bud vyhodili majland alebo sú tak cool, že by boli najradšej, keby dieťa prestalo rásť.
    Ja nepatrím ani k jednej skupine. Som totiž už vo veku, kedy ma to síce zamrzí, ale nenariekam. Navyše, deti ma vycepovali 😅 Nie je totiž dňa, kedy by nejakú škvrnu nepriniesli.
    Sme skutočne skvelí kandidáti na testovanie pracích prostriedkov a všetkého okolo toho 😜
    💗💗💗
    Zaciname teda s fľakom č. 1 nazvaným
    🍦🍦🍦 ZMRZLINA🍦🍦🍦
    Pre detailnejšie info - citrónová. Z Cífera.
    Schytali to úplne nové šaty našej najmladsej z "dielne" H&M, po prvý raz venčené a predtým neprane.
    Zlozenenie materiálu šiat:
    100% bavlna
    Odporúčaná starostlivosť:
    prať na 40 st. Celzia, nesusit, nebielit, chemicky nečistit a žehliť na max. teplote 150 st. Celzia.

    Môj bežný postup by bol ten, že škvrnu najskôr prepláchnem v čistej vode a podla toho, ako pusti, sa pred praním v práčke snažím ju čo najviac ručne odstrániť. Bud žlčovym mydlom alebo odstraňovačom Denk Mit.Mam v zálohe aj iné, ale tieto dva použijem v 99 prípadoch zo 100.
    🙏🙏🙏
    Tento raz som to však nechala čisto na Surf. Kokosový. A rovno vyhodila šaty do práčky. Bez prípravy. Bez rozlúčky.
    Točili sa tam 45 min na 40 st. stupňoch.
    Následne putovali do sušičky a pod žehličku.
    Výsledok?
    A💗B💗S💗O💗L💗Ú💗T💗N💗E
    D💛O💛K💛O💛N💛A💛L💛Ý

    Po škvrne ani stopa.
    Jedinú vec som pri praní nedodržala, a to, že som prala na syntetike. Mala som totiž v práčke viacero veci a púšťať ju kvôli jedným šatám na balnu by som nikdy neurobila. Nestáli také peniaze, aby to mne za to stalo 😉
    💞
    Na záver s čistým svedomím a s úprimnou radosťou môžem povedat, že SURF v boji so zmrzlinou vyhral na celej čiare.
    ZiSKAVA 10 bodov z 10.
    Plus ďalších 10 bonusovych...
    Nedala som totiž do sušičky vonné vreckovky a napriek tomu si práci gel zanechal svoju výraznú vôňu a šaty neskutočne voňali aj po usušeni.
    💟
    SURF v teste "Zmrzlina" získava 20 bodov!

    ĎALŠÍ DEŇ BUDE O.... TRÁVE.
    Ako si Surf poradil sa dočítate dnes poobede.
    A teraz sup- sup chystat obed 😂
    PS.... Len ešte vymyslieť, že čo variť 🤣😅😭

    (5 fotiek)

    #test_surf

    DEŇ ŠTVRTÝ. HODINA CHÉMIE.
    A SURF (U MŇA) PREPADÁ 😈

    Tiež máte také zvláštne zimomriavky na chrbte, keď niekto povie slovo chémia?
    Mne sa pred očami vtedy okamžite zjaví učebňa v mojej základke a žalúdok mi urobí trojitý rittberger. Nemala som ju rada. Našprtala som sa Mendelejevovu tabuľku, dodnes odrecitujem "ný, natý, itý, ičitý....", ale tým to u mňa končí. Nemala som ten dar pochopiť, ako sa z tej jednej látky zmiešaním, zvýšením teploty, destiláciou a čím čo ešte vie stať čosi celkom iné. Prečo pri jednom pokuse vyšlo áno a potom nie. Prečo ten uhlík sa raz viaže takto a potom úplne inak. Proste – španielska dedina. A dodnes ňou je.
    Bežne sa však v živote s ňou stretávam(e) - v rôznych produktoch, kde je na obale napísaná kade- tade, no pokojne tie údaje môžu písať aj v arabčine - malo by to (pre mňa) rovnaký význam.
    ALE...
    Testovanie otvára mnohé nové obzory.

    Ruku na srdce – ktorá z nás si aspoň raz prečítala údaje na obale pracích práškov či gélov? Mali sme ich v rukách stovky ráz, ale mňa osobne NIKDY mi ani len nenapadlo okrem ceny a vône zisťovať niečo viac.
    Po prečítaní ďalších riadkov možno zmúdrieme. Možno pochopíme. A možno ani jedno z toho 😅
    Každopádne, ja mám zas svoj obzor o niečo širší.
    Takže zopár mojich zistení:
    Z ČOHO JE OBAL PRACIEHO GÉLU:
    1) Trojuholníček z troch šípiek, v ňom číslo 2 a pod ním nápis HDPE. WHAAAAAAT?
    Vysvetlenie:
    HDPE je skratka z angličtiny HIGH - DENSITY POLYETHELENE, čiže polyetylén s vysokou hustotou.
    Je zbytočné ho tu celkom rozoberať, ale je fajn si zapamätať, že:
    „je to plast, ktorý prakticky nevylučuje žiadne chemické látky. Odborníci odporúčajú kupovať si vodu vo fľašiach označených týmto symbolom, keďže je to pravdepodobne najzdravšia balená voda, akú vôbec v obchode nájdeme.“
    Využíva sa na výrobu krabíc od mlieka, saponátov, hračiek, fliaš na oleje a na výrobu plastových vreciek. Tento najčastejšie recyklovaný plast je považovaný za najbezpečnejšiu formu plastov, ktorý je nazývaný aj ako tzv. ˮdobrý plastˮ. Jeho recyklácia je pomerne jednoduchá a cenovo výhodná.

