Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    alenocka83
    20. dec 2020    Čítané 118x

    Alebo ako zatočiť s kašľom nielen pred Vianocami

    Ahojte, mamičky,

    chcem sa veľmi pekne poďakovať „Modrému koníkovi“ za toto prínosné testovanie. Som mamou predškoláka a ako to väčšina z vás isto pozná, škôlka = škôlkarské choroby. U nás žiaľ dosť časté. I keď tento rok je sám o sebe veľmi špecifický, takže môj predškolák Matúš bol viac doma, resp. u babky a dedka ako v škôlke. Našťastie s tým nie je problém, keďže má doma ešte mladšieho súrodenca Adamka, s ktorým som na RD. No huncúti sú to riadni... O tom niet pochýb. Ak ich však skolí nejaká choroba, je to veru smutný pohľad. 

    Vďaka Bohu, v takom prípade je dobré mať po ruke tajnú zbraň. My sme sa celý čas testovania držali... Už som si myslela, že ju ani nebudeme musieť použiť. Bolo krásne mrazivé počasie u nás, takže i keď chodil starší syn do škôlky, bacily sa nám zdatne vyhýbali... Až na minulý týždeň. V nedeľu v noci ho začalo dusiť. Tento priebeh choroby bol iný, ako tie predtým. U neho to väčšinou začína sopľom, ten nedostaneme poriadne von a tak mu zateká a z toho ho dusí, čiže sa pridruží často kašeľ i horúčka.

    No v tomto prípade to začalo dusivým kašľom. Neváhala som použiť už spomínanú tajnú zbraň – sirup Stodal. Pre deti do 11 rokov je odporúčané dávkovanie 1 dávka (5 ml) pomocou priloženej odmerky 3 - 5x denne. Prvý a druhý deň som mu dala 4 dávky, na tretí deň už len tri a následne kašeľ postupne sám odznieval. Takže ďalšie dni som mu dala vždy len jednu dávku pred spaním. Síce sa ráno budil s kašľom ešte celý týždeň, no počas dňa bolo ticho... Teda myslím od kašľa. Lebo to bolo u nás presne naopak, s ubúdajúcim kašľom pribúdalo viac energie na hru a vystrájanie. Ale tak to má byť, deti sú predsa radosť a tú je potrebné, aby bolo aj riadne počuť. 🙂

    Vrátim sa ešte k sirupu Stodal. Určite po ňom siahnem aj nabudúce. Nebudem tvrdiť, že bez neho alebo s použitím iného by nám to tiež takto neprešlo. To neviem. Mňa však presvedčil, že je fajn a účinný. Syn ho užil úplne bez problémov. Dokonca mu chutil. 🙂 Skúsila som ho ochutnať i ja, pre mňa mal, priznám sa, nevýraznú, troška divnú chuť, akoby som tam cítila surový zemiak. A zrejme práve preto, že je taký menej výrazný, nemal s jeho užitím môj syn žiaden problém. Za nás teda obstál na jednotku a získava hodnotenie 5* z možných piatich *. 🙂 Mínusy som nezbadala žiadne. 

    Pridávam aj pár foto, no naozaj len pár, keďže môj 5,5 ročný sa ako chorý nerád fotí a je to z tých fotiek aj zjavne vidieť. A na porovnanie sú tam fotky, keď sú naši huncúti zdraví, rozdiel isto zbadáte hneď.

    Verím, že táto recenzia je pre vás prospešná. Prajeme vám krásne Vianoce a hlavne zostaňte zdraví.

    Vaši M&A&M&A /Matúš, Alena, Matúško, Adamko/

    #test_stodal #recenzia #sirup_stodal_skusenosti