Prosím ta 🙂 koľko cm forme si ho piekla? D.
@inzi_jozka toto je rozpis na 22- 24 cm
ako pozeram ten recept na vas korpus s priemerom tych 22cm ste pisali vyssie aku ma vysku forma?bo ja mam formu priemer 24cm a vysku tych 7,5cm tak aby mi to nevytieklo nedaj boze 🙂
@monika1313 aj ja mám také vysoké formy.vytiecť nevytečie určite, toto je do 22cm, do 24ky ak sa dá toto množstvo, tak istoiste tiecť nebude
@monika1313 všetko je napísané hore v recepte
Ešte jedna otázočka. Matkaras sa pýtala, že ak pridá orechy či má vynechať olej. Ja tam orechy pridávať nechcem ale v recepte nie je uvedené, že tam ide aj olej. Tak mám tam dať aj olej? Ak áno, koľko?
Formu treba vymastiť a posypať múkou, alebo stačí dať na spodok papier na pečenie?
Ďakujem.
Neporadis mi ako vybrať korpus s formy aby bol taký pekný hladký? Ja s tým mám problém, vždy je taký odzobany 😞
6 vajec, 250 gramov cukru, 220 gramov múky, cca 5 gramov PDP, trošku soli
Celé vajíčka, trošku soli a cukor šľaháme až do tuhej masy - mne to trvá na najvyšších otáčkach tak 5 minút. Do tejto masy pridáme múku zmiešanú s PDP. Múku pridávam metličkou, nezašľahávam mixerom. V rúre pečiem na 160 stupňov tak 40 minút. Samozrejme, čas pečenia závisí od toho, ako pečie konkrétna rúra. Upečený korpus je jemný, ľahučký.