30 / 52
    Korpus z celých vajec

    6 vajec, 250 gramov cukru, 220 gramov múky, cca 5 gramov PDP, trošku soli
    Celé vajíčka, trošku soli a cukor šľaháme až do tuhej masy - mne to trvá na najvyšších otáčkach tak 5 minút. Do tejto masy pridáme múku zmiešanú s PDP. Múku pridávam metličkou, nezašľahávam mixerom. V rúre pečiem na 160 stupňov tak 40 minút. Samozrejme, čas pečenia závisí od toho, ako pečie konkrétna rúra. Upečený korpus je jemný, ľahučký.

    Odpovedz
    1. jún 2014

    @aduskatt Akú múku....a aký cukor?

    Odpovedz
    1. jún 2014

    @befana7 ja davam krystalovy a polohrubu, ale viem, ze davaju aj praskovy a hladku, takze ako je kto zvyknuty

    Odpovedz
    1. jún 2014

    vyskúšame 🙂 Andrejka nemáš nejakú plnku tvarohovú aby sa neroztiekla, do takejto gulatej torty?

    Odpovedz
    1. jún 2014

    @venny26 v albume zlepsovaky . megarychla plnka

    Odpovedz
    1. jún 2014

    Ja takto robim ale slaham nad miskou z teplou vodou...takito korpus ibim na florida rezy

    Odpovedz
    1. jún 2014

    @aduskatt co je prosim PDP

    Odpovedz
    9. jún 2014

    @lachita Prasok do pečiva🙂

    Odpovedz
    9. jún 2014

    jaaaj :DDD

    Odpovedz
    9. jún 2014

    Prosím ta 🙂 koľko cm forme si ho piekla? D.

    Odpovedz
    26. jún 2014

    @inzi_jozka toto je rozpis na 22- 24 cm

    Odpovedz
    26. jún 2014

    @aduskatt dakujem 🙂

    Odpovedz
    26. jún 2014

    ja robím 7 vajec, 210 hl. múky, 210 kr. cukru a korpus je tiež vynikajúci...bielka+cukor, potom žĺtka a nakoniec múka ... na tortu 26 cm a výška 6 cm.... (teda ak to tu môžem napísať) 🙂

    Odpovedz
    28. jún 2014

    @adusa2774 napisat to tu mozes, ale prave tu ide o korpus, kde sa NESLAHA zvlast sneh🙂)) korpus, kde je sneh zvlast je napisany pri inom recepte🙂

    Odpovedz
    28. jún 2014

    aha 😀 😀 😀

    Odpovedz
    28. jún 2014

    na aky priemer formy vyslo to cesto na fotke ?

    Odpovedz
    2. sep 2014

    @kali010 cca 22 cm

    Odpovedz
    2. sep 2014

    dakujem za recept, vysiel vyborne

    Odpovedz
    21. dec 2014

    @miri_1 za máličko, som veľmi rada.-))

    Odpovedz
    21. dec 2014

    ako pozeram ten recept na vas korpus s priemerom tych 22cm ste pisali vyssie aku ma vysku forma?bo ja mam formu priemer 24cm a vysku tych 7,5cm tak aby mi to nevytieklo nedaj boze 🙂

    Odpovedz
    7. jan 2015

    @monika1313 aj ja mám také vysoké formy.vytiecť nevytečie určite, toto je do 22cm, do 24ky ak sa dá toto množstvo, tak istoiste tiecť nebude

    Odpovedz
    7. jan 2015

    @aduskatt ok 🙂a peciete ako dlho a stupne tych 150?

    Odpovedz
    7. jan 2015

    @monika1313 všetko je napísané hore v recepte

    Odpovedz
    7. jan 2015

    Vyzera ako bis ho piekla v silokonovej forme..mas skusenosti?mam okruhlu 20cm 6cm vysoku a chcem vnej upiect korup(piskot)ale este som neskusala

    Odpovedz
    11. jan 2015

    používam teflonové alebo nerezové formy alebo posuvné ráfiky......

    Odpovedz
    11. jan 2015

    Adka prosím ťa nemáš náhodou orechový korpus recept? :(

    Odpovedz
    20. aug 2015

    @matkaras mozes pouzit kludne aj tento alebo hociktory iny a len tam vymen tretinu mnozstva muky za orechy☺

    Odpovedz
    20. aug 2015

    @aduskatt a myslíš ze mam olej vynechať ak pridam orechy ci ?/🙂

    Odpovedz
    20. aug 2015

    @matkaras ja davam, ale trochu menej

    Odpovedz
    20. aug 2015

    @aduskatt ak to budem piecť v 24 cm forme výjde mi to v pohode na dva prekrojenia, alebo mám upraviť recept a piecť radšej z 8 vajec?

    Odpovedz
    31. okt 2015

    Ešte jedna otázočka. Matkaras sa pýtala, že ak pridá orechy či má vynechať olej. Ja tam orechy pridávať nechcem ale v recepte nie je uvedené, že tam ide aj olej. Tak mám tam dať aj olej? Ak áno, koľko?
    Formu treba vymastiť a posypať múkou, alebo stačí dať na spodok papier na pečenie?
    Ďakujem.

    Odpovedz
    31. okt 2015

    @bazalka01 olej tam môže a nemusí ísť, ak dáš, tak dve lyžice, na spodok stačí papier

    Odpovedz
    31. okt 2015

    @aduskatt podaril.sa. Dakujem 💙 aj mne total lavej na pecenie

    Odpovedz
    11. máj 2016

    @typa super🙂 paráda, šikovná si

    Odpovedz
    11. máj 2016

    Neporadis mi ako vybrať korpus s formy aby bol taký pekný hladký? Ja s tým mám problém, vždy je taký odzobany 😞

    Odpovedz
    21. aug 2016

    prosím ťa, môžem tento recept použiť aj na mramorak? dakujem

    Odpovedz
    8. okt 2016

    @ynett nemyslím, že by mal byť problém, možno by som pridala do tej časti s kakaom málinko oleja navyše

    Odpovedz
    8. okt 2016

    @aduskatt oki dakujem🙂

    Odpovedz
    8. okt 2016

    @ynett za máličko🙂

    Odpovedz
    8. okt 2016