2708
9. mar 2019
311 

Testovanie FRED & FLO so Simčou a Romčou

Ahojte mamičky, babičky, budúce mamičky, 

pred pár týždňami nás vybrali na testovanie produktov pre deti značky FRED & FLO.  Potešila som sa nášmu prvému testovaniu tu na koníku. Testovania sa zúčastnili naše dve dcérky: staršia Simonka, ktorá má 21 mesiacov, 75 cm a okolo 10kg a mladšia Romanka, ktorá má 5 týždňov, 56cm a cca 4kg. A trošku aj my.

Mali sme možnosť otestovať tieto produkty: 

  • plienky big pack 100 ultra dry veľkosť 2 MINI 3-6 kg
  • bavlnené utierky 
  • detské vlhčené obrúsky parfémované
  • detské vlhčené bavlnené obrúsky pre citlivú pokožku
  • vatové tyčinky
  • detské harmančekové mydlo
  • detský šampón
  • detský olej
  • hydratačný krém

Rada by som Vám ich predstavila po jednom aj s mojimi skúsenosťami za posledné 2-3 týždne testovania.

Plienky 2MINI 3-6kg

Výrobca na obale uvádza:

Na deň i noc. Ultrasuché a pružné. Elastický pásik pre lepšie upevnenie okolo bruška. Priedušné materiály pre pohodlie dieťaťka. Pružné bariéry proti pretečeniu. 3 vrstvy na ochranu pred vlhkosťou.

Plienky používala naša mladšia Romanka. Zo začiatku testovania som bola s nimi spokojná, ale potom sa mi párkrát stalo, že sa mi prekakala. Precikaná nebola nikdy. Možno to bolo aj tým, že by sa nám zišlo menšie číslo. Aj keď má vyše 4 kg a sú určené pre váhovú kategóriu 3-6 kg. Boli trošku voľnejšie. Z inej značky používame ešte číslo 1. Takže sme ani neminuli celé balenie, ale dopoužívame, keď trošku vyrastie. Možno to potom bude aj bez nehôd a nič z plienky neujde. Plienky majú pekný detský motív, sú fakt pružné ako na páse, tak aj okolo nožičiek. Dcérka nemala žiadnu reakciu. Striedali sme s plienkami, ktoré bežne používame. 

Bavlnené utierky

Výrobca na obale uvádza:

V balení je 50 útržkov. Utierka je z prírodnej bavlny, hypoalergénna, 100 % biologicky rozložiteľná, možno ju ľahko opláchnuť a znovu použiť. Sú praktické pri kŕmení, vhodné aj na použitie s detskou kozmetikou či len s vodou. Sú hebkejšie a jemnejšie ako tradičné papierové utierky.

U nás našli využitie pri oboch dcérkach. Pri Romanke som ich používala na pokakaný zadoček. Namočila som do teplej vody a vyutierala. Išlo to ľahko a minula som vždy 2-3 kusy pri jednom prebaľovaní. Výborná vec, keď nepoužívate vľhčené utierky alebo nemáte možnosť umyť bábu riťku pod tečúcou vodou. Ja deťom riťku len vodou. Používala som pred tým niečo podobné, ale tieto utierky to prekonali, takže sa musím pobrať na nákup, lebo už som ich pri dcérkach minula.

Pri Simonke mali využitie v kuchyni pri raňajkách, obede či večeri. Keď sa napapala a chcela som jej utrieť ústa či ruky, namočila som a vyutierala dočista. Píšu, že je možnosť opláchnuť a použiť znovu, ale ja som to neskúšala. Po použití som vždy zahodila do koša. Tento výrobok odporúčam všetkými 10. Ja určite nákupim aj do zásoby.

Detské vlhčené obrúsky parfemované

Výrobca na obale uvádza:

Tieto obrúsky sú určené na jemné a účinné očistenie detskej pokožky. Majú vyvážené pH. Obsahujú čistiace mlieko s výťažkami z harmančeka a aloe vera. Dermatologicky testované a vhodné aj pre deti so sklonom k ekzému. Ideálne pri jedení, hraní, vonku aj pre celú rodinku. Klinicky testované a dermatologicky schválené. Jemne parfémované. 

Keďže my vlhčené utierky na riťku nepoužívame, u nás našli využitie v domácnosti na pretretie drobných nečistôt po Simonke. Kúsky jedla či drobné fliačky na nábytku, ktoré spravila Simonka, keď si pochutnávala na niečom dobrom vo svojej detskej izbe. Vždy má niečo pri sebe, aby si mohla mlsať, keď má chuť. Som rada, keď jej chutí. Keď som zbadala fliačik, vytiahla som utierku a pretrela. Samozrejme, keď ma zbadala dcérka, chcela vždy aj ona pomôcť.

Na môj vkus sú tieto utierky dosť parfémované, ale možno niektorým to prekážať nebude a nájdu aj iné využitie.