    PRODUKT MA TEDA TÝMTO U MŇA VEĽKÉ PLUS, keďže obal celej fľaše je z tohto materiálu.
    (Ak sa chcete dozvedieť zaujímavosti aj o iných druhoch plastových fliaš a obalov, mrknite sa na tento link:
    https://www.zdravimkuspechu.sk/clanky/oznacenie... )

    2) ZLOŽENIE PRACIEHO GÉLU:
    a) ANIÓNOVÉ POVRCHOVO AKTÍVNE LÁTKY – udávané menej ako 5%
    V prvom rade – čo je PAL? Sú látky, ktoré znižujú povrchové napätie rozpúšťadiel, čiže aj vody. Inými slovami – a úplne najlaickejšie – sú to látky, vďaka ktorým vieme čo najlepšie odstrániť špinu vo vode LENŽE – poznáme 4 druhy PAL:
    aniónové, katiónové, amfotérne a neutrálne.
    My máme na obale písané ANIÓNOVÉ. Sú z nich najdráždivejšie, hoci dobre penia a umývajú.
    Za mňa bod dolu. Dráždenie beriem, ale v tejto forme zrovna nie :/ NAVYŠE:
    MAJÚ NESKUTOČNE ZLÝ DOPAD NA ŽIVOTNÉ PROSTREDIE – sú za mnohými masívnymi úhynmi živých organizmov v riekach či jazerách.
    V zložení pracieho gélu však pokračujeme:
    b) enzýmy, neionové povrchovo aktívne látky, polykarboxyláty, parfum, mydlo, Benzyl salicylate, Coumarin, Hexyl cinnamal, Benzisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Octylisotiazonalinone
    Prvých 5 nie je bližšie špecifikovaných – aký parfum? Aké enzýmy? Aké mydlo? Aké NPAL?...Ale tie posledné beriem - NEPAL totiž zmierňujú tie katastrofálne účinky tých aniónových. Aspoň čiastočne.
    K ďalším už nejaké to info si človek vie vygoogliť, tak sa posnažím opísať ich čo najstručnejšie, hoci, od stručnosti to bude mať i tak dosť ďaleko :/
    Benzyl salicylate je chemická látka BEZ NEGATÍVNYCH ÚČINKOV NA ZDRAVIE, max. sa môže objaviť kožná reakcia, preto nie je vhodný pre ľudí s citlivou pokožkou. Zaujímavosťou je, že sa pridáva aj do niektorých medikamentov, napr. do liekov proti bolesti a na zníženie horúčky.
    Coumarin – MIERNE TOXICKÝ pre pečeň a obličky, niektoré štúdie poukazujú aj na jeho karcinogénne účinky pre pľúca a zvyšuje neurologickú dysfunkciu, najmä u detí. Jeho použitie podlieha obmedzeniam i v parfumérii.
    Hexyl cinnamal – derivát prírodných látok, jeho hlavnou funkciou je prekryť zápach iných chemických prísad vo výrobku, preto sa používa najmä v telovej a pleťovej kozmetike. POZOR!!! Patrí medzi 26 najsilnejších alergénov sveta.
    Benzisothiazolinone – je NEBEZPEČNÁ LÁTKA. Je spájaná s ekotoxikologickým efektom, je udávaná ako iritant očí, kože, dýchacích ciest, vykazuje toxickú aktivitu pre nereprodukčné orgánové systémy.
    Methylisothiazolinone – je NEBEZPEČNÁ LÁTKA. Zabraňuje síce rastu baktérii, ale zároveň patrí k najsilnejším kontaktným alergénom. Práve vďaka tejto látke je v súčasnosti tak markantne zvýšená dermatitída v ľudskej populácii. Okrem toho je táto látka m hlavne je mozgové bunky a môže byť fatálna pre vyvýjajúci sa plod. Dokonca môže spôsobovať infarkt myokardu. Do r. 2013 bola táto látka považovaná za relatívne neškodnú, ale následne sa jej dosah na zdravie človeka prehodnotil a v r. 2016 ju EU zakázala používať v prípravkoch, ktoré sú bezoplachové. V oplachovaných jej koncentrácia môže byť max. 0,0015% (pričom sa zvažuje, že hranica sa posunie ešte nižšie). V našom testovanom gély však chýba údaj o jej množstve
    Octylisotiazonalinone – veľa som toho o tejto látke nevygooglila, ale ľudský organizmus môže na túto látku reagovať precitlivene.
    ---
    Po naštudovaní a napísaní tohto príspevku mám zmätok... Také sklamanie. Rozbité ružové okuliare. Dobre, nebola som celkom bez vedomostí, vedela som, že také super to nebude, že tam bude niečo, s čím stotožnená nebudem ... ale teraz mám v sebe pohnútku obe balenia šmariť do koša.
    ---
    LEBO OKREM OBALU pracieho gélu nevidím po preštudovaní jeho obsahu jediný dôvod, prečo by som mala v budúcnosti dobrovoľne SURFOVAŤ.
    No moje rozhodnutie nie je konečné...
    Potrebujem si svoje zistenia totiž porovnať a hlavne naštudovať, čo obsahujú iné pracie gély.
    Ktohovie?
    Možno sa na konci testovania Surfu verejne ospravedlním...Že zistím, že je najmenším zlom medzi inými zlami.

