Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Môžem podstúpiť augmentáciu, keď mám zlatého stafylokoka?

Zodpovedané
7. nov 2019

Dobrý deň,

už niekoľko rokov zvažujem augmentáciu a momentálne som plne rozhodnutá tento zákrok podstúpiť. Avšak mám v tele zlatého stafylokoka. Bol mi zistený kultiváciou u gynekológa pred pôrodom. Keďže mi nespôsobuje problémy, tak mi neboli nasadené antibiotiká.

Je v takomto prípade riziko podstúpiť operáciu pŕs?

Je tu riziko možnej infekcie v okolí implantátu a vzniku serómu?

Za odpoveď ďakujem

Dobrý deň,

zlatý stafylokok je bežná časť mikrobiomu ľudí. Problémom sa stáva jeho mulirezistentná verzia, ktorá ak je príčinou infekcie je takmer neriešiteľná pomocou antibiotík.

Riziko infekcie je pri každej operácii ale je neúmerne vysoké v prípade prebiehajúcej infekcie alebo zníženej imunity. Vtedy odporúčame neoperovať.

Príčina vzniku serómu nie je infekcia, ale reakcia tkaniva v tesnom okolí implantátov na rôzne podnety.

Čiže riziko pri osobnej konzultácii zvážite spolu s chirurgom, ktorý bude mať k dispozícii výsledky vyšetrení.

Ak nemáte iné ťažkosti, myslím že operácia vo Vašom prípade nie je kontraindikovaná.