Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Bolo by na sone niečo vidno keby sme boli po styku len 3 týždne?

Zodpovedané
22. aug 2020

Dobrý deň,

aktuálne mám od včerajšieho dňa potvrdené tehotenstvo z krvi s hodnotou hCG cez 1000. Poslednú menštruáciu som mala 4.7.2020, lenže cyklus mám nepravidelný. Ovulácia bola určite až koncom júla, kedy sme mali s manželom aj jediný nechránený styk (27.- 28.7.).

Doktor na sone ešte nič nevidel, lenže stále rátal týždeň tehotenstva podľa menzesu. A to že by som mala byť v 6. týždni + 2 dni,tak ma dosť vystrašil mimomaternicovým tehotenstvom.

Aj mi vypísal papier, aby som mala nachystaný, keď pobežím na pohotovosť.

Myslite, že by na sone bolo niečo vidno podľa mojich výpočtov, t. j. keby sme boli po styku len 3 týždne?

Bola by v tomto prípade hodnota hCG v poriadku?

Ďakujem

Dobrý deň,

3 týždne po pohlavnom styku, by ešte pravdepodobne nič vidieť nebolo. Avšak pri hodnote hCG okolo 1000 by už na ultrazvuku mal byť vidieť aspoň gestačný vačok.

Ultrazvuk by mal byť zopakovaný a rovnako tak odbery, pri mimomaternicovom tehotenstve rastie hodnota hCG odlišne.

Môžete sa prípadne nechať vyšetriť v nemocnici, kde sú kavlitnejšie ultrazvukové prístroje.

Držím palce


Prajem Vám pekný deň,
Hana Kolmanová
Pôrodná asistenka
por.as.hanka@gmail.com