1mirka1
4. nov 2016
82 

Zdravé dva týždne s Biomilou

Testovať Biomilu som si veľmi želala a vraví sa sa,  že čo  si veľmi želáme to sa nám aj splní, splnilo sa mi až nad očakávanie.

Myslela som si na začiatku,  že to nemôže byť nič  náročné veď som stále v kuchyni,  varenie mi celkom ide ale ja som aj tak dostala rešpekt pred produktmi od Biomily.

Pri rozbaľovaní balíka najviac mal radosť najmladší syn, ale to poznáme každá 🙂

Prišiel deň oslavy a mne sa naskytla veľká, nová, neznáma vyskúšať k vínku prvý produkt, bez roboty len otvoriť a nasypať do misky.  

Špaldové minigrissiny celozrnné BIO

Len sa mi potvrdilo ako sľubuje výrobca že je to chutný, chrumkavý snack na každú príležitosť  či len tak na prestávku v práci alebo ako chrumka pre najmladšie detičky v nečakaných chvíľkach budete vynaliezavá mamina🙂  Ja som si ich obľúbila,  ak viete kedy prestať, neublížite tým ani svojej postave ani svojim pocitom že ste maškrtili a viem si ich predstaviť aj do krémovej polievky.

Múky : 

Ražná celozrnná múka hladká BIO 900g

Špaldová chlebová múka graham BIO 1kg

Popravde pre mňa niečo nové aj veľký rešpekt a zážitky,  ale aspoň som po dlhšej dobe vcítila do všetkých neskúsených  pekárok. Určite poznáte situáciu, neviete do čoho idete alebo si len myslíte, okrajovo ste už počuli ale nevyskúšali,  konečne keď sa rozhodnete, skúsite to od naj kompetentných a zlyháte.

Vysvetlím,  pre mňa pečenie z ražnej múky naozaj veľká neznáma, chcela som upiecť niečo čo bude aj jedlé, pre mojich chlapov, vybrala som si zo stránky Biomila, recepty – mrkvový chlieb, už pri pripravovaní som tušila, že to  asi nebude dobré aj keď som chcela zameniť múku, veď to veľa krát robím ale tušenie sa potvrdilo, snažila som sa zachrániť ale nepodarilo sa. Hneď na prvý krát som bola sklamaná, že som aj ja natrafila na recept ktorý predtým nikto nepripravil, len napísal, ale takých je veľa, úprimne som to nečakala od tejto stránky. Vzdať sa, je moja slabá stránka a preto idem ďalej skúšať ale pekne vytvorenú stránku , prehľadnú  kolónku recepty radšej vynechám.

Vyskúšala som z overených receptov ale už po svojom, ale z ražnej múky, musím napísať že múka je naozaj iná, kvalitná, ako sme zvyknuté berie oveľa menej vody na seba. Ale podaril sa pizza veniec ktorý trvanlivosťou aj na druhý deň bol výborný.

Z chlebovej, graham múky som si napiekla obľúbené žemle, ktoré si rozdelím, niektoré idú rovno do mraziaka, vytiahnem vždy keď je chuť na skvelé, domáce pečivo.

Špaldová celozrnná krupica BIO 500g

tak táto krupica ma veľmi prekvapila v dobrom, krupicovú kašu naozaj poznáme každý ale celozrnnú určite odporúčam je veľmi chutná  a ako informuje výrobca -  jemne oriešková chuť poteší nejeden maškrtný jazýček, pripravila som ju prvý krát a viem že nie posledný.  A  ešte vám prezdradím jeden zdravý tip z krupice na chutné šúlance.

Taká maličká info, teraz je krupica v akcii v tescu .

Cestoviny

Špaldové celozrnné cestoviny - tarhoňa BIO 400g

Špaldové celozrnné cestoviny - špirály BIO 400g

vedeli ste že tento výrobok zvíťazil v spotrebiteľskej súťaži o najobľúbenejšiu "BIOPOTRAVINU ROKA 2014"!

BIO bezvaječné špaldové celozrnné cestoviny sušené, zdravá strava určite zaručená, môj chlap asi na tieto dva najzdravšie,  týždne nikdy nezabudne a bude sa mu aj snívať o Biomile🙂  za mňa veľmi kvalitné špaldové cestoviny, ktoré chutili aj môjmu najmladšiemu stravníkovi.

Sama som pokukovala na produkty od Biomily a pri cestovinách ma zaujali aj

Bazalkové celozrnné cestoviny - špirály BIO 300 g

Špaldová slovenská ryža BIO 400g

Špenátové celozrnné cestoviny - špirály BIO 300 g

Pšeničné trojfarebné cestoviny - mušle BIO 250g teraz aj v akcii na stránke Biomila.

Čaj s echinaceou BIO 40g

Obal v celku zaujímavý ale viac sa nedočítate, len že je to

ovocno - bylinný čaj s Echinaceou purpurovou,
zloženie: šípky*, ibištek*, fenikel obyčajný*, echinacea purpurová* (5%), repík lekársky*, skorocel kopijovitý*.
* z ekologického poľnohospodárstva a návod k príprave .

Čaj je pre mňa ako všetky ostatné čaje, len záleží na aký máte chuť,  škoda že výrobca neinformuje na obale  zdraviu prospešné účinky, Čo je veľká škoda lebo echinacea je  stimulátor imunity. Podporuje imunitný systém, bráni šíreniu infekcií, uvoľňuje pri prechladnutí a chrípke, najmä ak sú upchané nosné dutiny. Pôsobí protivírusovo. Taktiež má priaznivé účinky na močové ústrojenstvo. Ale pozor.... dlhodobé užívanie prípravkov s obsahom echinacei môže viesť k poškodeniu pečene. Užívanie echinacei nie je vhodné v tehotenstve a počas dojčenia.

Nie som spisovateľka ale variť viem🙂 dúfam, že moje zhrnutie testovania bude užitočné ak niečo, viete kde ma nájdete, opýtajte sa, veľmi rada odpoviem.

Recepty ako vždy v skupinke  https://www.modrykonik.sk/group/8057/ 

alebo u mňa v blogu.

Ps: ešte raz ďakujem za túto možnosť, novú skúsenosť pre mňa s novými produktami.

Ďakujem za dva super zdravé týždne aj pre moju polovičku ,,medzi nami potichu, to potrebuje🙂 ,, ale, ktorá radšej dá prednosť výbornej domácej knedle a sviečkovej ale aj tak zjedol všetko čo som mu navarila a ešte aj pochválil, tomu sa už vraví zdravý úspech🙂 

Vaša Mirka s modrou vareškou.

Začni písať komentár...

Odošli