Je tisíc podnetov, ktoré v nás vyvolajú ten správny Vianočný pocit. Niekomu k tomu stačí hlboký mrazivý nádych, inému zas tvár na ktorú dopadajú snehové vločky. Môžu to byť nekonečné variácie svetelných ozdôb všade naokolo, či vianočná hudba z rádia po ceste do práce. Pre mňa, je to neustály krik detí, dokola spominajúcich Ježiška. Je až neuveriteľné, akú atmosféru dokážu tí malí škriatkovia naladiť. A keďže im tento dar chcem opätovať, vnesiem im Vianoce aj do ich mlsného bruška, a to aj vďaka balíčku od Dm. Po celom dni nakupovania ma doma čakal balíček, ktorý keď som si večer otvorila, hneď som vedela, čo bude prvá mlsnotka.

    Jogurt je výbornou voľbou na večer, samozrejme len ten biely 🙂, najmä pre jej vysoký obsah bielkovín, ktoré obmedzia naše nočné nálety do chladničky, no ja som trošku zhrešila, a ochutila som si ho o domácu granolu, ktorú som spravila z dobrotiek dmBio.

    Domáca granola:

    3 šálky ovsenych vločiek
    1/2 šálky orechov
    1/2 šálky kokosových čipsov
    1/2 šálky medu
    2 lyžice kokosoveho oleja
    1 lyžica kakaa
    Škorica

    K tomu som si spravila čaj s lipovými medom. Dokonale sa k chuti lipového medu hodí zázvor a bylinkové čaje. Kombinovať ho samozrejme môžete aj s akýmkoľvek ovocným.

    Lipovým med patrí medzi najkvalitnejšie medy. Má vysoký obsah vitamínu B, no aj aminokyselín a živice. Je výborným doplnkom stravy, ktorý napomáha predchádzať prechladnztiu, horúčkam, no má aj protizápalový účinok, takze ho v tomto období využijete aj pri liečbe akútnych a chronických zápalov horných dýchacích ciest, nosných dutín, krku, angíny, podporuje potenie ale aj vykašliavanie.
    Má detoxikačné účinky a podporuje metabolizmus.

    https://www.mojadm.sk/search/1016010.html?type=...

    #test_dm25