Detské vlhčené bavlnené obrúsky pre citlivú pokožku

Výrobca na obale uvádza: Obrúsky vyrobené zo 100 % prírodnej bavlny sú mäkšie, ekologickejšie a veľmi savé a bezpečné pre každodenné použitie. Ľahké hydratačné mlieko jemne a účinne očistí detskú pokožku. Obrúsky obsahujú len biologicky rozložiteľné vlákna, ktoré sú prirodzene hypoalergénne. Mlieko má vysoký obsah výťažku z aloe very, ktorá upokojuje a hydratuje pokožku. Neobsahuje parfumy.

Toto balenie vlhčených utierok som hodila do vaku a používala vonku na ihrisku či v prírode na očistenie rúčičiek našej Simonky a vyčistenie pusinky, keď si zmyslela niečo papať. A používali sme inak celá rodinka, keď sme mali špinavé ruky vonku. Sú dosť mokré, ale mne to vyhovovalo, bo špina išla rýchlo dolu. Negatívum tohto výrobku, že idú ťažko otvoriť.

Vatové tyčinky

Výrobca na obale uvádza: 

60 kusov v balení, nevkladajte do ucha ani nosa. 

Keď mám pravdu napísať, tak tieto vatové tyčinky som načala, ale nepoužívala. Oproti inej značke, ktorú používame, má málo vatičky na tom konci a tá vata ide ľahko zošuchnúť. Takže sa bojím používať pri malých deťoch. Predsa sa mykajú.

Detské harmančekové mydlo

Výrobca na obale uvádza:

Jemné mydlo odporúčané na každodennú starostlivosť o citlivú a jemnú pokožku novorodencov a detí. Jemne čistí a vyživuje pokožku. Obsahuje výťažok z harmančeka, ktorý upokojuje podráždenie a chráni kožu pred vysychaním.

Mydlo nádherne vonia a používame celá rodina na umývanie rúk. Romanka je ešte maličká, tú kúpeme iba v čistej vode a pri Simonke, ktorá sa len sprchuje, neľúbi sa kúpať, je mi praktickejšie používanie tekutého mydla s pumpičkou. 

Detský šampón

Výrobca na obale uvádza:

Šampón obsahuje pšeničné bielkoviny a prírodné výťažky z nechtíka a harmančeka. Jemné a šetrné zloženie bez obsahu farbív. Vhodný na citlivú pokožku. Bez PEG farbív a minerálnych olejov, prirodzené pH pokožky, dermatologicky testované.

Šampón nádherne vonia. Umývala som ním vlásky našej Simonke. Poriadne napenil a dcérka nemala z neho žiadnu alergickú reakciu, ani červené očká. Takže za mňa spokojnosť. Určite pôjdem kúpiť a vyskúšame aj ten 2v1, keďže je tu dosť vychválený. 

Detský olej 

Výrobca na obale uvádza:

Olej na báze mandľového oleja, harmančeka a jojobového oleja jemne a šetrne čistí citlivú detskú pokožku. Chráni ju a zlepšuje jej pružnosť. Bez PEG farbív a minerálnych olejov, dermatologicky testované.

Olejček nádherne vonia, ako všetky produkty, ktoré sme mali možnosť vyskúšať.  Naše dcérky majú veľmi suchú pokožku, ako aj mamina i tatino. Takže po večernom sprchovaní či kúpaní skvelá voľba pre dcérky i mňa. Za ten čas, čo sme mali možnosť testovať, som nepostrehla na ich pokožke či mojej žiadnu reakciu. Veľká spokojnosť. 

Hydratačný krém

Výrobca na obale uvádza:

Krém s vitamínom E, pantenolom a harmančekom pre mimoriadne jemnú a šetrnú starostlivosť o jemnú detskú pokožku. Bez PEG farbív a minerálnych olejov, prirodzené pH pokožky, dermatologicky testované.

Používala som na Simonke na tváričku i ruky. Ako som spomínala, Simonka má veľmi suchú pokožku. Nám preto veľmi vyhovoval, keďže je hydratačný a premastil jej tváričku i ručičky. Nespozorovala som žiadnu reakciu. Samozrejme, aj mama používala na ruky, asi aj častejšie ako na dcérke. Keďže pri deťoch mám ruky stále pod vodou, takže krém je pre mňa nutnosťou a občas som schmatla tento. Spokojné sú i moje ruky. 

Túto značku FRED & FLO máte možnosť kúpiť v obchodnej sieti Tesco. Keď najbližšie pôjdete na nákup, skúste nakuknúť do regálov s touto značkou a možno vás niečo osloví a vyberiete si niečo zo širokej ponuky.  Ja ešte určite vyskúšam aj niečo iné, ako to, čo sme mali možnosť vyskúšať a niektorím testovacím výrobkom ostanem verná a kúpim znova.

Ďakujem konik_testuje, že nám dal tú možnosť a vybral nás do testovania značky FRED & FLO.

S pozdravom Zuzana

#test_fredandflo a #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli