Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    Ahojte. Chcem sa spytat, je to normalny postup ked je babatko v brusku KP tak sa caka kym sa sam spusi porod a vlastne ked sa dovtedy nahodou nepretoci tak sa ide cisarsky? Nie je lepsie ho naplanovat dopredu. Malu mam KP a prvu dcerku som porodila do 2 hodin od odtecenia vody, tak sa bojim ked to bude take rychle aj teraz.... strasne sa bojim neviem co mam robit 😯😢

    Ahojte. Prosim vas niekto ochotny kto by mi odfotil pravidla hry k tymto prvym stikeezom? Za srdiecka. Dakujem

    Ahojte, viete mi niekto poradiť ohľadom materskej keď ste Dobrovoľne nemocensky poistena osoba? Za srdiečka. Dakujem 🙂

    Príhovor mojej 5-ročnej k sestričke v brušku. Emuška ale potom keď sa narodíš, tak musíš mamičku poslúchať. Ale tak naozaj, nie ako ja! Aspoň si to to dieťa prizná 😀😂

    Moja šípová ruženka 🙂❤

    Hotovo, pripravene na karneval 😍

    Pomaly chystame na karneval. Hadajte co bude Miuska? 😊😍

    Prosim vas neposielali ste niekto doporuceny list do Rakuska?

    Pomooooooc toto mame kazde rano na hlave. Ja uz neviem co mam s tymi vlasmi robit 😀😝

    Prosim vas neviete kde kupim v kamennom obchode? Taketo alebo podobne. Dakujem

    Včera na silvestrovskej oslave boli aj Miuškine kamarátky ale ona bola cely čas nalepená na mne. Keď som sa jej spýtala prečo chce tancovať iba somnou a s kamoškami sa nebaví, tak mi odpovedala, maminka preto lebo si najkrajšia maminka na svete ❤ No nemiluj ju keď má taký dobrý vkus 😀

    Ahojte viete mi poradit? Od kedy sa počíta 14 dnova lehota na vratenie veci z internetoveho obchodu bez udania dovodu. Od dna kedy ho poslali alebo od dna kedy mi tovar prisiel?

    Píšeme Ježiškovi

    Náš krásavec 🙂

    Splnila som si malicky sen. Pribudol do nasej rodiny Mr. Sob 🙂

    Sledovanie ohňostroja so zatajeným dychom 🙂

    ahojte, nakupuje niekto na amazon.de?

    Kocky neviete kde kupim? Nie velmi drahe

    Kočky, ktorý kávovar je lepší, bosch tasimmo alebo krups dolce gusto? nemate v tom niektora prehlad? z ktoreho je viac kavy, chutnejsia, viac druhov, lepsia cena kapsúl? dakujem

    Neviete kde kúpim tieto originál Disney Annu a Elsu bábiky? Nie z aliexpresu ani z ebayu. Dakujem 🙂

    Otazka mimo deti 😊 kto videl dieta bridget Jonesovej? Kto je tam nakoniec biologicky otec? Nejako mi to na konci ušlo 😡 ale inak neskutočný film 😊

    Tesime sa do skolky.... vsetci 😀😀😀

    Dnes prvy pokus spat u babky neuspesny (na maminkinu radost 😉☺). Tak sa tesila od rana hovorila ze ona chce spat u babky a len co ju isla vyzliekat do pyzamka zacala plakat. Darmo je to este moje babenko 💜 a mozem ist spokojne spat 🙂

    Pomaly finisujeme pre nasu princeznu

    Ahojte, nerozmýšlate niekto ešte o tábore pre dieťa? Vyhrali sme zľavu do tábora ale naša Mia ísť ešte nemôže. Ešte sú voľné nejaké 4 termíny ak by niekto mal záujem.

    Viete mi povedat ci pas dietata moze vyzdvihnut aj druhy zakonny zastupca (rodic) ktory nie je napisany na tom papiery? Dakujem

    Prosim vas mate skusenosti s topankami do vody ako na obrazku? Radsej by som tie prve adidasy lebo myslim ze budu mat aj ine vyuzitie ako do vody ale bojim sa ci nahodou vo vode nenadlahcuju. Ci sa s nimi dobre plava... dakujem

    (2 fotky)

    U nas kazde rano takto. Ledva sa dotacka do obyvacky, vypije mliecko a bum... 😀

    21zabka21
    6. feb 2013    Čítané 0x

    Naša diagnóza - PEC

         Milé mamičky, budúce mamičky a všetci ostatní.

         Už dávno som mala nutkanie napísať tento článok, keďže sa veľa mamičiek pýtalo, čo má moja princeznička na nôžkach. PEC, Talipe, Pedes Eq, Konská noha - naša diagnóza.

         Tak začnime pekne od začiatku.

         V 24tt sme boli aj s tatinkom na 3D ultrazvuku u doktora Brešťanského v Hlohovci. Boli sme rozčarovaní, keď sme našu bambuľku videli po prvýkrát, tiekli nám slzy štastia, ktoré nanešťastie vystriedali pohľady plné strachu. Pánovi doktorovi sa niečo nezdalo, tak zostal ticho a my sme sa s drahým iba naňho pozerali. Potom povedal, že sa mu nezdá jedna nožička a ukázal nám to. Veru, videla som to aj ja. Bola vytočená dovnútra. Pozeral to ešte asi 100x a určil nám diagnózu Talipes. Vravel, že to nič nie je, že sa nemáme strachovať, to sa cvičením napraví. Celú cestu domov som samozrejme preplakala, aj keď som sa snažila si dohovárať, veď to nič hrozné nie je, sú aj horšie veci. V kútiku duše som dúfala, že sa pán doktor mýlil.

