Môžu sa potravinové intolerancie po čase upraviť?
ZodpovedanéDobrý deň,
dala som si robiť testy na potravinovú intoleranciu a vyšli mi tieto zvýšené hodnoty:
Camembert 13,68 μg/ml
Kravské mlieko Bos d 8 (kazeín) < 5,00 μg/ml
Cmar 42,01 μg/ml
Mozzarella 26,05 μg/ml
Cottage cheese 19,88 μg/ml
Ovčí syr 20,14 μg/ml
Ementál 7,69 μg/ml
Ovčie mlieko 18,94 μg/ml
Gouda 14,87 μg/ml
Parmezán 7,36 μg/ml
Kozí syr 25,94 μg/ml
Kozie mlieko 17,94 μg/ml
Kravské mlieko 7,53 μg/ml
Vaječné bielko 30,90 μg/ml
Kravské mlieko Bos d 4 (alfa laktalbumín) 42,88 μg/ml
Vaječné žĺtko 13,90 μg/ml
Repka olejná 33,06 μg/ml
Vaječné žĺtko 13,09 μg/ml
Vaječné bielko 30,90 μg/ml
Kešu 37,81 μg/ml
Pistácia 23,97 μg/ml
Arašid 25,91 μg/ml
Ak vylúčim tieto potraviny, môžu sa po čase zlepšiť tieto výsledky a nebudem mať tráviace problémy?
A ak mi obilniny vyšli v norme, môžem mať aj tak intoleranciu na lepok? Alebo je potrebné urobiť test zvlášť?
Ďakujem.
Dobrý deň,
k téme potravinových intolerancií odporúčam konzultáciu.
Je potrebné to vysvetliť komplexne, pretože môže ísť o kombinácie syndrómov ako priepustné črevo, SIBO, SIFO alebo iné.
Nedá sa jednoznačne odpovedať bez poznania anamnézy, keďže vylúčenie viacerých základných potravín môže viesť k väčšej črevnej dysbióze a následnému zhoršeniu symptómov.
Intolerancia na lepok už bola vylúčená. Čo však ešte môžete overiť, je celiakia alebo alergia na obilniny – na to sa používajú iné typy protilátok.
Prajem Vám pekný deň,
Mgr. Veronika Mičianová, PhD.
+421 944 331 420
mail: info@imwell.sk
web: www.imwell.sk
FB: https://www.facebook.com/imwell.sk/