Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Bola by postačujúca iba modelácia v prípade, že mám dosť vlastného tkaniva?

Zodpovedané
20. nov 2021

Dobrý deň,

po schudnutí 15 kg mi prsia poklesli a ostali prázdnejšie. Deti ešte nemám a v priebehu dvoch - troch rokov ich ani neplánujem. Prsia mám poklesnuté B/C.

Chcela by som pekné C.

Stačila by iba modelácia v prípade, že mám dosť vlastného tkaniva?

Aké sú pre a proti týchto dvoch operácií?

Ako je to v prípade, ak by som po operácii ešte schudla cca 5 kg?

Ďakujem

Dobrý deň,

téme modelácie sme sa venovali už vo viacerých príspevkoch celkom podrobne, tak teraz trošku v skratke.

Presne na prípady ako píšete je modelácia prsníkov ideálna. Použije sa vlastné tkanivo a odstráni sa nadbytočná koža.

Nevýhoda je vyššia pravdepodobnosť zníženej citlivosti dvorcov a tiež ovplyvnenie mliekovodov. Obe môžu spôsobiť problematické dojčenie.

Ale vloženie implantátov nie je rovnocenná alternatívna pre riešenie ochabnutých prsníkov. Je potrebné odstrániť nadbytočnú kožu.

Každé ďalšie zmenšenie objemu prsníkov schudnutím, ale aj starnutím spôsobí jeho ochabnutie. To neznamená, že by sa odstránená koža vrátila a dobrou správou je, že modeláciu vieme opakovať pokiaľ máme dostatok vlastného tkaniva. Ak je ho už málo, je na mieste použiť výplň.

Modeláciu odporúčam až po schudnutí na želanú úroveň. A zároveň aspoň mesiac pred operáciou mať už stabilnú hmotnosť, aby mal organizmus dostatok živín pre hojenie rán.