    PS Zvyšné údaje na obale už študovať nebudem...Tieto mi, momentálne, úplne stačia. Chce sa mi blejt, velebnosti 👽

    (5 fotiek)

    #test_surf

    DEŇ TRETÍ. VLASTNE NOC. A OTÁZKA:
    KOĽKO ZAPLATÍME ZA PRANIE?

    Konečne zavládlo v byte ticho. Také balzamové. Spánkové. Také, čo poznajú len MATKY.
    Viem, že mám len hodinku či dve, kým ma únava nezloží tiež.
    Zvyčajne si v takých chvíľach položím na kolená noťas, zapnem archív a pozerávam seriály, čo nikdy cez deň nestihnem "online", ale dnes na ne nemám chuť. Mám povinnosť.
    Fotky z FU LI, ktoré som urobila poobede, tu z pracovnej plochy na mňa kývajú a žiadajú sa von. Tak nech idú...Upracem si aspoň tú plochu. Kúpeľku dnes večer nechám tak...i tak je tma.
    Pracie gély, ktoré som dostala, nevydržia na dlho. Teda - u nás isto nie. Tých 0,9l by vraj malo vydržať na 18 várok.
    Tak dajme si trošku druháckej matematiky z etikety:
    Objem - 0,9 l
    Odporúčané dávkovanie pri tvrdej vode a stredne znečistenom prádle - 65 ml
    Moja dávka prádla - 6 kg, čiže + 25 ml, tj.
    DO JEDNEJ MOJEJ VÁRKY MI TREBA 90 ml

    VÝPOČET:
    900 ml / 90 ml = 10

    ODPOVEĎ:
    Fľaša s objemom 0,9l pri tvrdej vode a stredne znečistenom prádle mi vyjde na 10 várok.

    Uff, pekne dolu z tých pôvodných "etiketových" 18 😒
    Cenu balenia, ktoré mám doma, som nenašla, hoci som poctivo googlila, ale našla som rovnaký produkt v 2,7 l balení. Cena od 6,20 € do 12,69 € !!!. Parádny rozdiel. Lacnejší nájdete na mall.sk, drahší na feedo.sk.

    VYBERÁM SI TEDA.......................... MALL.SK 😅

    Toto je ľahké počítanie, vydelím troma a cena za moje balenie je teda cca 2 €.
    V hlave mi víri ďalšia otázka – koľko ma bude stáť teda prací gél na jedno pranie?
    Keďže u nás balenie vydrží 10 várok, cena bude 0,20 €.
    POHODAAAAAAAA.

    No tým to ale nekončí.
    Mám pomocníčku, teda skôr pomocníka. Volá sa Elektrolux Steamcare ECO. Je u nás len pár mesiacov, pretože predchodkyňa menom Whirpoolka, nech jej je šrotovisko ľahké, akosi nevydržala a obalila sa hrdzou. Napriek tomu však do posledného dychu prala skvelo...len dôvera, že vydrží a jedného dňa nepraskne, sa s tou jej novooranžovou farbou medzi nami naštrbila.
    No a táto pomocníčka pomáha. No ako to už v dnešnej dobe býva pravidlom, zadarmo to nie je 😢

    Ak zrátam vodu a elektrickú energiu, ktorú použije na to, aby si odkrútila svoje otáčky, dostanem sa na číslo 0,20 €. ZAS 😨 Periem zvyčajne na 40tke a využívam 40 minútový program. No ale ani týmto to nekončí...lebo ešte máme jedného žrúta peňazí – žumpu. Tá spapká cca 0,10 €.
    Čiže suma sumárum:

    0,20 € + 0,20 € + 0,10 € = 0,50 €

    A sme pri sume, za ktorú je možné si u nás zasurfovať. Jednorázovo. No, ale kto už len jednorázovo v dnešnej dobe perie???

    Naša 5-členná rodinka sa poctivo stará o to, aby kôš na špinavú bielizeň nezíval prázdnotou. A tak sa u nás bubon krúti každé cca 3 dni – pre istotu 2x. Raz pre biele, raz pre farebné prádlo.

    Dostávame sa pomaličky do cieľa ... a tým je odpoveď na otázku:
    KOĽKO PENIAŽKOV ROČNE MINIEME NA PRANIE???

    365 / 3 = 121,7 .....Toľkokrát zapnem práčku. No vždy 2x.....
    121,7 x 2 = 243
    Áno, naša práčka ročne prejde 243 cyklov. Keď za každý zaplatím 0,50 €, dostávame sa k poslednému číslu a to je....

    121,50 €.

    Áno, toto je to číslo. Len voda, elektrina, žumpa a SURF.

