1 / 1

    to je ako mozne? 😰

    14. júl 2022
    6223
    autor

    @0silvia0 neviem este aj ucho si necha oslintat😁

    14. júl 2022

    @6223 ked to mate domaceho milacika, tak chapem, ze sa takto znášajú.... ale ked je to neželaný návštevník, tak nechápem mačku 🙈

    14. júl 2022

    @6223 to je fakt zaujimava dvojica. To sa takto kamosia? Macka utlmila lovecke pudy?
    Nemas viac fotiek?

    14. júl 2022
    6223
    autor

    @suzitok nezvyknu byt spolu macka je vonku potkan vnutri len sme vyskusali co na neho povie a ona nic😄

    14. júl 2022
    6223
    autor

    @0silvia0 mame viac maciek no tie sa neho vrhli takze nechapem ,tato spokojne lezala a drzala😁

    14. júl 2022

    @6223 potkan potrebuje partaka, tak ho asi hlada v macke😁

    14. júl 2022

    Vsak nieco dobre uvari...😎

    14. júl 2022

    Nic v zlom, ale toho potkana chovate ako domaceho milacika? Mna az naplo, ked som ho zbadala. Viem, ze to zviera za to nemoze, je to priroda, ale strasne nechutne a skarede zviera.

    15. júl 2022

    @natalienka12 to je uhol pohladu, len nechapem preco to pises autorke, co ona ma s tvojimi pocitmi? My sme chovali tiez dvoch potkanov ako domacich milacikov. Su to uzasne, inteligentne a mile zvieratka. To su zas moje pocity z potkanov, ktore ta asi nezaujimaju😉

    15. júl 2022

    @0silvia0 Ja si mozem napisat co chcem 😂 tak ako si tu autorka dala fotku potkana a mne to nie je prijemny pohlad, tak ja si mozem napisat co chcem. Nikoho neurazam, tak skludni hormon a uvedom si, ze ty tu prispievas skoro do kazdej temy a rypes a tiez ro nikoho nezaujima.

    15. júl 2022

    @0silvia0 vies ako koncia u nas na dedine potkany?? s lopatou na hlave.. tak by skoncil aj tento.. a macka je jasne, ze ho ma v pecku pretoze ten potkan nema svoj pach...
    keby to bol normalny divocak tak si toto macka nanecha..
    a potkan isto nebude macke olizovat ucho...

    15. júl 2022

    @natalienka12 ano, mozes si napisat co chces. Prosim ta pekne, kde ja rypem? Ved som tak isto napisala nazor ale bez zhnusenia. A urcite neprispievam do kazdej temy. A keby aj, moja vec. Ale budem 3 mesiace na PN ke, takze ma tu uvidis asi castejsie. 😬
    @linduska86 ano, viem ako na dedinach koncia potkany. Aj nase macky so psom jedneho ulovili. Tiez byvam na dedine.

    15. júl 2022

    @linduska86 Presne, alebo im rozozere vnutornosti jed na potkany, je to zviera, skodne, ziadny uzitok z neho nie je, hrozne sa priroda vyblaznila na nom, aj ked za to nemoze. Ale nie je mi potkanov luto, lebo ziju len v spine, vo fekaloch, su premnozene. A nie su to klasicke volne zijuce potkany, ale ked ho chovaju v dome/byte ako domaceho milacika, mojkaju, hyckaju, cistia, tak macka neciti, ze je to skodny potkan. Macka sa pri love riadi pudmi a pachmi a nie ze vidim, aha potkan, musim lovit.

    15. júl 2022

    @natalienka12 Jasné, môžeš si písať, čo chceš. Ale zaráža ma, že niekto berie v pohode toto napísať majiteľke potkana, lebo to je predsa fuj fuj potkan. Veľmi často sa stretávam s tým, že napríklad mne hovoria ľudia, ktorí ma poznajú a vedia, že mám mačky, že ich neznášajú. Lebo je nejakým zvláštnym spôsobom "spoločensky prijateľné" neznášať mačky. Skús ale napísať pri fotke psa, že je nechutný, škaredý a že ťa z neho naplo. Alebo, ešte lepšie, pri fotke koňa. Nepredstaviteľné, však? Tak prečo je to pri mačkách a potkanoch v poriadku?

