agentka017
10. jún 2019
485 

Svet BEZLEP(k)U

Moj smutný príbeh bezlepkáča začal hneď po svadbe v roku 2015, keď sme prišli o bábätko a lekár nám povedal, že aj to mohlo byť príčinou potratu 😞

Odvtedy som sa snažila stravovať bezlepkovo, ako sa len dalo, aby k nám bocian priletel čím skor 🙂

Bezlepková stravá je drahá!

Áno, aj napriek predpísaným potravinám z lekárne to stojí dosť peniažkov, aj keď si môžte požiadať o príspevok od štátu a posielajú cca 30 € mesačne, a musíte spĺňať pár podmienok.

Aleeee... v jeden pekný deň som otvorila modrého koňa a tam na mňa vyskočila ponuka testovania výrobkov od pekární Penam - Vitacelia - na bezlepkové potraviny.

Potešila som sa a skúsila šťastie napísaním len jedného príspevku, pričom ma nakoniec vybrali.

O pár dní zazvonil kuriér s balíčiskom ako svet plným lakociniek v podobe bezlepkových koláčikov, oškvarkových pagáčov, chlebíka, makovníka a báječnej vianočky. Hneď som sa pustila do koláčikov s marhuľovou náplňou a boli také mäkké ako vankúšiky. Podobali sa moravským koláčom.

Na drúhy deň ráno som sa potešila ,že nebudem mať opäť vajcia ale bezlepkový makovník. Ako som ho začala krájať zo začiatku maku nebolo nič, ale ako som sa blížila k stredu maku pribúdalo a nakoniec opäť maku nikde.Takže tam by som ho prijala ešte viac nech je cítiť, že je to makovník.

Na ďalší deň sme mali naplánovaný výlet, kde som len hodila pagáče do ruksaku a kým sme liezli na kopec sme ich všetky zjedli a chutili aj manželovi, ba aj nášmu psíkovi.

Večer bol už chladnejší, tak čo je lepšie ako schovať sa pod deku a dať si horúce kakao s vianočkou a hrubou vrstvou masla? Tá vianočka bola bomba,s kvelá chuť mäkkučká... Mňam 🙂 Pre mňa najlepší výrobok.

Poznáte to, príde neskoro ohlásená návšteva a čosi treba na stôl dať, ponúknuť ich, a tak mi napadlo, že mám banánovo-orieškový chlebík ,tak som ho len tak nakrájala ku kávičke. Bol tip-top.

Opäť mäkký a veľmi chutný.

Na koniec všetkých ochutnávok som si nechala chlebík, ktorý obsahoval aj nejaké tie semienka a tiež bol veľmi chutný. Hodil sa naozaj ku všetkému.

Všetky výrobky boli skutočne chutné, ale čo sa týka zloženie tých pár éčok, by tam ani nemuselo byť a niektoré ingrediencie by sa tiež mohli vypustiť 👎

Preto by som prosila výrobcov o prehodnotenie zloženia všetkých výrobkov.

Ďakujem ešte raz,že ste ma vybrali na testovanie 

#test_vitacelia  #recenzia

Vita celia robí asi najchutnejšie bezlepkové pečivo. aspoň mne osobne veľmi chutí. 🙂

10. jún 2019

Začni písať komentár...

Odošli