    Bez akéhokoľvek ďalšieho pomocníka. Bez utierok na zachytávanie farby. Bez odstraňovačov škvŕn. Bez tabliet na tvrdú vodu. Bez preparátov na čistenie práčky – zvonku i zvnútra. Bez mojich rúk a môjho času.
    S týmto číslom dnes zaspávam...
    A s otázkou. Zostanem na konci testovania len pri ňom?
    Budem nútená si prizvať na pomoc aj iných „peňazížrútov“?
    Ale to sa dozviem až v ďalších dňoch...
    Ten dnešný je už pridlhý aj pre mňa.

    Dobrú noc a DOSURFOVANIA všetkým!

    (4 fotky)

    #test_surf

    DEŇ DRUHÝ. UTOROK.
    Noc som prežila niekde medzi Filipínami a Kolumbiou. Niekde tam, kde to vonia kokosom a kde Vám horúca noc a vyhladované komáre nikdy nedovolia spať. Teplomer v izbe ukazuje 26 stupňov. Snažím sa presvedčiť samu seba, že to je ešte POHODAAAAAA, ale prichádzajúca ranná migréna všetku moju snahu o pozitivitu okamžite zabíja.
    S očami prilepenými k spodným viečkam sa dotmolím do kuchyne.
    Bože, vďaka Ti za môjho manžela a za moju dlhoročnú trpezlivú snahu naučiť ho, že bez kofeínu ráno nefungujem. Na kuchynskej linke ma už totiž čaká horúca káva. A že starého psa novým kúskom nenaučíš....prd 😉 Pozdravím a hneď si chlipnem prvý dúšok. Milujem ten pocit, keď s každým ďalším čoraz viac a viac ovládam svoje telo. No niečo tu nehrá....niečo je iné. Je to tou horúčavou, čo hneď zrána sa vkráda do nášho bytu? Prebdenou nocou?
    Pozriem na manžela...Tvári sa ako každé ráno....neprítomne pozerá novinky na FB a tiež sa snaží presvedčiť sám seba, že do tej práce ísť chce a nie, že musí. Ten za tým nebude, myslím, že ma ešte otráviť nechce. Deti máme primalé na to, aby sa o ne chcel starať sám.
    Obzerám sa okolo seba a zrazu mi oči zastanú na krabici, ktorú som včera nechala v kuchyni na stole. Áno, to je ono!!! To je to INÉ!!! Z krabice sa totiž naďalej šíri nenápadná vôňa kokosu a ešte nenápadnejšie sa vmiešava do vône rannej kávy. Vydýchla som si....Z dvoch dôvodov.
    1) Môj manžel ma stále miluje a žiaden pokus o likvidáciu manželky sa dnes ráno nekonal.
    2) Nemusím ísť dnes do Lidla a kupovať prací gél, ktorý sa nám cez víkend minul.
    Škoda, že na tretí som neprišla. Lebo...určite by bolo fajn pokračovať napr. takto:
    3) Dnes konečne idem do práce, aby som sa doma nenudila.
    4) Aha, prišla sms z banky. Zas kredit. Už tam mám 6-ciferné plusové číslo. Asi predsa len si kúpim tú víkendovú vilu vo Vodiciach.
    5) Deti dnes berie opatrovateľka na pár dní do Legendie.
    Oh, áno, vedela by som pokračovať ešte dlho predlho v tomto duchu, ale zabehaný ranný systém nepustí.
    Najskôr WC najmladšia, potom zatróni prostredný. Medzitým moja ranná hygiena. Obliekanie. Krik najmladšej. Zas sa jej počas noci prestali páčiť šaty, ktoré som jej nachystala večer do škôlky a chce iné. Prostredný si chce dostavať auto z lega. Ja by som si rada aspoň riasenku dala...Nevadí. Aj tak je teplo. Dnes (ZAS) idem bez nej. Aspoň, že dcérku sme vyhrážkami, vydieraním a prosbami presvedčili, aby do škôlky nešla len v nohavičkách.
    Doobedie prebieha rovnako ako včera, triedenie papierov, vypratávanie skríň, kôpkovanie učebníc. Počas upratovania triedy rozmýšľam, či skutočne som to, čo som.
    Po práci zbalím veci a ako každý deň letím po najmladších do škôlky. Doma z nich strhnem šaty a šup ich na chvíľku schladiť do vane. Prichystať mlieko a nahnať ich do postele. K poobednému spánku. Spia nahí.....a áno, závidím im to. Ležím pri nich a počúvam, ako obaja slastne odfukujú. Nechýba veľa a odfukovali by sme v trojici. No Surf nepustí...
    Po špičkách sťa James Bond a nečujne ako Chuck Norris sa snažím teleportovať do obývačky. Za roky rodičovskej som síce o nejaké inteligenčné body prišla, ale zato som sa dokonale vycvičila vo vojenskej príprave:
