Asymetria podprsnej ryhy a deformita po augmentácii. Môžem žiadať skorú revíziu?

Zodpovedané
14. jún 2024

Dobrý deň,

momentálne som 5 týždňov po operácii prsníkov a veľmi ma trápi výsledok operácie. Boli mi vkladané anatomické implantáty Dual plane, veľkost 245cc s cieľom dosiahnuť prirodzený vzhľad.

Dôvodov nespokojnosti je viac:

  • pravá strana je výrazne väčšia než ľavá,
  • pravá prsná ryha je o 3 cm nižšie než ľavá,
  • na pravom prsníku je náznak deformity, možno začiatok double bubble,
  • bok pravého a ľavého prsníka je úplne odlišný a na ľavom mi prsník prevísa a celkom sa obávam toho, že previs bude výraznejší, keď prsník viac klesne.


Rozumiem, že je ešte skoro a finálny stav sa dostaví neskôr až o polroka, ale úprimne si myslím, že budem potrebovať revíziu čím skôr a neviem, či to vydržím takto dlho. Už teraz sa hanbím aj pred vlastným mužom a viem, že si nasledujúce roky budem musieť vkladať vypchávky do ľavej strany, kedže ten rozdiel je v tričku bez podprsenky naozaj výrazný.

Dôverovala som svojej lekárke a aj tomu, čo navrhovala. Teda rovnaké implantáty do oboch prsníkov a uvedomujem si aj, predchádzajúcu asymetriu a jedno padnuté plece. Nemyslím si, že by mala byť asymetria po takomto zákroku, tak výrazná, že chirurgička nevolila vhodné implantáty.

Čo mi odporúčate?

Je možné žiadať lekára a kliniku o revíziu skôr než o polroka alebo o rok?

Je možné, že tento stav prevezme iný chirurg napr. po 3 mesiacoch?

Ďakujem

PS. Fotografie posielam v druhej otázke. Prosím nezverejňovať.

Dobrý deň,

foto nebudeme zverejňovať, tak ich trošku opíšem.

Podobný problém ako vy sa rieši relatívne ťažko. Podľa foto pred operáciou ste mali veľmi výraznú asymetriu hrudného koša.

Asymetriu máte trošku nešťastnú, pretože smerom do strany rebrá výrazne ustupujú.
Čo spôsobuje že implantát sa bude javiť menší a utekajúci do strany. Súčasne máte prázdny dolný vnútorný pól bázy prsníka, podobný stav je pri tuberóznej deformite prsníkov.

Chirurgička sa snažila vyplniť aj túto časť. Tkanivá v tom mieste váhu implantátu neudržali a ten poklesol. Štandardne by sa mali v tom mieste nachádzať stehy a udržať implantát, najmä ak nie je veľmi veľký.

Dopredu nevieme vždy presne predpovedať správanie sa tkanív s odstupom času. Ani teraz ešte nie je jasné, nakoľko sa ešte aj druhý prsník bude posúvať. Rozumiem, že chcete mať čím skôr riešenie za sebu, ale príliš skorý zásah môže vo výsledku zanemenať že pravý prsník bude nižšie.

Tieto stavy sú nepríjemné pre lekára aj pacienta. Odporúčam počkať, kým sa prestanú tkanivá posúvať.

Môže byť že to bude vhodné riešiť už po 3 mesiacoch. Všetko záleží od aktuálneho stavu a dynamiky vývoja.