    15. júl 2022
    6223
    autor

    Fuha to kolko reakcii na potkana,ano je to presne ako pisete je to domaci milacik vola sa Jimmy a ma aj partaka Davida takze sam nieje,naozaj nema ten pach potkana z ulice,preto ho ma Dunco(macka)v pazi.Ja sama som sa ho dost dlho stitila no ziskal si ma ani neviem ako nabrala som odvahu ho vobec chytit do ruky,je to milacik mojho syna.

    15. júl 2022

    Mne potkan nic nerobi. Obzvlast ak je to domace zvieratko. Zazila som raz v metre jedna kocka pod bundou mala dvoch potkanikov ako sa jej nahanali kade tade. A jeden aj ku mne prisiel 🤩
    Skor sa sitim hadov/pavukov. Ale je tu mamicka ktora ich tak krasne prezentuje ze u nej mi to absolutne nevadi. Teda uz vobec nie takto na dialku na fotke.

    15. júl 2022

    @6223 macka sa vola Dunco? Super meno👍

    15. júl 2022

    Dunčo je perfektné! 😅😅😅

    15. júl 2022

    @h2 Aj ja mám rada mačky a chováme ich, ale ešte som sa nestretla s tým, že by ma niekto za to odsudzoval. Ale predsa mačka a pes sú domestifikované klasické spoločenské zvieraté, bežne chované doma na záhrade alebo aj v bytoch a je to spoločnosťou akceptované. Ale chovať v byte potkana, hoci je to domáci miláčik, isto bežné nie je. Aj keď nesmrdí, ako potkan z kanalizácie, vyzerá tak isto ako potkan z kanalizácie a pre väčšinu ľudí je toto zviera nechutné a nepríjemné.

    15. júl 2022

    @natalienka12 Ja som nepísala, že ma niekto odsudzuje, že chovám mačky. Ale že mi ľudia bez okolkov povedia do očí, že mačky neznášajú, hoci vedia, že ich mám doma. Ja by som to neurobila, keby niekto choval doma zviera, ktoré "nemusím" (hoci zrejme neexistuje zviera, ktoré by sa mi fakt hnusilo).

    15. júl 2022
    Autor komentár zmazal

    Keď toto vidím ako niektoré zvieratká si rozumejú hoci sú v jednom potravinovom reťazci, tak si spomeniem na tie obrázky Jehovistov na ktorých lev leží na lúke vedľa jahniatka a že to je alebo bude raj. Možno v prírode sú takéto krásne sily, nerobiť si zle. Zatiaľ lev musí papkať mäso a mačka myšky. Ale toto je veľmi roztomilé. Kiež by taký svet bol.

    18. júl 2022

    @natalienka12 tiez nerozumiem tvojej nutkavej potrebe oznamovat majitelke potkana, ze ty potkany neznasas.... No a? co ona s tym?
    Celkovo nechapem taketo zbytocne pateticke vykriky..

    A mimochodom, potkany sa chovaju asi tak casto ako morcata ci skrecky.. 😉

    18. júl 2022

    @6223 paradne meno pre macku. 😁 Ja som chcela Duncom nazvat naseho mini pudlika, ale nepreslo mi to u zvysku rodiny..

    18. júl 2022
    6223
    autor

    @beronsche dakujem

    18. júl 2022
    6223
    autor

    @beronsche aj za tvoj komentar je potkan a potkan,ked je ochoceny je to presne ako skrecok slebo morca reaguje na meno nehryzie vystihla si to

    18. júl 2022
    6223
    autor

    @lennytka84 ano a co si tym chcela povedat

    18. júl 2022