Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Po troch týždňoch od operácie cítim zvlnený implantát. Bude potrebná ďalšia operácia?

Zodpovedané
2. apr 2021

Dobrý deň,

po troch týždňoch od operácie cítim zvlnený implantát. Z bočnej strany je to viditeľné na jednom prsníku a hmatateľné na oboch spodných častiach od bradaviek až k rezu. Implantáty boli vložené anatomické pod sval.

Je možnosť, že sa to ešte upraví, alebo bude potrebná ďalšia operácia?

Ďakujem za odpoveď

Dobrý deň,

ste ešte veľmi krátko od operácie.
Do 6 týždňov, najmä pri malom základe prsníka môže byť na dolnej vonkajšej hranici prsníka implantát hmatný aj viditeľné vlnky najmä pri polohe v predklone.
Väčšinou zmiznú v ľahu.

Po 3 mesiacoch sa stav zvykne upraviť a vlnky sú pozorovateľné, hmatné už len v predklone.

Vlnky však väčšinou nie sú komplikácia, ale normálny prejav mäkkého implantátu. Sú značky a typy implantátov, ktoré sa vlnia násobne menej, ale sú výrazne tvrdšie na pohmat a je na nich hmatateľný okraj implantátov namiesto vlniek.

Ak chceme prítomnosť vlniek obmedziť na minimum, musíme použiť výrazne menšie implantáty alebo mať vrstvu prsníka väčšiu, aby zakryl vlnenie.