    1) zvládam orientáciu v teréne, najmä v detskej izbe,
    2) zdokonalila som sa v oblasti rýchlej prvej pomoci a v zlomku sekundy viem odlíšiť potničky od 6. choroby a ovčích kiahní,
    3) využívam viaceré komunikačné prostriedky a dokonale mením intenzitu a farbu hlasu v rámci jednej vety,
    4) naučila som sa využívať poradové cviky bez zbrane a so zbraňou (v mojom prípade je najnebezpečnejšou zbraňou emotívny monológ smerom k "nepriateľovi")
    5) zdokonalila som sa v topografických zručnostiach v regióne našej obce a s kočíkom sa viem aj poslepiačky dostať z hociktorého konca domov poznajúc každý výmoľ a každú jamu,
    6) som fyzicky zdatnejšia a psychicky pripravenejšia do boja v ženskom a detskom kolektíve (vďačím za to mojej svokre a mojim deťom),
    7) som lepšie pripravená zvládať stresové a záťažové situácie (po niekoľkých nečakaných prepadovkách mojich svokrovcov priamo do našej obývačky zvládnem už naozaj čokoľvek)
    8) a samozrejme - jesť, keď "nepriateľ spí", vydržať o hlade, keď "nepriateľ nespí" a kávú piť zásadne len studenú.
    Inými slovami - presun je (už dnes) pre mňa MALINA. Cestou sa zastavím v obývačke a vezmem do rúk balíček, ktorý tam od včera nečujne čaká. Načiahnem sa po nožniciach a ostrou čepeľou vnikám do jeho útrob. Silná vôňa kokosu sa z neho okamžite vymaní ako Džín, no miesto toho, aby mi splnila moje tri želania, uniká ďalej.
    Áno, môj milovaný......extrudovaný zelený polystyrén, jedna z TOP hračiek mojich detí, ktorá vie zabaviť na 10 minút ich a mňa na 3 hodiny, keď ho naháňam po celom byte.
    Pod ním dve biele hlavy. Vytiahnem jednu, potom druhú. Vzápätí ponorím ruku medzi drť. Hmatkám. Hľadím dno. Presúvam zelené čudá z jednej strany krabice na druhú, no odvšadiaľ cítim prázdno.
    Darček nikde.
    No dobre......JA VIEM, ŽE TAM BYŤ NEMAL, ALE MOHOL, NO NIEEEEE ?????
    Mierne sklamaná (v tomto som úplne typická ženská, ktorá sa nafučí, keď nedostane to, čo vlastne dostať ani nemala a vlastne ani nevie, čo chcela, ale .....) som sa vrátila k pôvodnému obsahu.
    Dve fľaše.
    Menšie, ako som myslela, že budú.
    Ale čo.....počula som, že aj s malým gašparkom sa dá zahrať veľké divadlo. Zopakujem - len som to POČULA 😉
    Beriem do ruky prvú, obzerám zľava, obzerám zprava... Do druhej chytím môjho FU LI, teda mobil čínskej značky, ktorú aj tak vysloviť neviem, a ako postaršia žena, čo už ledva vidí, si zapínam na ňom lupu.
    LEBO:
    1) ZVYK
    - odkedy mám deti, beletria zapadá prachom a ... čítam len to, čo je po ruke na záchode.
    Tam som tak 3x/deň....x 365 dní do roka x 5 rokov rodičáku... Proste - vypracovala som si zaujímavú úchylku a neodstrániteľný návyk
    2) MATKA
    - odkedy mám deti, beletria zapadá prachom a ... mne začalo záležať na tom, čo naše deti jedia, z čoho sú vyrobené tie papuče, čo nosia, aké konzervanty a prídavné látky sú vo farmaceutikách.... a tak. Dobrý deň, teší ma - Bio matka. Ok, dostali ste ma, klamem.... ale chcela by som ňou byť. Obdivujem tie, ktoré nimi sú. Ja na to až v takej miere gule nemám. Som žena.
    Deti stále spia. Sledujem ich na webkamere a podvedome prepínam FU LI na fotoaparát.
    Cvak. Cvak. Cvak.
    Nie je veľa čo čítať, ešte menej, čo fotiť.
    Tak googlim.
    Tu Vás rovno zastavím. Ak idete cestou bio-eko-enviro, tie informácie nebudú nič pre vás.
    S kokosom to má naozaj spoločné len málo. No ak ste milovníčkou a obdivovateľkou kúziel chémie, vítam vás s otvorenou náručou - zgustnete si dosýta 😂
    Teraz mi zostáva len jedno - ODOŠLI SPRÁVU.
    Lebo....
    DEŇ POKRAČUJE.
    Drobátka načerpali nové sily a "nepriateľ nespí".
    Fuj.....a kávu mám zas studenú 👽
    ----
    PS Google informácie poskytnem. V DEŇ TRETÍ.

