icon
1 / 1
avatar

Pecenie v masti? Asi laicky napisane, ale tak to poznam, ci? 🙂 dlho a na nizkej teplote a najznamejsia je konfitovana kacica, resp jej casti...

Odpovedz
10. aug 2015
avatar

Konfitovanie má dve fázy : varenie a uskladnenie. Mäso, ovocie, zelenina alebo iná potravina sa počas konfitovania pomaly a pri nízkej teplote tepelne pripravuje – pečie alebo varí vo vlastnom tuku. Tento uvarený pokrm sa uskladňuje na suchom a chladnom mieste, najčastejšie v pivnici alebo v chladničke, kde môže pobudnúť i niekoľko mesiacov.

Odpovedz
10. aug 2015
avatar

Konfitovanie má dve fázy- varenie a uskladnenie. Najčastajšie mäso, ale aj zelenina, alebo iná potravina sa pomaly tepelne upravuje- varí, pečie vo vlastnejšťave a potom sa uskladňuje na chladnom mieste napr. v pivnici alebo aj chladničke, môže aj niekoľko mesiacov,najlepšie 3-5mesiacov, v minulostii konfitovali ani o tom nevedeli. pekný deň.

Odpovedz
10. aug 2015
avatar

ide o starý spôsob uskladňovania potravín napr. mäsa. Väčšinou pomalým pečením, alebo varením s vlastným tukom. 🙂 aspoň myslím 🙂

Odpovedz
10. aug 2015
avatar

neviem nepoznam 🙂 ale nasla som 🙂Konfitovanie je starý spôsob prípravy mäsa. V minulosti, keď ešte neboli chladničky, sa táto technika používala na konzervovanie. Výhodou je, že po upečení mäso ostáva šťavnaté.

Odpovedz
10. aug 2015
avatar

uprava potravin vo vlastnej stave a uchovanie

Odpovedz
10. aug 2015
avatar

Varenie, pečenie a konzervovanie ovocia zeleniny a mäsa vo vlastnej šťave alebo masti.

Odpovedz
10. aug 2015
avatar

Spôsob konzervovania mäsa vo vlastnej šťave

Odpovedz
10. aug 2015
avatar

nevedela som veru,ujo google pomohol🙂Konfitovanie je starý spôsob prípravy mäsa. V minulosti, keď ešte neboli chladničky, sa táto technika používala na konzervovanie. Výhodou je, že po upečení mäso ostáva šťavnaté.

Odpovedz
10. aug 2015
avatar

varenie a uskladnenie.Mäso, ovocie, zelenina alebo iná potravina sa počas konfitovania pomaly a pri nízkej teplote tepelne pripravuje – pečie alebo varí vo vlastnom tuku

Odpovedz
10. aug 2015
avatar

Varenie , pecenie vo vlastnom tuku a následne uskladnenie na chladnom mieste.

Odpovedz
10. aug 2015
avatar

varenie a uskladnenie.Mäso, ovocie, zelenina alebo iná potravina sa počas konfitovania pomaly a pri nízkej teplote tepelne pripravuje – pečie alebo varí vo vlastnom tuku aspon tak som dostala vysvetlene....

Odpovedz
10. aug 2015
avatar

Uf, tak toto veru neviem, netuším... možno napovie ujo gooogle 😀 takže idem klikať, alebo sa to dozviem po súťaží 😊

Odpovedz
10. aug 2015
avatar

Konfitovanie je,keď sa a so,zelenina,ovocie,alebo iné potraviny pomaly tepelne upravujú,pecu,alebo dusia sa vo vlastnej šťavy,alebo tuku 🙂

Odpovedz
10. aug 2015
avatar

varenie pecenie dusenie vo vlastnej stave alebo vlastnom tuku

Odpovedz
10. aug 2015
avatar

len mam obavy aby sme sa v tychto horucavach nepiekli vo vlastnej stave aj my haha

Odpovedz
10. aug 2015
avatar

Tak toto počujem prvýkrát 😉 ďakujem za nový pojem

Odpovedz
10. aug 2015
avatar

pre mna novinka,este ze mame google - tepelna priprava masa, ci ovocia vo vlastnej stave ci tuku a nasledne uskladnenie

Odpovedz
10. aug 2015
avatar

dusenie vo vlastnej šťave 🙂

Odpovedz
10. aug 2015
avatar

Uz som to slovo pocula, ale neviem presne co znamena🙂

Odpovedz
10. aug 2015
avatar

Konfitovanie je starý spôsob prípravy mäsa. V minulosti, keď ešte neboli chladničky, sa táto technika používala na konzervovanie. Výhodou je, že po upečení mäso ostáva šťavnaté. Pomohla som si googlom 😀

Odpovedz
10. aug 2015
avatar

úprava mäsa, zeleniny a ich konzervovanie 🙂

Odpovedz
10. aug 2015
avatar

Ide o kuchársku techniku prípravy pokrmov a jedál 🙂

Odpovedz
10. aug 2015
avatar

Nevedela som🙂 .....kucharska technika pripravy jedal a pokrmov.....francuzska kuchyna.....

Odpovedz
10. aug 2015
avatar

uff tak toto pocujem 1x

Odpovedz
10. aug 2015
avatar

Aj ja to pocujem prvy krat 😉 mam rada tieto tvoje slovniky vela noveho sa dozviem.

Odpovedz
10. aug 2015
avatar

Tak tento vyraz som momentálne prvý krat pocula 😁😁😁

Odpovedz
10. aug 2015
avatar

Varenie alebo pecenie masa vo vlastnom tuku alebo stave a jeho nasledne uskladnenie...

