adriana1609
3. jún 2019
214 

Test na "Déčko" s Oilesen

Sme veľmi radi, že sme mohli skúsiť nové déčko. Oilesen má príjemné balenie tekutého vitamínu D v sympatických šikovných flaštičkách, akurát tak do ruky. Jedno kvapkacie bezpríchuťové s dávkovacou pipetkou vovnútri, druhé s rozprašovačom pomarančovej chuti.

Striekacie déčko si obľúbila staršia dcéra. Vyhovovala jej chuť, mierne sladkastá, aj forma podania. Podávala si ho neskôr úplne sama (10ročná). Menšej 6-ročnej striekacia varianta nesadla. Prekážal jej priamy strek do pusy, prišlo jej to nepríjemné. Nechutilo jej. Ja som vyskúšala tiež obe varianty. Podanie vstrekom mi neprekážalo, je to fajn, no príchuť mi pripadala trochu ako umelé sladidlá. Kvapkacie déčko by som odporučila asi skôr menším deťom, to podanie vo forme kvapky mi príde také šetrnejšie, hlavne pre tie detičky, ktoré nerady čokoľvek užívajú. Déčko pokladám za jeden z najvýznamnejších vitamínov potrebných telu, keďže okrem pozitívneho vplyvu na kosti je nevyhnutnú na udržiavanie homeostázy v tele, čo zn. rovnováhy nášho vnútorného človeka. Jeho nedostatok sa veľmi rýchlo prejaví na oslabenej imunite, na únave či do konca to môže zájsť až po depresijné stavy. Možno to niekomu príde ako nafukovanie, ale realita je taká, že bez déčka sa existovať nedá. Ak jeho hladina v tele je mizivá či pod hranicou, skôr či neskôr sa to nrjako prejaví. Pozor ale, všetkého veľa škodí. Ak sa začneme vystavovať letnému slniečku,užívanie D ako výživového doplnku treba prerušiť. Imunológovia odporúčajú užívať takýto vitamín D od októbra do mája. Potom, keď nastupujú slnečné lúče, je dostačujúce prijímať ho zvonka cez pokožku.

Testovanie mi trochu sťažila choroba, pretože tieto jarné alergie sú skrátka nevyspytateľné. Déčko nám síce nezaručí 100 % zdravie, no prispieva vo veľkej miere k jeho udržiavaniu. Pomáha v boji proti vírusom. Preto odporúčam užívať déčko každý deň ešte prv, než sa vyberiete do školy, škôlky, zamestnania v čase od októbra/novembra až do mája.

#recenzia na #test_oilesen 

Začni písať komentár...

Odošli