Konfitovanie má dve fázy : varenie a uskladnenie. Mäso, ovocie, zelenina alebo iná potravina sa počas konfitovania pomaly a pri nízkej teplote tepelne pripravuje – pečie alebo varí vo vlastnom tuku. Tento uvarený pokrm sa uskladňuje na suchom a chladnom mieste, najčastejšie v pivnici alebo v chladničke, kde môže pobudnúť i niekoľko mesiacov.
Konfitovanie má dve fázy- varenie a uskladnenie. Najčastajšie mäso, ale aj zelenina, alebo iná potravina sa pomaly tepelne upravuje- varí, pečie vo vlastnejšťave a potom sa uskladňuje na chladnom mieste napr. v pivnici alebo aj chladničke, môže aj niekoľko mesiacov,najlepšie 3-5mesiacov, v minulostii konfitovali ani o tom nevedeli. pekný deň.
Tak toto počujem prvýkrát 😉 ďakujem za nový pojem
dusenie vo vlastnej šťave 🙂
Konfitovanie je kuchárska technika prípravy pokrmov a jedál. Mäso, zelenina, ovocie alebo aj iné potraviny sa počas konfitovania pomaly, pri nízkej teplote tepelne upravujú. Pečú alebo varia sa vo vlastnej šťave, prípadne tuku.
Tento postup je špecialitou juhozápadného Francúzska, kde ide o tradičnú metódu uchovávania potravín. Konfitovanie má dve fázy: varenie a uskladnenie. Mnohí za konfitovanie označujú obe fázy spolu.
Konfitovanie je kucharska technika pripravy pokrmov a jedal. Maso, zelenina, ovocie alebo aj ine potraviny sa pocas konfitovania pomaly, pri nizkej teplote tepelne upravuju. Pecu alebo varia sa vo vlastnej stave alebo tuku.
ide o metedu uchovavania potravin. Ma dve fazy varenie a uskladnenie.
ide o spôsob prípravy potravín- pomalé pečenie alebo varenie pri nízkej teplote vo vlastnom tuku, uvarený pokrm sa potom uskladňuje na suchom a chladnom mieste, najlepšie je vraj po 3 až 5 mesiacoch 🙂 - ak by som to však náhodou skúsila, myslím že u nás v rodine so 4 žravými puberťakmi by žiadne jedlo tak dlho nevydržalo
@luciana896, @janka5111987, @irenaliza, @timi_timi, @jankamin, @zuber, @liveka, @puskaruka, @lucinda7, @agina2, @micika, @alenka100, @riava01, @retiazka, @tamarik82, @papalinka7, @jaanik, @schubertka, @myrca_m, @henuskah, @carmen238, @janellina, @sendy182, @arwent, @wampik, @jarula25, @s_i_s_a, @misifuska, @mandarinka1980, @mytylka, @fra, @lubica69, @mary75, @zogginka krasne ranko damy🙂 srdiecka ste si zasluzili su vase a ja vam zela krasne ranko a pozyvam na kavicku ,zachvilocku bude urobena🙂
a k otazke par s kopirovanych viet 🙂 Ide o kuchársku techniku prípravy pokrmov a jedál.
Konfitovanie má dve fázy : varenie a uskladnenie. Mäso, ovocie, zelenina alebo iná potravina sa počas konfitovania pomaly a pri nízkej teplote tepelne pripravuje – pečie alebo varí vo vlastnom tuku. Tento uvarený pokrm sa uskladňuje na suchom a chladnom mieste, najčastejšie v pivnici alebo v chladničke, kde môže pobudnúť i niekoľko mesiacov. Ak však konfitované jedlo do šiestich mesiacov neskonzumujete, postup konfitácie zopakujte a znovu jedlo uskladnite. Najlepšiu chuť má troj až päťmesačný konfit. Za konfitovanie mnohí označujú spoločne obe fázy, niektorí len fázu prvú. Pravé konfitovanie, pomalá príprava pokrmu a jeho uskladnenie, známe i ako nakladanie potravín do tuku, soli alebo dochutenej tekutiny ako oleja či octu, pochádza z francúzskej kuchyne. Je špecialitou najmä juhozápadného Francúzska, kde ide o tradičnú technológiu uchovávania potravín. Samotné sloveso konfitovať, po anglicky confit, pochádza z francúzskeho confire, ktoré je odvodené z latinského pomenovania conficere a znamená vyrobiť, urobiť, pripraviť. V stredoveku sa týmto slovom označovala príprava v cukre vareného a nakladaného ovocia

Pecenie v masti? Asi laicky napisane, ale tak to poznam, ci? 🙂 dlho a na nizkej teplote a najznamejsia je konfitovana kacica, resp jej casti...