Odpovedz
10. aug 2015
avatar

Uprava masa vo vlastnom tuku plus uskladnenie

Odpovedz
10. aug 2015
avatar

Konfitovanie je kuchárska technika prípravy pokrmov a jedál. Mäso, zelenina, ovocie alebo aj iné potraviny sa počas konfitovania pomaly, pri nízkej teplote tepelne upravujú. Pečú alebo varia sa vo vlastnej šťave, prípadne tuku.

Tento postup je špecialitou juhozápadného Francúzska, kde ide o tradičnú metódu uchovávania potravín. Konfitovanie má dve fázy: varenie a uskladnenie. Mnohí za konfitovanie označujú obe fázy spolu.

Odpovedz
10. aug 2015
avatar

Konfitovanie je kucharska technika pripravy pokrmov a jedal. Maso, zelenina, ovocie alebo aj ine potraviny sa pocas konfitovania pomaly, pri nizkej teplote tepelne upravuju. Pecu alebo varia sa vo vlastnej stave alebo tuku.
ide o metedu uchovavania potravin. Ma dve fazy varenie a uskladnenie.

Odpovedz
10. aug 2015
avatar

ide o spôsob prípravy potravín- pomalé pečenie alebo varenie pri nízkej teplote vo vlastnom tuku, uvarený pokrm sa potom uskladňuje na suchom a chladnom mieste, najlepšie je vraj po 3 až 5 mesiacoch 🙂 - ak by som to však náhodou skúsila, myslím že u nás v rodine so 4 žravými puberťakmi by žiadne jedlo tak dlho nevydržalo

Odpovedz
10. aug 2015
avatar

Počula som ale nevedela som presne čo to znamená Ale spomenula som si,že aj starká takto mäso uskladňovala v tuku

Odpovedz
10. aug 2015
avatar

starý spôsob konzervovania:pomalím varením alebo pečením upravené mäso,ktoré ostáva šťavnaté.

Odpovedz
10. aug 2015
avatar

varenie a uskladnenie, mäso, ovocie, zelenina alebo iná potravina sa počas konfitovania pomaly a pri nízkej teplote tepelne pripravuje – pečie alebo varí vo vlastnom tuku

Odpovedz
10. aug 2015
avatar
1mirka1
autor

@luciana896, @janka5111987, @irenaliza, @timi_timi, @jankamin, @zuber, @liveka, @puskaruka, @lucinda7, @agina2, @micika, @alenka100, @riava01, @retiazka, @tamarik82, @papalinka7, @jaanik, @schubertka, @myrca_m, @henuskah, @carmen238, @janellina, @sendy182, @arwent, @wampik, @jarula25, @s_i_s_a, @misifuska, @mandarinka1980, @mytylka, @fra, @lubica69, @mary75, @zogginka krasne ranko damy🙂 srdiecka ste si zasluzili su vase a ja vam zela krasne ranko a pozyvam na kavicku ,zachvilocku bude urobena🙂
a k otazke par s kopirovanych viet 🙂 Ide o kuchársku techniku prípravy pokrmov a jedál.

Konfitovanie má dve fázy : varenie a uskladnenie. Mäso, ovocie, zelenina alebo iná potravina sa počas konfitovania pomaly a pri nízkej teplote tepelne pripravuje – pečie alebo varí vo vlastnom tuku. Tento uvarený pokrm sa uskladňuje na suchom a chladnom mieste, najčastejšie v pivnici alebo v chladničke, kde môže pobudnúť i niekoľko mesiacov. Ak však konfitované jedlo do šiestich mesiacov neskonzumujete, postup konfitácie zopakujte a znovu jedlo uskladnite. Najlepšiu chuť má troj až päťmesačný konfit. Za konfitovanie mnohí označujú spoločne obe fázy, niektorí len fázu prvú. Pravé konfitovanie, pomalá príprava pokrmu a jeho uskladnenie, známe i ako nakladanie potravín do tuku, soli alebo dochutenej tekutiny ako oleja či octu, pochádza z francúzskej kuchyne. Je špecialitou najmä juhozápadného Francúzska, kde ide o tradičnú technológiu uchovávania potravín. Samotné sloveso konfitovať, po anglicky confit, pochádza z francúzskeho confire, ktoré je odvodené z latinského pomenovania conficere a znamená vyrobiť, urobiť, pripraviť. V stredoveku sa týmto slovom označovala príprava v cukre vareného a nakladaného ovocia

Odpovedz
11. aug 2015
avatar

@1mirka1 Dakujem 🙂 krasny den 🙂

Odpovedz
11. aug 2015
avatar

@1mirka1 dakujem krasne

Odpovedz
11. aug 2015
avatar

@1mirka1 ďakujem pekne 😀

Odpovedz
11. aug 2015
avatar

@1mirka1 dakujem

Odpovedz
11. aug 2015
avatar

dakujem

Odpovedz
11. aug 2015
avatar

@1mirka1 dakujem 🙂

Odpovedz
11. aug 2015
avatar

@1mirka1 ďakujem pekne za ♥ 🙂 Pekný deň

Odpovedz
11. aug 2015
avatar

Ďakujem za srdiečko

Odpovedz
11. aug 2015
avatar
Odpovedz
11. aug 2015
avatar

dakujem krásny slnečný deň prajem

Odpovedz
11. aug 2015
avatar

@1mirka1 ďakujem 🙂

Odpovedz
11. aug 2015
avatar
Komentár bol odstránený
avatar

@1mirka1 dakujeeeeem Mirka za radu, tip a za srdiečko, mám rada tieto kulinárske okienka od teba 😃

Odpovedz
12. aug 2015