Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Je lepšia mastopexia alebo mastopexia s augmentáciou?

Zodpovedané
24. okt 2021

Dobrý deň,

chcela by som si dať upraviť prsia, ale sú dosť veľké. Viem, že mi asi stačí mastopexia. Všade na fórach čítam, že je lepšie si dať aj silikóny, lebo to má dlhší a lepší efekt.

Je to pravda?

Veľmi chcem tú operáciu a potrebujem ju, ale bojím sa sa ako dlho to vydrží a čo je lepšie.

Oplatí sa podstúpiť tento zákrok?

Ďakujem

Dobrý deň,

nepoviem Vám jednoznačný názor, ale skúsim priblížiť pre a proti jedného a druhého postupu.

Prsia sa menia rokmi, stratou objemu a elasticity kože. Ochabnú, zníži sa poloha dvorcov, vzniká často asymetria.

Silikónovým implantátom dodáme prsníku chýbajúci objem najmä v hornom póle/dekolte.
Ak je prsník veľmi veľký, tak z neho musíme časť odobrať.
Ak do prsníka chceme vložiť implantát, musíme odobrať ešte viac vlastného prsného tkaniva.

Implantát je však cudzí materiál a niekedy sa stane, že musíme na nejaký čas alebo natrvalo implantát odstrániť / infekcie, serómy a iné /.

Vtedy sme radi za každý kúsok vlastného tkaniva, ktorý nám ostane.

Preto si myslím, že pokiaľ máte dostatok vlastného tkaniva, nie je dobrý nápad odstraňovať ho a zameniť za "umelý objem implantátu".

Napriek tomu ale platí, že jedine implantát dokáže dostatočne vyplniť horný pól a zároveň dodať tvar a pevnosť prsníkom na dlhší čas.
Vlastné tkanivo je menej pevné a môže viac podliehať zmenám.

Pri chudnutí či priberaní sa implantát nemení, nestráca pevnosť a ak nie je veľmi veľký, tak ani veľmi neklesá.
Ak je želaným cieľom "umelý vzhľad a push-up efekt", tak použitie implantátov je nevyhnutné.

Môj názor je taký, že pracujme s tým čo máme. Keď bude jedného dňa objemu málo, použijeme implantáty.
Aj cenovo je samotná modelácia výrazne lacnejšia, ako keď sa vkladajú aj implantáty.

Hádam som Vám pomohol v rozhodovaní.