Silný vývar
silný vývar
silný hovadzí alebo telací vývar, ako základ omášok , jeho príprava je však velmi zdlhavá 😉
Silny masovy vyvar, zakĺad omacok..
Silny hovadzi vyvar, ktory sa pouziva na zaklad omacok
nevedela by som, keby nie som v skupinke šefkuchari a minule to sefkuchar pridával, je to silný vývar z teľacích alebo hovädzích kostí a zeleniny, dlho predlho sa varí, aby to bolo ono, a je to základ mnohých omáčok, podčiarkne a zvýrazní chuť mäsa, používa sa na prípravu omáčok k mäsitým jedlám, zvýrazní chuť vývaru, používa sa aj namiesto bujónu, ... 🙂
Silny vyvar z hovadzieho alebo telacieho masa. Pouziva sa aj ako zaklad omacok
@katuli3nocka, @lunamati, @miriamsz, @jaanik, @monicm, @zuzanapd, @madono, @sonickav, @jesi25, @martina_durikova, @markomonika, @lenadka, @mitomi, @rakheta, @decode, @katy1111, @zelka13, @11nika11, @lucinda7, @janula7250, @janellina, @bundle, @maminocka87, @zuzkakorienok, @michalkam, @myrca_m, @angie23, @mirus1311, @matuliatko82, @p_etrisha, @sonetta, @rybkaa srdiečka sa rozleteli🙂 Šéfkuchári ako nas @sefkuchar ma inspiroval touto otazkou na tento tyzden ,takze dakujem 🙂 ho zväčša opisujú termínom „silný teľací alebo hovädzí fond alebo vývar“. Príprava tohto fondu nie je náročná na suroviny, ale na čas. V profesionálnych kuchyniach si výroba žiada aspoň 36 hodín pomalého varenia, čo si často malé prevádzky nemôžu dovoliť. Môže sa použiť v každom pokrme, v ktorom je potrebné zvýrazniť mäsovú chuť. Napr. pri príprave zverinového ragú, hubových omáčok, omáčok k steakovým mäsám a pod.
Ďakujeeeem🙂
dakujem🙂

Silný vývar?🙂