         Okolo 30tt som bola na poslednom sone u mojej doktorky. Tak som sa jej pýtala, že či má naozaj krivú nôžku. A ona na to, že to nevidí, lebo bambuľka je už veľká. A pozrela sa na mňa a hovorí mi: „Ale veď to nie je dôvod na ukončenie tehotenstva, nie je to vada, ktorá sa nedá odstrániť." A ja som vtedy zostala v nemom úžase, že čo to trepe. Ja som to iba chcela vedieť, aby sme sa na to mohli dopredu pripraviť. Ale zrejme si moja milá pani doktorka myslela, že chcem dať malú preč (v 30 TT!!!).

        Celý ďalší čas až do pôrodu som strávila na nete. Veľa som sa tam dozvedela a v prvom rade to, že na Slovensku by to nešlo! Keďže sme mali určený ťažší typ PEC tak by nás čakalo asi 10-mesačné nosenie sadier a potom by nás aj tak poslali na operáciu, ktorá by jej aj tak nepomohla, iba by jej dokaličila nôžky.  Rozhodli sme sa to liečiť Ponsetiho metódou, ktorá sa žiaľ na Slovensku nerobí.

         Keď sa naša bambuľka vypýtala na svet, tak mi dr. oznámila, že malá sa narodila s krivými nožičkami ale, že to je iba z polohy v maternici, že sa to cvičením napraví (BLBOSŤ). Bola som aj tak tá najšťastnejšia na celom svete, lebo konečne som držala svoju bambuľku v náručí. 

         Druhý deň po pôrode nás prišiel navštíviť ortopéd (našťastie náš sused) a dohodli sme sa s ním, že liečbu na Slovensku odmietame a že za to preberáme všetku zodpovednosť. Zostalo sa už len rozhodnúť, či sa pôjdeme liečiť do Brna alebo do Viedne. Nakoniec vyhralo Brno, skrz jazykovú bariéru a samozrejme aj finančnú stránku.

         V deň odchodu z pôrodnice sme museli ešte vybavovať pas (na hlavu padnuté). O týždeň na to nás čakala prvá sadra. Bola to nočná mora, malá plakala a ja s ňou. Vždy, keď si teraz na to spomeniem, mám husiu kožu. Každú ďalšiu zvládala už potom super s úsmevom. Dokonca ju pán doktor pochválil, že také usmievavé bábo tam ešte nemal. Moje malé statočné dievčatko.

    Dokopy sme mali 6 sadier (6 trojhodinových ciest do Brna a späť v tom najväčšom teple). Ale to najhoršie nás iba čakalo. Čakal nás malý zákrok (stále mi prechádza mráz po tele). S pánom doktorom sme sa dohodli na tom, že malú dať uspať nechceme, tak jej dali iba lokálnu anestéziu do nožičky a sirupček proti bolesti.

    Boli sme v nemocnici v Přeřove. Krásne vybavená nemocnica (s našimi sa to nedá porovnať). Nastal deň D. Najhorší deň v mojom živote. Nikdy nezabudnem, ako som držala moju bublinku v náručí, zababušenú, išli sme dlhou bielou chodbou, na ktorej konci mi sestrička malú zobrala z náručia. Myslela som, že sa zosypem, plač, panika, hrôža (neprajem nijakej mamičke, aby to zažila), ale musela som sa držať a vravela som si, že tu musím byť pre Miušku, keď bude mať po tom.

    Asi o 45 minút (najdlhších v mojom živote) mi prišla sestrička oznámiť, že malá je už prebudená a môžem si ísť pre ňu. Vtedy som nevedela, čo od radosti, tak som utekala, aby som ju už mohla mať v náručí. Keď som ju tam uvidela, zabalenú v bielej plachte, ospalú a utrápenú, najradšej by som všetko preniesla na seba. Celý deň mi maličká prespinkala a keď sa zobudila, tak strašne plačkala, no srdcervúco, tak jej sestričky dali čípok a spinkala ďalej. Čakalo nás mesačné nosenie sadier.

         O mesiac sme boli za našim ortopédom a dal jej sádričky dole a nasadili sme topánočky. 3 mesiace sme ich nosili 23 hodín denne a teraz do cca 3 rokov ich budeme mať na nočné a denné spinkanie (cca 12 hodín). Trvalo nám dlho, kým sme si na topánočky zvykli, ale už je to fajn, pretáčame sa na bruško, z bruška na chrbátik, vyhadzujeme nožičkami a už aj sedkáme.

    Dôvod, prečo som sa rozhodla napísať náš príbeh je, že túto vadu má asi každé 1000. dieťa. Ale mám taký pocit, že o tom nikto nehovorí. Keď som pridala nejakú fotku s topánočkami. tak sa ma veľa mamičiek pýtalo, čo máme s nôžkami, tak preto je článok na svete. Ďalej som chcela poukázať na to, aby ste pri akomkoľvek probléme hľadali všetky varianty.

    My sme mali šťastie v nešťastí, že sme sa na to mohli dopredu pripraviť.

    A nakoniec ešte som chcela poukázať na dôležitosť 3D ultrazvuku. Raz som tu čítala názor, že sú to vyhodené peniaze. S tým vôbec nesúhlasím, nám zachránil nôžky. Vytrpeli sme si toho veľa a naša malá obzvlášť, ale je to moje statočné dievčatko, moja malá bojovníčka. Teším sa na ten deň, keď sa moja láska postaví na nôžky a rozbehne sa ku mne. Našťastie si to nebude pamätať a ja s tatinkom sme už na všetko zlé zabudli.

    Dúfam, že Vás môj článok zaujal 🙂