Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Po akom dlhom čase od ukončenia dojčenia je možná mastopexia alebo augmentácia pŕs?

Zodpovedané
Plastická chirurgia
26. feb 2020

Dobrý deň,

chcela by som sa poradiť ohľadom mastopexie.

Po akom dlhom čase od ukončenia dojčenia je možná mastopexia alebo augmentácia pŕs?

Existujú v tomto prípade nejaké riziká?

Za odpoveď ďakujem

Dobrý deň,

táto otázka sa pomerne často opakuje.

Takže sa trošku budem opakovať aj ja v odpovedi.

Všeobecne sa odporúča 6 mesiacov od skončenia dojčenia. Predpokladá sa ustálenosť tvaru a veľkosti prsníkov. Teoreticky môžu byť prsia už ustálené u žien s minimálnymi prsiami aj skôr. Tieto ženy skôr vyhľadávajú augmentáciu.

S mastopexiou by som sa neponáhľal. Pri väčších prsiach zmeny po ukončení dojčenia trvajú aj dlhšie.

Okrem toho je omnoho častejší problém s mliekovodmi a následne schopnosťou dojčiť po absolvovaní mastopexie ako po augmentácii.

Riziká samozrejme sú ako pri každom operačnom výkone. To už ale presahuje odpoveď na niekoľko strán.

O rizikách a aj tých všeobecných a tých konkrétne vo vašom prípade sa najviac dozviete na osobnej konzultácii u plastického chirurga.

Absolvujte viacero konzultácií u rôznych chirurgov, aby ste získali prehľad a našli chirurga ktorému budete dôverovať najviac. Neľakajte sa, ak budete počuť viacero rôznych aj protichodných názorov.

Estetika nie je matematika a každý Vám povie cestu s ktorou má najlepšie skúsenosti u žien s podobným východzím stavom.