103 / 241
    Kávova torta (želatinová poťahovka)
    abriela
    autor

    500ml šlahačkova smotana, 4 kávové lyžice kávy /nesca/, 4 polievkové lzžice cukru, 1 stužovač. Kávu, cukor spolu zmiešame a pridáme k šľahačkovej smotane. Privedieme k varu. Necháme vychladnuť a dáme do chladničky. Najlepšie ďalší deň vyšľaháme s 1 stužovačom. Ak použijeme rastlinnú šľahačku stužovač netreba.

    18. máj 2015
    abriela
    autor

    @marianeta 1x plnena torta

    18. feb 2016

    @abriela no vsak mne by mozno nevadilo ze bude na 1× ale mam ovela vacsi problem..ako som zrezala ten bubon som zistila ze je korpus nedopeceny..v reze ok ale ten vrch neviem ako hlboko je neprepeceny..😠

    18. feb 2016
    abriela
    autor

    @marianeta a aky korpus si robila? Toto nedpopecenie poznam. Dlho som piekla kazdy korpus na 2x a myslela som, ze ma slak trafi. Preto ho mas nizky a tazky

    18. feb 2016

    @abriela ten co sa vazia vajicka a dla vahy vajec ide muka a cukor..aj ten cukor na mna velmi vela zda sa mi prilis sladka ta piskota a ked tam pride sladka plnka amen tma ved sa nam zadky zalepia😁..

    18. feb 2016
    abriela
    autor

    @marianeta ja davam o 50g menej cukru - to som aj pisala a aj muky. Prvykrat som davala, ako je v recepte no veru korpus bol velmi sladky. Plus, ked si pridavas muku, bielka treba slahat uz len kratko, lebo klesnu a potom korpus nevyrastie. Tiez som na to prisla, pri druhom peceni spominane korpusu. Ked ho peciem - ruru mam ohriatu na 180C, po 2-5 minutach teplotu znizim a peciem na 170C 60-65 minut. Korpus asi po 35-40 minutach trosku vyfukne, ked je uz upeceny vyrovna sa, cca 55 minuta pecenie.

    18. feb 2016

    @abriela no tie biela mi po pridani cukru a tej vody uplne zredli..tak asi aj tam sa stala chyba len neviem kde a kedy lebo ss mi pekne do tuha vyslahali..

    18. feb 2016