    #test_surf

    DEŇ PRVÝ. PONDELOK.
    Halo ha ha ha. Halo lo lo lo. Halo ha ha lo lo Halo Halo.
    Zvoní mi kabelka. Je pondelok ráno, niečo pred 9 - tou. Za mnou je prvá hodina v práci, ale stále nemám v sebe dostatok kofeínu na to, aby som fungovala naplno. Ľavou rukou vyťahujem mobil. Neznáme číslo.
    "Prosím?"
    "Tu je kuriér, ste na adrese?"
    Adrese? Na akej? Aha, asi má na mysli tú trvalú.
    "No, nie som. Som v škole. Na námestí."
    "O dve minúty som tam."
    "Ok, počkám Vás pri vchode."
    Rýchlo vkladám mobil späť do mojej mini kabelky z Ali a zrýchlim krok smerom ku schodišťu. Zvoní na koniec prestávky. Našťastie, nie ten klasický otravný zvuk, ale celá pesnička...Tramtaráááá....Mala by som to stihnúť, kým dohrá.
    Pri vrátnici som za pár sekúnd. Auto ani kuriér tam nie sú. Sadám si na lavičku a zrazu mi tie dve minúty prídu nekonečne dlhé. Rovnaké, ako v zubárskom kresle. Hlavou mi víria myšlienky:
    - Používajú kuriéri rovnaké meradlo času ako jeho zákazníci?
    - Čo ak niekde po našom hovore havaroval? Asi nebudem tá, ktorej bude ako prvej volať, však?
    - Bože, len nech sa neotvoria dvere na riaditeľni a nezbadá ma tu šéfka!!!
    - Zvonček, hraj, pokojne daj za sebou aj 3 tie otravné pesničky, len nech zo stihnem späť do triedy.
    - Nemám mu zavolať späť? Pochopil, kde som? Povedala som, že na námestí....nečaká ma tam? Vie, že škola vlastne na námestí nie je???
    - Do......, koľko vlastne trvajú dve minúty???
    Konečne vidím kuriérske auto. Začnem Otčenáš....nech to je to moje. Odbáča k škole. Som vyslyšaná.
    Utekám k nemu, ladne sa vznášam nad zemou za zvuku vzdialeného školského zvončeka, tých 10 metrov priam preletím. (Odpusť, manžel môj, že Teba tak naradostene nevítam).
    "Dobrý deň," usmeje sa na mňa, keď zoskočí z kabíny.
    "Dobrý deň," zalapám po dychu aj ja a najradšej by som sama otvorila tie dvere na dodávke.
    Bokom očka nemo skonštatujem, že je fešák...no čas nepustí. Flirt sa nekoná.
    Jeden podpis na papier, do rúk chytám balíček a letím naspäť do školy. Zvonček stále hrá.
    Keď vrazím do triedy, žiaci len udivene zdvihnú oči. Nečudujem sa im. Zvonček len pred sekundou dohral a pred nimi stojí zadýchaná, strapatá, s krabicou pod pazuchou ich "týždenná" učiteľka. Dnes sme totiž spolu po prvý raz.....Zmes detí z 1. stupňa, ktoré nešli do ŠvP, prischli mne. Ako na potvoru - všetko cudzie. Čo už, prvý dojem je asi v háji, ale balíček mám!!!
    Presuniem sa ku katedre a rozmýšľam, kam ho položím. Vanie z neho príjemná vôňa a ja tuším, že za tým nebude kúzlo Modrého koníka, ale slovenské cesty. V nádeji, že obsah toho, čo tam má byť, je aspoň z časti tam, kde má byť, ho položím na zem.
    Zvyšok dňa už zaujímavý nie je. Upratujem a triedim zbytky pracovných listov a prác detí, taká klasika na konci školského roku.
    Potom letím po mojich najmladších do škôlky.
    Krabica sa z podlahy triedy presunie na stôl v kuchyni.
    Čaká.
    Trpezlivo a s úctou ju obchádzam, ale ak si myslíte, že ju otvorím, mýlite sa.
    Dnes nie. Dnes ešte nie som pripravená. Len vdychujem tú vôňu, ktorá sa z jej škár pomaličky rozlieva po byte.
    Zajtra to bude iné...Kokosové.

    tahivka
    2. okt 2017    Čítané 439x

    Ako stará chcela mladou byť

    Kde bolo, tam bolo, kdesi v strednej Európe za čias vlády Miška Kisku, žila (či skôr živorila) jedna žena. Ako jej každým rokom sviečky pribúdali, čoraz častejšie spomínala na svoje bezstarostné časy i zachcelo sa jej mladosť si prinavrátiť.

    Skúsila to kúpou psa. Potom novým manželom. Pekné chvíle to boli, ale čas ubiehal stále a jej prianie omladnúť sa nespĺňalo.  Počala a porodila syna. O rok dcérku. Stala sa členkou nových "OVIEK". Skupín, kde pokojne mohla byť starou mamou či kráľovnou ostatným "ovkám", no pri čítaní a získavaní moderných výchovných metód mala pocit, že nielenže omladla, ona dokonca aj osprostela. Žasla nad tým, koľko palmového oleja obsahujú detské keksíky, koľko hliníka je vo vakcínach a aké nebezpečné Ečka obsahuje bežne predpisové antianemikum. Koľko chémie je v pediatrami odporúčanom Dčku. Nad dĺžkou rozkladu jednorázových plienok. Mala pocit, že sa vrátila v čase... Či ten čas predbehla? Ako Alenka v ríši divov... No jej túžba sa začala napĺňať... Prebdené noci a žúrky s deťmi, strava ako za čias vysokoškolského štúdia, infantilné rozhovory s rovnako postihnutými matkami, ranné okná (či skôr verandy), kedy mlieko zalievala čajom a hrkálky nachádzala v chladničke čoraz viac pripomínali roky mladosti. Len ten pohľad do zrkadla býval s každým novým ránom strašidelnejší. Absolútne nekorešpondoval s mladíckym spôsobom života, ktorý viedla a ktorý mal naplniť jej tajný sen.

    Jej pleť trpela pod neustálym stresom a z výparov novorozbalenej plienky a dávala to patrične najavo.

    Ako tak v jednu noc z posledných síl rolovala koníka, všimla si niečo.

    MLADOSŤ. KRÁSA. PRÍRODA. ELIXÍR.  

    Áno, pred očami mala svoj sen. Na dosah ruky... Lenže tých chápadiel, čo jej ho chcelo ukradnúť, tam bolo tiež neúrekom. Žena sa však nevzdala. Sna ani boja. 

        ...a v tom...

    Stál tam on a možno chcel byť mojim snom,
    stál s nesmelým pohľadom
    a možno hviezdy padali,
    keď moje ústa vzdychali
    nad balíčkom od koníka.
    Kuriér v šoku  
    rýchlo podpis vypýtal
    a uháňal kamsi vdiaľ.

    A čo bolo ďalej?

    Prišla stuhou previazaná škatuľka a v nej bola, bola, bola, bola a v nej bola, bola, bola, bola: 5 x KRABIČKA 🙂 A v každej krabičke kúsok mladosti v podobe:

    • Detoxikačného micelárneho gélu
    • Roll-on(u) na okolie očí
    • Expresnej okysličujúcej masky
    • Dennej omladzujúcej starostlivosti
    • Intenzívnej nočnej starostlivosti

    To, čo nasledovalo, bolo už rýchle, jednoduché a absolútne úúúúúúúžasné. Žena vedome (a so súhlasom svojho manžela) trávila svoj čas s novým milencom, ktorého meno znie YVES ROCHER a ktorého familiárne oslovovala Yve. 

                                                               IVA + YVE = VLPP

    Zoznamovali sa, dotýkali, trávili čas osamote...

    S každým novým dňom mali k sebe bližšie a bližšie a s každým novým ránom sa žene jej sen stával reálnejšou skutočnosťou. Áno, zázraky sa dejú 🙂

    Pleť ženy, panensky nedotknutá rukami kozmetičky či dermatologičky, absolútne neznalá výdobytkov súčasného kozmetického sveta, plná vrások, dokonalá ukážka všetkých typov pleti a s vačkami pod očami, za ktoré by sa nehanbil ani klokan, s každým novým dňom ožívala a vracala sa v čase (našťastie, nie až do čias puberty 🙂 ) V čom spočíva ten zázrak? Ktohovie...

    Ale možno je to vďaka zázračnej bylinke APHLOIA... A možno vďaka 0%  minerálnych solí, silikónov či parabénov. Možno ten zázrak spočíva v  niečom celkom inom, ale úprimne? Tej žene to je úplne šuma fuk... A jej manželovi detto. Však ktorý chlap by namietal, keby mu vlastná manželka pred očami mladla a žiarila spokojnosťou? 

    A keďže rozprávke ešte koniec nie je, tlmočím vám slová ženy, ktorá MLADOU JE. 

    Detoxikačný micelárny gél

    Gélovitá konzistencia je absolútne TOP! 

    Na vatový tampón nanesiete "vodu", ale tvár ju absolútne necíti. Je to hladké, príjemné, niečo ako odličovacie mliečko, ale miliónkrát jemnejšie, nezanecháva žiadne stopy mastnoty či hmoty, dokonale odstráni všetky nečistoty a jedným prípravkom ste za pár sekúnd odlíčené... Alebo "umyté" 🙂  Nič rýchlejšie a príjemnejšie na trhu nenájdete.

    Roll-on na okolie očí

    Slová netreba...

    A nie... Žiadna retuš, žiadne zmeny svetla, rozdiel v čase cca 10-15min. Jediná zmena je zmena farby fotografie - aby bol rozdiel viditeľnejší. 

    Expresná okysličujúca maska

    Tak toto je naozaj čarodejný prípravok... Nanesiete si na tvár bielu gélovitú konzistenciu, ktorá však na pleti okamžite farbu stratí. Najskôr sa javí, ako keby ste mali tvár len čerstvo umytú a leskne sa, no o pár sekúnd sa lesk stratí a vy máte pocit, že na tvári nemáte NIČ 🙂  Po 5-10 minútach to NIČ zotriete čistou vodou a po pohľade do zrkadla máte pocit, že svietite zvnútra 🙂 Tvár je rozjasnená a osviežená... Ako po výdatnom 10 hodinovom spánku. 

    Denná omladzujúca starostlivosť

    Ľahulinký ako páperie, v tégliku pôsobí ako biely krém, ale na tvári sa okamžite stratí - ako taký chameleón. Dokonale vsiakne, po jeho nanesení máte pocit, ako keby ste dostali hydratačnú infúzku. V pohodičke pod make-up i na "prírodno"  - učinok v oboch prípadoch pozitívne viditeľný. 

    Intenzívnej nočnej starostlivosti

    Veľmi podobný svojmu "dennému bráškovi", ale je na pohľad belší. A áno, ráno je pleť aj po 4 hodinovom spánku oddýchnutá, jemnejšia a zregenerovaná. Pre neveriace Tomášky - treba skúsiť... Lebo iný už nikdy skúšať nebudete chcieť.

    Takže... Žena, čo mladou chcela byť a ktorej sa už sviečky na tortu nezmestia, tak tá žena:

    • trpela stresom (veď ktorá žena ním netrpí, že???)
    • vplývalo na ňu znečistené ovzdušie, UV, smog...i blbí ľudia v okolí :P 

    Tá žena, ktorá sa ZAMILOVALA do YVES-a, milovala prírodu a všemožne sa snažila správať EKOLOGICKY (áno, zachráňme aspoň jeden les a jednu rieku pre naše vnúčatá!!!), bola nadšená z toho, že značka YVES ROCHER

    • používa recyklované plasty
    • dlhodobo znižuje spotrebu vody  
    • podporuje lokálnych dodávateľov a miestnu nezisovú organizáciu

    Tá žena je nadšená z toho, že značka YVES ROCHER 

    • podporuje ženy venujúce sa ekologicky prospešným aktivitám, dostávajú ocenenie Zem žien. Doteraz získalo toto ocenenie 325 žien z 50 zemí sveta
    • v spolupráci s nevládnymi neziskovými organizáciami, špecializujúcimi sa na zalesňovanie, vysádza  stromy v 27 krajinách sveta a do času, kedy sa píše tento príspevok, ich vysadili 72 785 017 

    A tak sa splnil jednej žene jej sen o prinavrátení mladosti. No nielen ten. Dostala dar preniknúť za oponu a uvidieť svet "inak", ekologickejšie, humánnejšie, citlivejšie. Dar opätovného súzvuku s prírodou. Dar z dobrého pocitu, že dobro na jednej strane môže byť dobrom i na strane druhej. 

    Áno, rozprávky je koniec... Ale žena i naďalej zostáva verná svojmu Yves-ovi. Nielen pre jeho zázračné schopnosti, ale i pre jeho zmýšľanie. Tá žena je vďačná Modrému koníkovi i Barborke z Yves Rocher za možnosť zoznámiť sa s tak skvelými produktami a pred všetkými ženami MK prisahá, že produktom zostáva VERNÁ a že určite rada vyskúša i iné produkty značky YVES ROCHER.

    A nie, táto žena nie je podplatená... Ani nefičí na žiadnych histaminikách a antidepresívach... Je proste šťastná, že konečne niečo SADLO AJ NA JEJ KSICHTÍK :P

    P.S. A keďže žena nie je žiarlivá... Vrelo odporúča každému, aby si túto značku vyskúšal na vlastnej "koži" a tiež zažil ten pocit absolútneho súzvuku duše a prírody. 

    HOWK 🙂 

    #test_yvesrocher2
    Kobylky, takže aj ja idem s pleťou na trh 😅 Obetovala som svoje póry pre dobro ľudstva a nasledujúce 2 týždne sa budem snažiť vás oboznamovať o tom, ako testovanie prebieha.
    V prvom rade by ste však mali vedieť, s čím bude Yves Rocher bojovať...Teda s kým 😉 Som zrelá (občas prezretá) 40tnička, ktorá na staré kolená chcela mladou byť a tak si zaobstarala muža, psa a dve deti. Áno, zabralo 😅 Opäť žúrujem, nespím, jem samé kraviny a aj tie len úchytkom a po nociach. Žijem nádherný "vysokoškolský" život, nebyť toho dojčenia a výmeny plienok 😉
    Opäť som sa vrátila do NATUR ŽIVOTA a zabite ma, netuším, kde mám svoj box s kozmetikou a make-upom. Ale ako tak uvažujem, ja som NATUR aj vždy bola - moja pleť je ešte panensky nedotknutá rukami kozmetičky, neabsolvovala som žiadne tetovanie - či už obočia, rias alebo nôh. Moja pleť si žije svoj vlastný život. Občas sa hrá na mastnú, potom na pár dní vytvorí miesta podobné Sahare a z času na čas pred mrškou sa mi aj puberta vráti 😨 40 rokov mi trvalo, kým som pochopila, že moja pleť je ZMIEŠANÁ 😵 Posledné roky vegetím na dovolenke...však viete, na akej...a vďaka neprespaným nociam sa občas vidím ako klokan...len s tým, že tie vačky sú v mojom prípade dva a na bruchu by ste ich hľadali márne. Každý pád, každá choroba detí či hádka so svokrou mi priniesla spomienku...večne živú - ako Lenin. V podobe vrások. Takže sami vidíte, že na mne si veru Yves riadne zamaká 😂
    Toť v krátkosti o mne - myške pokusnej. Curriculum vitae len do IP 😉
    A čo bude ďalej?
    Ďalší príspevok bude najmä pre uponáhľané matky, ktoré majú tak 3 min. na to, aby vbehli do obchodu, schmatli, čo treba a bez prevrátenia regálov úspešne z obchodu aj vyšli...s deťmi za pätami. Alebo pre workoholičky, ktoré už majú čítania dosť a posledný gram energie chcú rozložiť na chmat sem, chmat tam. Alebo pre slabozrakých jedincov, ktorým sa nikdy nechce lúštiť písmenko po písmenku na krabičkách výrobkov. Proste pre tých, ktorí si radšej info získajú pekne v pohodlí domova s kávičkou na stole ....
    Joj, káva...ešte že o nej hovorím...idem si jednu rýchlo spraviť, kým drobci spia ☕
    A P.S. (hoci na konci, isto nie v poslednom rade) - ĎAKOVALA ZA MOŽNOSŤ SA BLIŽŠIE SPOZNAŤ S YR bez toho, aby manžel penil či robil žiarlivostné scény. Cením si to, Koníček môj/náš vraný ❤